Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 888
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
нощен гост, не можеш ли да замразяваш останала готвена храна. След това размразяваш, топлиш и ако не е достатъчно добавяш още нещо и готово. Винаги имам приготвена от мен и замразена храна. А замразен режимен "хляб" е страхотно удобство.

# 451
Съветвам да потърсиш и бадемово брашно. Много повече ми харесва от кокосовото. По принцип го имаше доскоро в Лидл, сега не знам дали го спряха или просто в нашия го няма от известно време. Стават с него хубави печива, с които може да замествате хляба докато отвикне. С кокосово ми натъртва някак, по-тричави стават нещата, тъй като поема повече вода. Бадемовото е по-скъпо, но и по-вкусно.

# 452
  • BG
А бадемово  видях в  метро, не помня колко гр, струваше около 7 лв., но и без друго ще ходя до био магазина, който споменах, а той е много добре зареден, ще купя. Само трябва да потърся някаква рецепта за печива с него.
TaniaDimi, не съм замразяла досега яденето, но мусаката ( ако е все още ОК) ще я сложа във фризера. Все съм си мислела, че после като се размразят храните няма да имат добър вкус, ще пробвам. А какъв е този режимен хляб? Тази сутрин четох какво е " кето", но "режимен" съм пропуснала.

# 453
Кето е. И на мен не ми харесва кокосовото брашно. Най ми харесва хляб с мляно златно ленено семе и добавям още нещо (млени бадеми или лешници, тиквени семки ). "Държи"се като истински хляб и е приятно на вкус.

Номера е да не се оформя като хляб,а да се разстеле в тава,покрита с хартия. Рецептата е :4 яйца, 4 лъжици мляно златно ленено семе и на око още нещо,бакпулвер. Кексово тесто.
Не се променя вкуса на замразени готвени храни.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 17:25 от Анонимен

# 454
  • София
Ние сме на доставки от fitmeal и хем всичко е режимно, хем слабеем, хем не готвя...

# 455
  • BG
Мерси за рецептата, тъкмо тръгнах към магазина, ще питам и за златно ленено семе. Сега друг проблем имам-каза ми, че е кашляла доста на у-ще и довечера ще почвам вече антибиотика да ифаавам, но преи два дена започнах глюкофажа, дали ще пречи, ще звъня на унг- то да я питам и нея.

# 456
Благодаря ти за съветите, lu_lu, притесняваше ме повечето месо заради пик. киселина, но щом не е проблем ще мина на по-лесни варианти.
Майка ми е с подагра и няма проблем с яденето на месо, но виж със спанак и зелении, да.

Картофи във фризера не, скапват се, ако са готвени и после се замразят. Едно време всички бебешки пюрета с картофи, които бях приготвила и замразила, изхвърлих.

# 457
Аз говоря за готвено месо от рода на гулаш, мусака с тиквички/алабаш/патладжани,с гъби. А картоф, ако яде някой е гарнитура и не остава (правя малко, аз не ям картофи и не слагам в ядене). Печено месо също не е хубаво замразено, но за щастие такова не остава.

# 458
Нощен гост, писах ти го, пак ти го пиша.
Пикочната се вдига от изкуственяци и въглехидрати.
От месо не. Ако яде чисто месо няма да вдигне, но ако яде колбаси, шунки и други такива глупости - да. В също вдигат.

# 459
  • BG
ОК, ще давам смело с месото.
Успях да намеря златно ленено семе, но не смляно ( в първия магазин, в който ходих казаха, че го и мелели, но нямат в момента), ще пробвам в нутрибулета, дано се смели добре. Купих и тиквено брашно. Бадемово нямаше и в трите магазина, след празниците. Звънях на УНГ-то, каза че антибиотика и глюкофажа нямат нищо общо, което се знае принципно и могат да се пият едновременно.
Да ви питам още нещо- това НВ ВМХ може ли да се прилага и при проблем с триглицеридите?

# 460
Точно триглицеридите смъква най-бързо,но при никакви изкуствени подсладители. Аз меля лененото семе в мелница за кафе,а слънчогледови и тиквени семки слагам цели.

# 461
За триглицеридите.
Аз не ям прекалено много мазнини, не слагам излишна мазнина към храната. Но съм рязнала яко въглехидратите.
Преди няколко години гадините бяха два пъти над максимума. Намалих хляба и минах на ръжено-пълнозърнест. (сладко никога не съм обичала).
Преди година бяха поспаднали (точно преди да зарежа въглехидратите), октомври миналата година бяха почти в норма, през мой ще днам какво е сегашното положение.

# 462
За добавките- вечер пия магнезий с дълго освобождаване, сутрин желязо, вит. Ц с дълго освобождаване, К2 докато ми свършат капсулите, Д 3 на капки (1000 единици) и пробиотик. Доста се подобри сънят ми, а и имам доста енергия- за разлика от преди.....
Нощен гост, по-късно ще пусна в темата за рецепти "хлябът" който правя аз. Simple Smile

# 463
  • BG

Нощен гост, по-късно ще пусна в темата за рецепти "хлябът" който правя аз. Simple Smile
Пускай, че верно от хляба по-голям няма Laughing
Днес викам на мм " Хапни си, че това е последния хляб, който купувам" Mr. Green
Ходих в раздела за спортуващи ( да разгледам какво се предлага и търси), обаче се загубих из разни клипчета и треньори, изнервих се от толкова варианти и си тръгнах.
Утре ще правя хляб, че днес не ми останаха сили и време и ще си се похваля, може и кавички да са нужни, как съм се справила.
радвам се, че диетата е подходяща и за високи триглицериди.

# 464
За добавките- вечер пия магнезий с дълго освобождаване, сутрин желязо, вит. Ц с дълго освобождаване, К2 докато ми свършат капсулите, Д 3 на капки (1000 единици) и пробиотик. Доста се подобри сънят ми, а и имам доста енергия- за разлика от преди.....
Каква марка ти е магнезия?

Общи условия

Активация на акаунт