Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 889
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Ама как така сладкарска извара? Има ли захар в нея? Не искам такава.

# 211
Хубава е изварата на Пилос. В кръгла опаковка, не помня грамажът колко беше, но струва 2 лв. Всъщност, ето я: https://cdn.bg-mamma.com/b1yl/36655477_aaa7ad68

# 212
Сладкарската извара се продава в пластмасова кофичка от по 1 кг за 5,30 лв редовна цена.

# 213
Елора, водят я сладкарска понеже е гладка, предполагам пасирана. Иначе не е подсладена, извара си е само. Няма ни сол, ни захар.
Става и за кремове, и за снежанка, вместо цеденото мляко.

# 214
А вкусна ли е?

# 215
  • Sofia
Моля за кратък анализ и мнение на моите резултати,другата седмица съм на лекар,да знам горе долу положението си Disappointed Relieved

# 216
Витамин Д май ти е нисък, даже доста.
ИР си имаш. Но добре ти влиза в нормата на 120та минута.
Жалко че няма кз на 60.

# 217
  • Sofia
Мерси Flowers Hibiscus
Няма май да се размина само с диета,сигурно и лекарство ще има Thinking

# 218
Ако искаш си пробвай първо на режим.

# 219
Да, на мен ми е много вкусна. От известно време е с нова опаковка на която пише "Кремообразна извара", преди се водеше сладкарска. Преди струваше 5,19, сега е 4,99, някои в лидълската тема споделят, че пак струва 5,19. Пилос мисля, че имат още няколко вида извара- обезмаслена, кашкавалена (1% май е, харесвам я, но не я използвам често), някаква друга, кремообразна. Последната ми е многофункционална Stuck Out Tongue Winking Eye тя е 6,5%.
За витамин Д да питам- преди изследване трябва ли за известно време са спра капките Д3 и за колко? Приемам всеки ден по 1000 единици.
Откъде си набавяте челебитка? Това всъщност черен кимион ли е?
Четох в една книга, че краставиците се препоръчвали при диабет- "поради съдържанието на цинк повишават производството на инсулин което може да намали КЗ", струва ми се преувеличено това твърдение.... Thinking

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 23:08 от dolce miele

# 220
  • София
Кремообразната е много вкусна (личен опит).

# 221
  • Paris, France
Doli, основният ти проблем е Вит Д, който е ужасно зле. 2-3 седмици Метформин и влизане в диета и до месеци ще си здрава като пушка. Почни Вит К1 от магданоз заради първи час. Не се знае магнезий, селен как са, Вит Б12, фолат. Не се умира от 2 седмици Метформин. Ето ме, жива съм 5 години по-късно.

Роналд, ако имаш ИР нито ориз, нито картофи е ок да ядеш. И плодове не е ОК. Проблемът на плодовете е, че не съдържат протеин. Трябват ти 1.5-2гр протеин на кг чисто тегло за да не губиш мускул. От половин кило ябълки, които са 500 калории и да отслабнеш, ще разграждаш мускул. 10 ябълки мене не ме наяждат, а кило гъби би ме наяло за световно, ама не мога да го изям. 150 калории има в кило гъби и 30гр протеин. В кило ябълки има 5 грама протеин. Ти си мъж и трябва да ядеш голям обем храна за да се задейства хормона грелин. Иди и виж какво има като витамини в пшеничени кълнове, магданоз, черен дроб, сърца и бъбреци на агне, чушки, целина, копър, яйца, гъби, риба! Защо да си причиняваш ябълки и круши? Ягоди и малини може. Съвременните сортове ябълки са подбрани да са сладки. Хинап, ако е кисел може. Ако наистина имаш ИР е добре да осъзнаеш, че ще се наложи период без ВХ. След това каквото сабя покаже. Иди, изследвай се и намери причината, защото може да не е ИР, а висок кортизол, примерно или щитовидни, нисък тестостерон. Самата ИР понижава тестостерона, а ниският тестостерон предразполага към диабет. Не случайно ИР и диабет се развива след 45-50, когато и жени, но и мъже влизаме в менопауза и андропауза. Ако ти липсва Вит Д, като на Доли, която току що показа резултати, никаква диета и лекарства няма да помогнат достатъчно. Като липсва едно липсва и друго.

В картофите ценното е в обелките. Съвременните картофи са генно модифицирани да съдържат повече нишесте и по-малко протеин. Съдържат ген от кокиче и пектини, които тровят вредителите, които опитват да ги ядат и нас. Оризът е супер покълнал, ОК ако е кафяв. В бял ориз липсват витамини.

# 222
Откъде си набавяте челебитка? Това всъщност черен кимион ли е?
Да, едно и също е черен кимион и челебитка, можеш и като нигела да го срещнеш. Преди вземах от био магазинче, което затвори, ако се наканя пак сигурно ще проверя където продават семена подправки по-разнообразни.
Скрит текст:
Често го поръсват върху печива, особено в турските пекарни, та не е нещо чак толкова екзотично. Аз всъщност така почнах да си го купувам, преди време докато още правех разни тестени неща, изглежда и мирише интересно върху тях.

# 223
Момичета, моля за съвет. Майка ми е доста зле здравословно и си прави изследвания, но не може да ми ги прати като снимка, така че ще питам "на парче".

Витамин Д е 8.89 ng/ml
Витамин Б12 е 211.2 pmol/l
Триглицериди - 1.310 mmol/l
Глюкоза серум - 6.530
Холестерол общ - 7.560
Холестерол HDL - 1.630
Холестерол LDL - 5.34
Пикочна киселина - 195.200

Знам, че вит. Д е много нисък, но за другите не съм сигурна. Майка ми е с отстранена щитовидна жлеза и пие висока доза Л-тироксин. Насочете ме на къде да поемем, на личния й лекар не може да се вярва. Видял е изследванията и не е дал никакви препоръки. Sad

# 224
Здравейте,
 Аз ще се включа също - откриха ми поликистоза, изпратиха ме на ендокринолог, направих натоварване с глюкоза. Глюкозата ми е в норма, но на 60 и 120 мин инсулин се казва до почти 80. Изписаха ми да пия метформин 500 и противозачатъчни за да регулирам хормоните.
Въпросът ми е, ендокриноложката каза че нисковъглехидратна диета би помогнала, но да не прекалявам, защото вървя към поднормено тегло (никога не съм била с наднормално тегло). Каза да избягвам само бързи въглехидрати, но не ми каза да спазвам строг режим.

Опитвам се да не ям пакетирани сладки храни и ям повече плодове и зеленчуци.
Също - лятото мисля пак да си направя натоварването с глюкоза, но трябва ли да спра метформина първо или докато го пия мога да направя изследването?

Общи условия

Активация на акаунт