Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 835
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
И аз като Стела искам да попитам дали ТРЯБВА няколко дни преди изследване на КЗ и исулин да се храним по-въглехидратно или това важи само когато ще се прави обременяване?
Елора, дано резултатите ти са хубави.
Невена, благодаря за линка, ей сега ще го погледна. Sunglasses

# 166
Да, трябва да се вдигнат малко В преди изследване.

# 167
Не съм попадала на такива коментари. Чела съм само за преди обременяване

# 168
  • BG
Елора, стискам палци и аз за резултатите.
Днес майка ми ме зарина с разни книги за билково лечение, тя е голям фен на проф. Мермерски  Grinning и не изпуска негово предаване. Затова ги прегледах и попаднах на някои рецепти, които не ми се струват сложни.
Скрит текст:
предиабет-Всяка сутрин на гладно се изяжда по една глава печен лук като допълнение към основното ястие. След 12 дневен курс захарта се нормализира. Подходящо е също за хипертония, атеросклероза, язва, проблеми със съсирването на кръвта.

Кисти на яйчниците- сок от цвекло, всеки ден по една чаша, може да се добави парченце джинджифил

Неинсулиново зависим диабет- веднъж на ден се пие 100мл сок от брюкселско зеле;всяка сутрин преди закуска се консумират 5-6см от бялата част на праз лук; през лятото се ядат плодове от бяла черница;по4-5 листа от къпинови връхчетаи листата от черница се заливат с 500мл вода, варят се 5-6 мин, пие се като чай 3-4 пъти на ден на гладно; 1к.ч. счукано семе от сминдух (това е явно рецептата, която Невена е предложила в нач. пост на темата при добавките) се заливат с 300мл кипяща вода, изстива, прецежда се и се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

поликистозен яйчник-в 1 ч.ч. вода се варят 30г невен  в продължение на 6 мин. След като отварата изстине до 40 градуса се прави промивка на влагалището в продължение на седмица. Заедно с промивките се пие и мужик корен( този не съм го чувала).

за смъкване на захарта-1ч.ч. кисело млако + 1 ч.л. канела;  по 1 ч.л. сутрин и вечер кокосови стърготини; годжи бери, яде се 3 пъти на ден по 10 плодчета преди хранене; 50 зърна нахут, сушен, в бебешко бурканче, налива се вода до горе, престоява 24 часа, изяждат се 17 зърна на закуска, 17 зърна на обяд, 16 зърна на вечеря, изпива се по малко водата, прави се два пъти в месеца на 1 и 15 число
нямам на представа колко са ефикасни обаче.
Относно канелата, днес прочетох малко тук.

# 169
Аз също не помня да съм чела, че преди изследване на КЗ и инсулин трябва да се  вдигат вгх, камо ли пък и за няколко дни. Обаче, като се замисля, за умерено вдигане на вгх (около 100 гр) някой май спомена (Елора, ти ли беше?). Доколкото разбрах, 100 грама вгх за деня преди изследване общо- но може и да е било 100 гр за вечерята... Thinking Ще се върна назад да прочета пак.

# 170
  • София
А каква е идеята да се вдигат ВХ преди изследване? В различни сайтове чета различно инфо: някъде пише "предните дни да се яде не повече от 200 гр. ВХ", а другаде пише - "предните дни да се поне 20 гр. ВХ".... а сега де?
И какви ВХ следва да са? Един плод, 100 грама шоколад?! Палачинка?

# 171
  • Paris, France
долче, омръзна ни да повтаряме, че при ядене на по-малко калории или ВХ резултатите при ОГТТ са други и не отразяват реалността. Няма лошо да изследваш КЗ и инсулин на гладно при НВ диета за да знаеш ефективна ли е, но тези резултати няма да означават, че си се излекувала и можеш да толерираш глюкоза. Ако диабетик поседи гладен, или на достатъчно ниски калории няколко дена, 5-6, примерно, в мускулите и черния дроб се освобождава място и глюкозата влиза веднага. Значи ли това, че е излекуван? - не, защото като похапне няколко дни ВХ става пак диабетик. Ако хранещ се кетозно атлет изпие 75гр глюкоза и инсулинът му скочи и глюкозата и тя и резултатите му изглеждат като на диабетик, значи ли, че е диабетик? - не, защото като хапне една седмица ВВ и повтори теста ще види нормален резултат.

При някои хора захарта и инсулина скачат и при НВ хранене. Понякога това се вижда в резултат на гликиран хемоглобин и означава, че има моменти на висока захар. При умерени ВХ точно дадената за пример Елора имаше висок гликиран хемоглобин. И аз съм имала такъв.

нощен гост, без строга диета предложеното е много малко и нищо не прави. Ако малко канела, оцет, глава печен лук и промивки с невен помагаха темите нямаше да са пълни с дебелаци с инсулин над 100. Не се вързвай на всичко, което четеш ако не е проучено и сравнено с друго! Губиш си времето

# 172
Канелата подпомага, не лекува. Писали сме за нея и точно  каква трябва да се купува в първия пост.
Не може да набиваш хляб, ориз, шоколади, торти и като хапнеш канела да си мислиш, че всичко те е наред.

Купих си кантар. Напълняла съм. Не ми личи, ама съм 68  Cry
А бях 66 преди 2 месеца. Оф, днес и много течности пих, ще видя сутринта как ще съм.
В последно време повече похапвам, усещам се. Рупам и на работата междинно. А не бива.

Невенче, може ли за междинно хрускане поне моркова да си оставя? Мъничък морков го изяждам на два пъти към 15 и 17. Нещо се отпуснах. Че и бадеми печени  и кашу печено. Спирам ги. Ще си взема сурови, защото не са толкова вкусни и няма да посягам.
На ден по 3-4 бадема.

Роналд, идеята е да не ти даде изследването фалшиво-положителен резултат.

В съм ги вдигнала, но не съм яла картофи и хляб на корем, ако под това разбирате вдигане.

# 173
  • BG
Невена, за диетата е ясно, вече цял втори ден издържа геройски НВ- без нищо сладко, сок или сладолед (последното занапред ще е голям проблем). Наготвила съм киноа със зеленчуци и обичайните заподозрени, които изброих предния ден, но си е голямо напрежение, просто чакам да стане вечер, да си легне и да не чувам въпроса " какво може да хапна" или "защо ме храниш с боклуци" и аз спокойно да си гледам филми.
Рецептите от предния си пост ги дадох, защото ми се искаше и аз да съм полезна с нещо, понеже от вчера само въпроси задавам, а не съм допринесла с нищо за темата, но ето че имам още два
прясно мляко може ли- по-напред четох, че от киселото е за предпочитане високомаслено, може и заквасена сметана, но за прясно не намерих пост.
Пречи ли да се сгъстяват яденетата с брашно, 1с.л. да речем, предполагам не е проблем

# 174
И брашно, и киноа не може

# 175
долче, при ядене на по-малко калории или ВХ резултатите при ОГТТ са други и не отразяват реалността.
Да, това ми беше пределно ясно, за изследването при НВХ хранене питах. И това ми се изясни, благодаря.
Елора, на мен пък суровите и неовкусени ядки са ми най-вкусни. Blush Само слънчоглед харесвам и суров, и печен- но него съм го изключила на този етап. Относно кантара- аз всяка сутрин тежа с един кг по-малко, отколкото следобед или вечер (и като бях слаба така беше). Мери се сутрин, по бельо и след като си минала през WC- така измерването е най-точно.
Нощен гост, има и режимни сладоледи. Ако чак толкова не може да издържи без. Аз не сгъстявам нищо с брашно. Повечето сосове които се сгъстяват с брашно си имат и нвх алтернативи. И киноа не консумирам, прясно мляко също изключих. То вдига доста инсулина, а и има немалко вгх....Ако искам мляко, си правя кокосово, бадемово....купешките имат разни добавки. Понякога в кафето слагам сметана (откакто изключих прясното мляко)- но кафето все повече започва да ми харесва чисто. Знам, че е трудно да мотивираш някого, ако той самия не е мотивиран. Може би и дъщеря ти трябва да почете повече по темата и защо вгх не са ок за нея. А не ти да излизаш тази която и забранява една или друга храна.....Наблегнете и на пиенето на достатъчно вода.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 17:06 от dolce miele

# 176
Нощен гост, на първо време трябва да сте изключително стриктни.
Като си наготвила киноа със зеленчуци, къде е протеина?
Въпросът какво можела да хапне, ще изчезне като махне В и се смъкне инсулина.
Колкото до пикочната киселина, тя се вдига от изкуственяците. Тоест саламчета, шунки и такива глупости.
Всичките протеини, които ядете, трябва да са естествени.
И на теб и на дъщеря ти е нужно ограмотяване за това какво е протеин и въглехидрат.
Не е нужно да допринасяш.
Всъщност може само да допринесеш с добри резултати  Laughing
Какви яденета ще сгъстяваш с брашно?
Че аз като минах на НВ не ми се налага да сгъстявам поради промяната в яденето.
Прясно мляко и кисело са инсулиногени. Заради лактозата. Повече прясното май беше. Но и те трябва да се ограничат в началото.
dolce miele, и аз това и писах. Не само майката да чете, но и детето. После няма да има въпроси - защо ме храниш с боклуци  Laughing
Тя трябва да прочете и разбере защо трябва да се храни така.
Трябва да разбере защо е гладна.
Трябва да разбере що е протеин, как влияе и що въглехидрат и как влияе.

# 177
  • Перник
Може ли един въпрос относно пълнозърнестото брашно? На опаковката пише пълнозърнесто пшенично, каква е разликата с обикновеното? Нали и то е пшеница? Какво брашно може да се използва при ИР?

# 178
Никакво брашно, ако ме питаш мен.

Гликирания ми излезе само - 5.30
Доволна съм, засега Grinning

# 179
  • София
Никакво. Кокосово?

Общи условия

Активация на акаунт