Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 941
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • BG
Вит Д ми е бил преди година 34, TSH- 2, 82, Anti TPO- 0,3( този не го знам какъв е, реф ст-ти са под 12)
Черен шоколад съм купила на Линт 99% какао, който Невена е препоръчала някъде, не съм го показвала обаче, просто за критични ситуации го пазя. Кокосовите стърготини са доста сухи, но на мен ми харесват и ги хапвам.
В неделя правих едни кето сиренки по рецепта от темата за НВ ВМ рецепти, първи пост от тази стр. Докато се пекоха бухнаха доста, но като ги извадих спаднаха. Много са засищащи, но само аз ги ядох Laughing щях да слагам за у-ще на девойката, но ще трябва да мисля за друг вариант.

# 331
Елора, аз пия алое на кристали.
Гълташ едно-две, ако трябва и три кристалчета с вода. Няма как да ги схрускаш, това е ужасно горчиво нещо. Като нямаш в момента резултат, пиеш вечер преди вечеря и сутрин на гладно.
Дано ти повлияе.

# 332
Тити, на опаковката пише, че трябвало след ядене с 200 грама вода.
Дали има значение?
Сутринта трудно ходих, ама сега вечерта сякаш май има ефект.
Опитвам се и ще се въздържа да пия от китайския зелен чай. Искам на алоето да остана.
Обаче се обърках на обед и глътнах едно хапче радирекс. Той е ревен.
Утре няма да се обърквам така.
Обаче в бурканчето има и доста ситнички. Направо с лъжичка май ще го пия.
Но тази вечер бая си ходих  Laughing Ще видя утре сутринта как ще съм.
Искам да ги спра силните разхлабителни. Мисля, че алоето е по-щадящ вариант, нали?

Бях при ендото впрочем. Вдигна ми дозата. Но не да пия 125, а всъщност да го направя 2 пъти в седмицата по 2 от 125 и другите дни по 100. Иначе щяло да получа сърцетуп. Така каза да карам да есента и пак да се изследвам.
Проблема с кожата, който съм имала зимата било според нея от щж. И това, че ми все студено също. Сега каза, че ще се оправят нещата.

# 333
  • Атина
На плаж никакви млека с фактори не слагам. Те притъпяват усещането за изгаряне и малки участъци кожа, от които млякото се е изтрило получават огромна доза УВ лъчи, които млякото отразява. Като усетя, че горя се прибирам на сянка и толкоз. Не виждам смисъл да се пържа и да се мажа.
Nevena Virolan, на всички ни е много мъчно за Нотр Дам, цял свят е в шок. Аз даже помислих, че са някакви ефекти и не е истина като го видях...
На плаж - след като си открих дефицит на Д3 (отидох да го изследвам на шега, защото поне 5-6 приятелки ми казаха, че са с дефицит и не им вярвах, след като живеем на слънце почти 365 дни в годината) първото което спрях да използвам бяха слънцезащитните кремове. И аз също се прибирам на сянка като усетя, че горя. След това пак излизам на слънце и така. Също тук много се говори, че слънчевите очила пречат на събирането на витамин Д от слънцето, но не знам доколко е истина.
А за ягодите - аз също ям много напоследък, но с цедено пълномаслено кисело мляко и кокосови стърготини. Но не знам как се отразява на инсулина...

# 334
Аз също съм със слънчева алергия.
Ама не знам как бих посмяла да отида на плажа без да съм се наклепала.  newsm78

# 335
Аз също съм със слънчева алергия.
Ама не знам как бих посмяла да отида на плажа без да съм се наклепала.  newsm78
Аз бях на море в края на септември, от около месец бях на кето- ами, само кетото не ме предпази от изгаряне Joy Бях с фактор 50- там дори лек тен не хващах с него, но бях пропуснала един участък на гърба, уж хладно, късен следобед, уж почти цялото време в плажна палатка....но изгорялото почти лилавееше (а аз грам не усещах, че изгарям)! Но пък от кето храненето забелязах, че не ме хапят комари, а те бяха доста гаднички миналото лято Grinning Тази година ще видим как ще съм със слънчевата алергия, а и с вит. Д.

# 336
Повече от половин година почти всеки ден закусвам едно и също: 60-70 грама ягоди, или боровинки, или смес от двете, със стотина грама овче кисело мляко и малко орехи. Не ми пречи, но и аз съм по-скоро в задържане. Докато отслабвах пак хапвах подобна закуска, но не всеки ден. От няколко дни отново въвеждам храната в калкулатор, няколко месеца бях спряла да го правя. Установих, че са ми доста ниски калориите, средно към 1200 на ден, така че в закуската почнах да добавям и по 1 лъжица MCT oil - останало ми беше от кето периода и да го оползотворя. Обядът и вечерята - зеленчуци, салати, вече и варива, яйца, пиле, риба, месо, сирене/кашкавал, ядки - количеството в точно този ред. Преди ми преобладаваше месото. Не качвам килограми, но и не свалям. Калориите не ги държа умишлено ниски, засищам се добре. Не знам как ги изчисляват тези базисни метаболитни разходи, според тях съм в перманентен дефицит, а не се чувствам така. Може би е и въпрос на метаболизъм?

# 337
Бледолилава, и аз понякога закусвам с подобен микс- всъщност, доста засищащо е.
Днес привечер легнах на леглото, гледах някакви неща на телефона. По едно време се усетих, че въпреки че съм МНОГО уморена, просто не ми се спи. А като се сетя как преди по което и време да легнех "за малко"....в повечето случаи заспивах Joy

# 338
Момичета ,

Имам резултати от кръвен тест ,Имам нужда от вашата помощ  ,какво да правя ,какви мерки да взема...
Коментара на лекаря е ,"желязото е малко ниско ,другото е в норма "😑
Захарта е 5,6 ако правилно разбирам , TSH е 2,98 (на следващата страница е ,не съм я снимала ).

Колко е инсулина,  как е съкращението на латински  ,знаете ли...

# 339
  • Paris, France
нощен гост, Вит Д ти е обидно нисък. По е 50-60 ти трябва, даже 70 за да функционираш нормално. TSH е ОК, но за млад човек е по-добре под 2. След диета о отслабване пада. Бледолилава и аз сме живи примери. ТПО са антитела някакви и са ти в норма.

Елора, а сега, като отслабна, пробвала ли си да излезеш на слънце? Доста хора споделят, че когато са кето не горят.

Аква Марина, свекървите живеят на тропиците, на карибски остров и отделно, понеже са тъмнокожи и стари пият витамин Д. И двамата се оказаха дефицитни, а свекърва ми с ИР и почти преддиабет. Верно са минали 80те, но нали живеят на слънце и всеки ден са на плаж, плуват. Тук на тъмнокожите дават задължително повечко Вит Д и затова няма много мултиплена склероза, рахит и свързани с липсата му болести въпреки огромния процент тъмнокожи. Прави са колегите ти. Ако не е тайна, къде живееш? Блазе ти за слънцето. Вече си представям Флорида, Бяха Калифорния или Австралия. Където и да си ти желая щастие и много слънце. Тук все е облачно тези дни, но пак е по-добре от Лондон. Докато живеех в Англия нямах дефицит, защото ядях много гъби и защото там масово фортифицират прясно, кисело мляко, Корн флейки и други боклуци. Масово са дебели. Във Франция процентът диабетици сред местното население е нищожен. Все елегантни и слаби, дори като остареят.

Сърцето ми се къса за Нотр Дам. Оня ден се срещнах със съфорумка от бг-мамма близо до катедралата, до реката и вече стрелката я няма. Даже не искам да мина оттам.

Бледолилава, нормално е да не слабееш като включиш варива. Ти си изгубила доста тегло и ако преди си имала нужда от 500-1000 допълнителни калории за да мъкнеш килата навсякъде с тебе вече не е така. Може и да не можеш да толерираш повече от 1200 калории, които не са малко. Все забравям - съветвам те да смъкнеш всички ненужни кила + още 5-10 и чак тогава да ядеш варива. После може да намалиш кардиото и да почнеш силови упражнения. Тези 5-10 допълнителни кила стават буфер, така че и да понадебелееш, няма да се върнеш в ИР. Варива чак като вдигнеш щанги, хаха. Ако искаш калории, напълни една раница с толкова кила, колкото си свалила и я носи по цял ден. Много е готино и пази костите. Как сме ги мъкнали цял ден тези пусти кила?

# 340
  • София
Пише ѝ Атина под аватара.

# 341
Дани ник, аз поне не виждам инсулин...Глюкоза виждам, но не в кръвните изследвания? Инсулина съм виждала да го съкращават IRI, на моите изследвания си пише и инсулин.
И аз се чудя как ги мъкна тези кила.... Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 11:00 от dolce miele

# 342
Благодаря dolce miele

При мен не става да си платиш за тест и като помоля доктора за по-подробен изследвания, ми казват,че нямам симптоми. Трябва да рухна явно ,за да ме изследват и лекуват.

Ако идвам до БГ ,какво да изследвам ?

# 343
Невена, миналото лято си бях на режима. Въпреки, че на морето съгрешавах. Тогава имах и повече кила. Сега като се замисля алергията ми беше по-спокойна.
Но аз не се пека. Аз седя във водата само и си тръгвам. Laughing

# 344
Здравейте!За колко време приблизително ги смъкнахте вашите килограми?Аз започвам от много 105 кг.Личният лекар ми откри високо кръвно и иска да ми изписва лекарства,но аз за сега се дърпам,надявам се като смъкна някое кило кръвното да се нормализира.

Общи условия

Активация на акаунт