Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 855
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Може ли един въпрос относно пълнозърнестото брашно? На опаковката пише пълнозърнесто пшенично, каква е разликата с обикновеното? Нали и то е пшеница? Какво брашно може да се използва при ИР?
НВ "брашната" не са от зърно, било то пшеница, лимец, ръж, ориз, овес или каквото и да е. Пълнозърнестото само дето има малко повече фибри и минерали, въглехидратите са си му там и те.
Има варианти за печива с ядкови - кокосово, бадемово, сусамово, има сигурно и други. И пак тия неща не са за ежедневно ядене де, особено ако човек има да сваля. Но стават за разнообразие. Да предупредя че такива "печива" са си на практика омлет с добавки. Предимно яйца са, смесени с още нещо.
Другата опция е fathead тесто, пак не мисля че е за всеки ден това.
Скрит текст:
Предупреждението го пиша, понеже от известно време дудна на приятел да се храни НВ, вчера решил да яде НВ "палачинки" и омлет... накрая решил че два омлета не му трябват, като прочел рецептата за палачинките Grinning
Лъжица брашно в цяла тенджера готвено поне на мен не ми звучи проблемно, ако наистина е толкова малко. Ами то в тая тенджера сигурно вече има повече въглехидрати от зеленчуци, отколкото в брашното. Пак зависи какво е готвено де, ама ако човек не е на много строго ограничение или с непоносимост, едва ли да го обърка.

# 181
нощен гост,  за сгъстяване може да използваш  течна животинска сметана +жълтък.Това сгъстяване с брашно е соц измислица,  когато нямаше по магазините сметана.  Предлагай на детето някакво печено месо/риба/яйца/гъби/черен дроб +голяма зелена салата. Или манджа от месо,  лапад,  спанак,  зелен фасул без картофи и ориз. Месото ще я държи сита. Вместо сладолед предлагай заквасена сметана с горски плодове и ягоди,  но по-рядко, ако вече много,  много иска.

# 182
Излязоха. КЗ ми е малко по-висока от обичайното.

Тсх направо лети. Ще ходя на лекар. Не знам дали ще намаля или увеличава дозата на еутирокса.
В12 не е излязло още.

Невенче, къде си? Какво мислиш за витамините?
Но пък съм доволна, че освен гликирания съм свалила още и пикочната.
А тия хлориди за какво служат? Бяха си в пакета  Laughing

О да, Нощен гост, суровите салата са задължтилни. Особено да наблегне на магданоз. По една връзка на салата даже.

# 183
  • Paris, France
Може ли един въпрос относно пълнозърнестото брашно? На опаковката пише пълнозърнесто пшенично, каква е разликата с обикновеното? Нали и то е пшеница? Какво брашно може да се използва при ИР?

В пълнозърнесто има зародиш и трици. И него не можем да го ядем при режим за КЗ и инсулин. После може.

Няма режимни сладоледи, разберете го най-после! Подсладителите вдигат инсулина повече и от захарта. Вътре има и хидрогенирани мазнини и други боклуци. Това го мелим от няколко страници.

Роналд, обясних защо не може да се храним ниско ВХ преди ОГТТ. 200гр ВХ на ден за седмица и 100 на вечерното хранене преди теста. Не е чак толкова трудно и е веднъж годишно, не всеки ден.   Храненето трябва да е изокалорично и да не се дебелее и слабее през седмицата. Спорт е ОК. Скорошно отслабване дава положителен резултат върху инсулиновата чувствителност, надебеляване, ако е натрупана мас - отрицателен. това не се изследваме веднага след слабеене. Аз се изследвах и скачах от радост, но след 6 месеца слязох на земята. Отне ми 2.5-3 години да се излекуваме, като диета съм пазила само 1.5 месеца, но транс мазнини, газирано, подсладители, рафинирани храни, консерви са изхвърлени завинаги от менюто ми.

За умиращите за брашно и ВХ - колкото по-бързо ги разкарате, толкова по-бързо ще ги ядете без проблем. Не разбирам необходимостта от застройки и планировки.

Киноата не е особено подходяща.

# 184
  • София
Елора, от твоите изследвания всичко е добре, без ТСХ - тя е наистина висока. Колко еутирокс пиеш? Аз редувам 75/100 и сега тсх ми беше 1.25.

# 185
Пия 100.

А защо ги редуваш? Как ги редуваш?

Един ден едното, после другото ли?

Пиех от 125, но самоволно го смъкнах защото почнах да се нервирам и ми се разхлопа сърцето. Веднъж така стана, отидох, изследвах се, не бяха наред и ендото каза, че туптенето и нервите са от фт4. Май то беше високо тогава. Ама не съм сигурна, не помня. За щитовидните не съм спец хич.

Невенче, продумай ми нещо за изследванията  Laughing Praynig
Чакам ти тежката дума като топъл хляб.
Като излезе В 12 и него ще ти кажа.

# 186
  • Paris, France
Хлоридите ацидифицират - служат за да държат кръвта с определена алкалност.

Думам, Елорке:
Желязото ти е ниско, макар и в норма. Гликираният хемоглобин може да се подобри, но не е зле. Щитовидните хормони не са добре никак, ама не разбирам от такива. Останалото е бомба. Браво!

# 187
Елора, доколкото знам при високо ТСХ има сърцебиене.

# 188
  • София
Елора, да, един ден 75, на следващия 100. Така съм от доста време, тсх ми е добре и засега явно това е моята доза.

Когато ме диагностицираха с Хашимото преди 8 години, първият път тсх ми излезе 94 (!!!). Ендото каза, че от много време не е виждал толкова лош резултат. А аз бях направо на умирачка тогава - кръвното летеше, силно сърцебиене нонстоп, косата ми капеше, задушавах се..абе некъв хорър. И с новородено в ръце, едвам успявах да стана от леглото. Още настръхвам като се сетя.

# 189
  • Перник
При мен, като е ниско ТСХ-то имам сърцетуп, като отиде към 4 пулса ми пада на 58-60/на хормон съм/

# 190
Абе не съм усетила сърцетуп скоро.
Или не му обръщам внимание. Знам ли вече.
Ще ходя тази седмица.
При високо ТСХ намаля ли се дозата или се увеличава?

Невенче, мерси. Имам някакво желязо, ще го пия.
Гликирания миналия път беше над 6. Аз и така съм доволна, ама може и още.
КЗ да ме притеснява ли, че е 4,28, а инсулина само 3,30?
Обикновено кз ми е под 4. Но пък това беше като пиех хапове. Нормално може би сега да скочи леко.
Абе обещавам като сваля още 10 кила и дано да е до другата година, да направя едно обременяване.
Да ми напомните обещанието, че се правя малко на ударена аз.  Laughing

# 191
Под "режимен сладолед" имах предвид домашно приготвен, от режимни продукти и без подсладители- замразен във фризер, примерно. И много рядко. Аз поне не съм видяла да продават подходящ....
Същото е и за "брашната" от ядки и семена- ако човек реши да изключи ядките, тогава и те не са режимни....
Елора, нали често рекламират колко белтъчини има в киноа, боб, леща....Доста хора се объркват. Но нищо не мотивира така, както собственото здраве- и човек трябва наистина доста да чете и да отсява информацията....Елора, моят хемоглобин се покачва само от едни финландски таблетки- Неораута, 120 таблетки са от които аз взимам по 4 (4×9 мг). Но ако не пиех таблетки желязо моят хемоглобин падаше с десет единици за две или четири седмици....
2017-та Б 12 ми е бил около 200-250, референтни 120-800 или 900. Това е било ниско, нали? По онова време хемоглобинът ми беше 72-80.....Скоро пак ще изследвам Б 12.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 19:14 от dolce miele

# 192
То има някакви белтъчини, но не са достатъчни и едва ли има от всички аминокиселини.

ИЗлезе и В 12 - 387

Как е според вас?

Да смуча ли таблетките? Бях ги забравила?

# 193
  • Перник
При високо ТСХ се вдига дозата, при ниско се запазва или ако е мн ниско се намалява. Можеш и на четвъртинки да делиш, аз съм на много нестандартна доза. Два дни 50 ден ден на 1/2от 75+ 1/4от 25мкг
Кр.захар под 4 не е ли мн ниска? Моята обикновено е около 4.6-4.9-5

# 194
Елора, така е, не са достатъчни белтъчините в киноата. И има вгх...
Като гледам, дават го, че под 300 е латентен дефицит....Значи, не ми е бил ок резултатът през 2017.

Общи условия

Активация на акаунт