Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 867
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Ниско ти е Б12. Хубаво е да е в горната половина.

# 196
  • BG
Права е Елора, че имам нужда от ограмотяване, прочетох нач. пост в темата за НВ ВМХ и даже си записах изброените правила, там я видях и киноата, при непрепоръчителните зърнени храни, но пилешкият ми мозък откъде да се сети, че е зърнен.
Както и да, питах за пр. мляко понеже го ползвам за сос бешамел, но сте дали добри идеи за жив. сметана, и сега идва основният въпрос- от къде да я издиря? Ходих до Кауфланд, единствено взех кокосово масло, за пръв път опитвам, харесва ми, даже беше на промоция. Но сметани имаше само растителни и с 10-11% масленост. В понеделник ще търся и на други места.
Важното е, че разкарах ориза и картофите, които бяха основното препитание вкъщи.
Като писахте за пулс, моят никога през живота ми не е бил под 100, 100 и нещо, 110, 115, винаги са ми се чудели докторите как не ми пречи, ендото при която ходя заради един възел, който имам от сума ти години каза, че си било тахикардия (доколкото помня) да ми изпишела личната нещо, тя пък не искаше, но аз не усещам сърцебиене.
Елора, важно е, че в по-голямата си част изследванията са добре, не че разбирам, но най-големи разминавания извън реф ст-ти има при TSH.

# 197
Нощен гост, животинска сметана купувам от Лидъл и Кауфланд, в малки опаковки по 200мл са, 1,69 лв, и двете имат плодчета на опаковката, но НЕ са подсладени.В Кауфланд май имаше и по-големи опаковки, но не съм купувала и не знам как изглеждат.

# 198
Нощен гост, спокойно. Аз преди 5 години не знаех какво  протеин и въглехидрат. Нямах си никаква идея. Даже съм се питала дали яйцата са въглехидрати Laughing
Ама с четене стават нещата.
А не може ли да ползваш заквасена сметана? Аз харесвам на Ракево и Вършец. Ако имаш близко магазини ги пробвай. Страхотни са и си хапвам от тях понякога. От заквасените по супермаркетите не ги харесвам.
Ще ходя на ендо тази седмица за това тсх.
КЗ и инсулина с хранене се оправя, ама пустата щж не зная вече как. Там си пия хапчето.
Всъщност за там трябва и да чета повечко.
Лошото е, че за щж забраняват доста храни дето ям и ме отчаяха съвсем  Laughing
Ще почвам пак да смуча В12. Имам доста.

Някой да е ял извара на Пилос? Хубава ли е? И къде се намира, само в Лидл ли?

# 199
нощен гост,  животинската сметана 20% в Кауфл. е при кутиите прясно мляко,  но не това в хладилните витрини,  а прясното мляко,  което е UHT и не стои в хладилни витрини. Но е възможно просто да е нямало в момента. Има я също в Лидъл,  Била,  Т-маркет.

# 200
  • BG
Аз преди 5 години не знаех какво  протеин и въглехидрат.
Тъкмо това търся да чета в момента Laughing поне от темата за НВ ВМХ разбрах някои основни неща. Ще потърся утре  в Лидл, близко ми е, уж гледах старателно в Кауфланд, но ако трябва и там ще отида отново,  Благодаря и на теб, Елора, и на всички, които се включват със съвети и предложения, много ми помагате, сигурно съм досадна, извинявам се за което.
Извара аз купувам от фирмения магазин на Елена, при нас има такъв, от там купувам и краве масло, но само от това, което се продава на калъп и се реже, много е хубаво и съвсем различно от това, което продават в пакетчетата.

# 201
Пилос се предлага само в Лидл. Аз харесвам сладкарската извара - не е сладка, но е гладка и като заквасена сметана.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 21:46 от beki8

# 202
  • София
Може ли един въпрос относно пълнозърнестото брашно? На опаковката пише пълнозърнесто пшенично, каква е разликата с обикновеното? Нали и то е пшеница? Какво брашно може да се използва при ИР?

В пълнозърнесто има зародиш и трици. И него не можем да го ядем при режим за КЗ и инсулин. После може.

Няма режимни сладоледи, разберете го най-после! Подсладителите вдигат инсулина повече и от захарта. Вътре има и хидрогенирани мазнини и други боклуци. Това го мелим от няколко страници.

Роналд, обясних защо не може да се храним ниско ВХ преди ОГТТ. 200гр ВХ на ден за седмица и 100 на вечерното хранене преди теста. Не е чак толкова трудно и е веднъж годишно, не всеки ден.   Храненето трябва да е изокалорично и да не се дебелее и слабее през седмицата. Спорт е ОК. Скорошно отслабване дава положителен резултат върху инсулиновата чувствителност, надебеляване, ако е натрупана мас - отрицателен. това не се изследваме веднага след слабеене. Аз се изследвах и скачах от радост, но след 6 месеца слязох на земята. Отне ми 2.5-3 години да се излекуваме, като диета съм пазила само 1.5 месеца, но транс мазнини, газирано, подсладители, рафинирани храни, консерви са изхвърлени завинаги от менюто ми.

За умиращите за брашно и ВХ - колкото по-бързо ги разкарате, толкова по-бързо ще ги ядете без проблем. Не разбирам необходимостта от застройки и планировки.

Киноата не е особено подходяща.
Невенка, как диета си пазила само 1,5 месеца, а същевременно си се лекувала 2-3 години? Имаш предвид, че стриктна диета, без абсолютно никакви ВХ си пазила месец и половина, да? Да чета в нета, за да се ориентирам какво са 200 ВХ на ден, да? В смисъл, 2-3 филии хляб предполагам

# 203
Трябва да я видя на Пилос изварата, ама Лидл ми е далечко. Ама скоро ще е.
Иначе скъпа ли е?

Роналд, назад някой даде табличка за това калко В се съдържат в леща примерно.
Тоест ако 1 портокал тежи 150 грама, не значи, че има 150 гр В.
Ето пример
https://dietata.com/2015/08/30/kolko-kalorii-ima-v-plodovete/

Скрит текст:
Плодовете са много и разнообразни, но за да ви дадем ориентировъчна представа за съдържанието на хранителни вещества, ще разгледаме едни от най-популярните. Информацията се отнася за 100 г обелени, сурови плодове.

Ябълка – 50 калории, 0,30 г белтъчини, 13 г въглехидрати и 0,13 г мазнини
Диня – 30 калории, 0,60 г протеин, 8 г въглехидрати и 0,15 г мазнини
Праскови – 40 калории, 0,9 г белтъчини, 10 г въглехидрати и 0,20 г мазнини
Кайсии – 50 калории, 1 г белтъчини, 11 г въглехидрати и 0,4 г мазнини
Мандарини – 50 калории, 0,8 г протеин, 13 г въглехидрати и 0,3 г мазнини
Грейпфрут – 40 калории, 0,7 г белтъчини, 11 г въглехидрати и 0,10 г мазнини
Лимон – 30 калории, 1 г протеин, 9 г въглехидрати и 0,3 г мазнини
Портокал – 50 калории, 1 г белтъчини, 12 г въглехидрати и 0,12 г мазнини
Киви – 60 калории, 1 г протеин, 15 г въглехидрати и 0,5 г мазнини
Череши – 60 калории, 1 г протеин, 15 г въглехидрати и 0,2 г мазнини
Вишни – 50 калории, 1 г белтъчини, 12 г въглехидрати и 0,3 г мазнини
Ананас – 50 калории, 0,5 г белтъчини, 13 г въглехидрати и 0,10 г мазнини
Грозде – 60 калории, 0,8 г протеин, 14 г въглехидрати и 0,5 г мазнини

# 204
Роналд,  и ти прочети първи пост на темата за НВ-ВМХ. Иначе от тази примерно таблица може да се ориентираш за вх в 100гр продукт.

http://www.---/FoodInfo.aspx

# 205
Не се отваря.

# 206
И при мен не се оправя, ама като се напише в гугъл съдържание на вх в 100 гр, излизат много таблици.

Роналд, в темата за НВ-ВМХ сме такива с ИР, но не сме се диагностицирали. Първият пост там е оформен от съфорумката Chokolatta  и има много ценна информация и линкове.

# 207
  • София
Много ви благодаря момичета, така като чета излиза, че плодовете имат доста малко въглехидрати, т.е, ако човек трябва цяла седмица да яде всеки ден 200 гр. ВХ бая трябва да похапва Grinning
Мерси ви още веднъж! Като тръгна да се изследвам ще включа в седмичното мен' въглехидрати, може би картофи и ориз.

# 208
Не Роналд. Точно плодовете трябва да се ограничат. Може да имат малко В, но имат фруктоза. Затова максимум 2 плода на ден. Другите В да идват от зеленчуци.
А като се пооправи човек, може и да увеличи малко плодовете.

# 209
Трябва да я видя на Пилос изварата, ама Лидл ми е далечко. Ама скоро ще е.
Иначе скъпа ли е?
Мисля към 5лв, в пластмасова кофичка от килограм е, поне сладкарската на Пилос дето е гладка. Не знам имат ли друга. Аз си вземам извара по-често от други магазини и е предимно по-евтина, много я обичам, особено кашкавалената.
А сметаната дето е в тия малки кутийки в Лидл и Кауфланд даже е 30%, не 20. Води се за разбиване и има някакви плодчета на кутията, обаче не е подсладена, само сметана си е и там какъвто стабилизатор й слагат, те всичките имат. Добра си е и като цена е сравнително изгодна. Имат май и някаква дето е 20% де, не помня каква марка, но не съм я пробвала нея. Малките кутийки са ми по-добре за готвене. Слагам когато готвя някакво по-сухо месо, като пилешко филе например.

Общи условия

Активация на акаунт