Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 952
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Ягоди, боровинки, малини може да се хапват, дори подобрявали инсулиновата чувствителност. Ям ги чисти след обикновено нисковъглехидратно хранене.

На тази лютеница без захар съм попадала, четвъртата, със син етикет:

http://www.deroni.com/coarsely-bg.html

По изключение трябва да се хапва, разбира се.

Има карт. пюре посочено в съдържанието, но от правилата на писане на етикети считам, че няма да е в големи количества. Съставките се посочват в ред, според количеството.

# 316
  • BG
Прави сте за лютеницата, въобще не се сетих, но понеже не бепе упомената в съдържанието и не включих, пише само: домати, пипер, патладжан, сол, подправки.
Може да направя някой от вариантите, които предлагате, но се чудя дали ще стане с тези изкуствени чушки и домати, може би по-нататък през лятото.
Да ви питам- ако моята изпадне в "криза" за сладко, мога ли да и дам 1-2 лъжици кокосови стърготини?
Мисля си и друго- с тази кремообразна сметана от Лидл ( част от нея) + 2 коф. не много кисело мляко+ нарязани на парченца ягоди/ малини + разтопен на водна баня желатин и малко кокосови стърготини, всичко омесено и стегнато в хладилник, дали ще става, или ще дойде високо В-но?
За слънчевата алергия, имам я от години, преди се появяваше май месец и се изразяваше в ситни обриви по откритите части на ръцете и глезените, но от миналата година малко се промениха нещата. Още през март се почва с едни пъпки и сърбежи по лицето и врата и зачервявания, ако ми е хваната косата, дори и зад ушите. Затова винаги преди излизане се мажа със слънцезащитно мляко, ползвам това и съм много доволна, и за морето, нямам никакви проблеми с ходенето на плаж с него.
Скрит текст:

# 317
По време на бременността ми се хранех точно така- често, но малки порции. Подбирах здравословна храна, сладкото ми идваше основно от плодовете. След  раждането тежах 3-4 кг по-малко, отколкото преди бременността (имах за сваляне обаче) без реално да съм се ограничавала откъм хранене. Всяка вечер разходка и отделно през деня. Обременяване с глюкоза изобщо не са ми правили.
Нощен гост, аз за плажа съм с детско мляко фактор 50 или 50+ беше.... Joy За градски условия в следобедните жеги използвам спрей-олио фактор 20. Какво искаш да правиш от кремообразната извара, да се реже като торта ли? За кремче няма нужда от желатин.
Невена, на мен ми е някак нереален този пожар.... Жалко. Confused

# 318
  • Paris, France
На плаж никакви млека с фактори не слагам. Те притъпяват усещането за изгаряне и малки участъци кожа, от които млякото се е изтрило получават огромна доза УВ лъчи, които млякото отразява. Като усетя, че горя се прибирам на сянка и толкоз. Не виждам смисъл да се пържа и да се мажа.

# 319
Аз горя много бързо, естествена блондинка съм, светли очи, коса....При определени условия нямам време да усетя. Joy А лятото в жегите следобед слагам заради слънчевата алергия и за да нямам сърбеж от нея (принципно ненавиждам да се мажа с каквото и да е).

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 16:19 от dolce miele

# 320
  • BG
На плаж без мляко при мен няма как просто да се случи, защото ще стане страшно, аз и без друго извън чадър не се пека за повече от десетина минути. Даже и в градски условия, дори и да е облачно ,стане ли март-до средата някъде на май се мажа задължително. Пробвала съм да пропусна в облачно време, не става. После вече като хване загар лек лицето и нямам проблеми и не мажа с нищо. Като ми се появи проблема миналия март ходих на две кожни лекарки, и двете казаха, че е розацея като втората не изключи и слънчева алергия, което и се оказа накрая, то беше едно миене с преварена вода, та после чистене с мицеларна, та после мазане с розакюър, та на излизане с млякото Grinning 10 дена се мазах и с мометазон, веднъж си направих и  процедура с течен азот, но за повече не посмях, понеже ме беше страх да не е вредно за очите.

dolce miele, за тортичка си мислех, но сигурно ще ме отрежат сега, че не може hahaha

# 321
нощен гост, сега са прилични резултатите от урината. Много жени имат бактерии, не е добре, но се оправя с антибиотик и не е стряскащо. Може и без лекарства, с дълго пиене на мечо грозде.
За лютеницата - всички купешки май са блъскани с нишесту, за захар не знам..Но ако е много скъпа и бутикова може да е истинска.
Аз след една студентска бригада в консервна фабрика преди 40 години не купувам никакви консерви. Яде се това, което аз съм затворила в буркани или сложила във фризера. Есента дори бурканите с лютеница замразих, вместо да ги варя.

# 322
  • Paris, France
dolce miele и нощен гост, любопитно ми е какви са ви новата на витамин Д. И аз горях жестоко. Когато витамин Д ми е над 50-60 не горя изобщо. Когато съм на кето хранене също не горя, дори когато вот Д е малко по-нисък.

Никакви мицеларни води и специални кремове не помагат. Трябва да се оправи диетата и липсващите витамини. Докато горите и се възпаляват е е по-добре да седите на сянка

# 323
Нощен гост, да, и при мен облаците не предпазват от слънчевата алергия Joy По принцип, в изключителни случаи не е невъзможно да се направи кето торта или сладкиш- но това при по-либерален режим. На този етап по-добре дъщеря ти да свикне без някои неща, поне за известно време и да изчисти максимално храненето.
Изследване на инсулин на гладно от пръст (на дете на седем) дали би било достоверно? От вена няма как да стане просто. А скоро трябва да и пускаме профилактичните изследвания по принцип. Дали всъщност на тази възраст има смисъл да се изследва инсулина?
Невена, и на мен ми е интересно как ми е вит. Д. Подозирам, че няма да е много висок, въпреки че пия капки Д 3. А може би има връзка и със слънчевата алергия. Скоро ще изследвам витамин Д и Б 12. Капките колко време преди това да ги спра, седмица добре ли е?

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 16:55 от dolce miele

# 324
Алерголог ми каза, че такова нещо като слънчева алергия няма. Има алергичен дерматити от неща които тялото изхвърля с потта, има фоточувствителни химикали избутани към кожата, които правят този проблем... Това, че помагат противоалергични с пиене, просто действа на дерматита... А дерматита се обостря от водата и затова често слънчевите алергии са по-чести на море, а не на планина.
Аз изгарям в последните 5-6 години, но няма вариант да не се мажа, щото съм на слънце нонстоп, когато и децата не са... а това е цялото време на плаж... Но се мажа 15 мин преди излагане на слънце, попива и тогава излизам... и мажа на обяд/следобяд пак преди късния плаж... Другото време съм във водата Wink

# 325
Невена, може ли едно примерно дневно меню при бременност за човек с ИР? Аз си бях на стриктна диета преди да забременея, първи триместър беше предимно гадене и ядене на тесто (само това можех да хапна). Сега мислех пак да се върна на режима, но виждам, че не е подходящо и ще имам нужда от съвет. Предполагам и за Дарк ще е полезно. Много благодаря! Simple Smile
И да допълня - момичета, не знам какво щях да правя без вас! За мен това е най-полезната тема от форума и съм ви безкрайно благодарна за съветите.

# 326
Да ви питам- ако моята изпадне в "криза" за сладко, мога ли да и дам 1-2 лъжици кокосови стърготини?

То това не знам дали може да се преглътне на сухо без да се задави човек? По-скоро някое квадратче Линдт 80-85% какао бих предложила.

И аз много изгарям, ще видя това лято как ще е, витамин Д ми е 80 (при реф.50-120).

# 327
  • София
Когато изпадна в криза и ми се разтреперят ръцете, ям или блокче шоколад, или лъжица мед. Понякога смесвам мед с тахан.

Извън темата: qrye, страшно готин аватар си сложила Simple Smile

# 328
Мерси, Таис. Manul се казва животното, някакъв вид дива котка, цар на странните физиономии... Simple Smile

# 329
Момичета, кой тук каза, че пие алое вера на кристали.
Аз си купих вчера. Много нямат ефект май. Ама да не би да трябва да ги хрускам?
Защото го пих като хапченце с вода.

Общи условия

Активация на акаунт