Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 905
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Това за зъбите  ми стана интересно. Какво общо имат с КЗ. Питам защото от 2 седмици съм с КЗ 6,6. Такава до сега никога не е била, а имам един зъб с паднала коронка. Да не би да е от него?

# 436
Бледолилава, и аз имам много мазнинки Blush В някои дни ще пробвам да намаля калориите за деня- малко ми е дразнещо, че отслабвам като доста време си поддържам едни кг....и в някой прекрасен ден, хоооп, минус половин-един кг. Но ми се иска по-бързо да стават нещата.

И при мен имаше такъв етап, в началото свалях по-равномерно, после започнаха едни такива периоди на задържане и сваляне едва ли не за една нощ и си го обясних защо е така когато открих материали по въпроса, а именно т.нар. Whoosh ефект: https://fitbg.net/blog/fat-loss/whoosh-efekt

# 437
Бледолилава, аз понеже имам много кг за сваляне и си мислех, че отначало ще изхвърля повече вода и после ще започне отслабване на периоди...Но аз започнах с либерално НВХ ВМ хранене и може би затова. През цялото време свалям по този начин.

# 438
dolce miele, първите три години бях на въглехидратно хранене с много намалена консумация на хляб и сладко. Но ядях предимно В - ориз, картофи, леща. Протеини рядко. Първата година 10 кила свалих. Втората някъде 8. Третата 5. Накрая ми дойде акъла. И на НВ за по-малко от година 20.

# 439
Елора, аз от края на август съм яла ориз и картофи точно 2 пъти- пълнени чушки с ориз на Бъдни Вечер и няколко малки парченца варен картоф през ноември. Леща, боб, зърнени не съм си позволявала. Всъщност, и двата пъти после ми беше тежко, а уж не съм прекалила с количествата. Може би трябва да смъкна още кръвната захар, за да свалям по-бързо. Поздравления за резултатите, много кг си свалила!
Тези дни чета за фолата, за връзката му с анемията, за Б 12, за вит. Д- и като чета, май всички тези неща са свързани с ИР, а аз от 2 години само анемията лекувам.... Grinning

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 12:35 от dolce miele

# 440
Желязодефицитна анемия оправих за около година (може и по бързо да е било, аз правих изследвания след година) без лечение, само с често ядене на дроб, всяка седмица. И доста животински продукти, естествено.

# 441
Не понасям дроб. По-добре витамини да пия. Да ям зелении - коприва, спанак.

Невена каза, че желязото ми е ниско, ама ще го оправим.
В пчелния прашец има желязо чета. Ще го пийвам по-често.

# 442
Аз обичам дроб. Ям. И червеното цвекло ми действа добре, отделно и желязо пия (36 мг дневно). Ама при мен НЕ става само с храната- спра ли желязото и хоп, пак пада хемоглобинът. Пресен телешки дроб най-добре ми се отразява- но в БГ само замразен намирам...Затова си мисля, че разни други дефицити имам и ще трябва да се изследвам и за тях. Rolling Eyes
П.С. Колкото повече чета, толкова повече установявам, че много малко знам.... Joy

# 443
  • Sofia
И аз не обичам дроб,не успявам да го направя крехък,а от пилешките съм се задавяла жестоко 3-4пъти...затова го правя на пастет и става чуден Kissing Heart
Преди малко направих от патешки дробчета,чакам го да стегне и го почвам с тахановия хляб Stuck Out Tongue Winking Eye

# 444
Доли, вкусен ли е патешкия черен дроб? В Кауфланд съм виждала замразен и все му се чудя.... Thinking А пилешки дробчета само от Лидъл купувам и винаги стават крехки, и печени, и в тигана със зеленчуци....След няколко несполучливи покупки от други магазини вече не си правя експерименти.... LaughingStuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 17:21 от dolce miele

# 445
  • Sofia
Да,вкусен е.От бг ферма,но е замразен.

# 446
  • BG
Здравейте, момичета. При нас ще се окаже голям проблем премахването на хляба, все още яде щерката по две филии дневно, а като цяло съм крайно изтощена от готвене. Онзи ден правих някакъв вариант на гръцка мусака, два дена ме боляха мускулите на ръцете от това печене на патладжани, тиквички, дом сос, бешамел, и накрая всеки хапна по една порция и това беше, останалото стои и вероятно днес ще го изхвърля. Тази вечер ще правя пил. шишчета, поне знам, че те се ядат. Ще мина и през био магазин да купя кокосово брашно и кокосово мляко, видях в темата за рецептите кокосови палачинки, ще ги пробвам. Все още нямам и избистрена идея какво мога да и приготвям за у-ще.
Имам и един въпрос, който ме притеснява: Честото хранене с месо няма ли да покачи и без друго повишената и пикочна киселина?

# 447
Аз тотално нямам сили последните няколко дни. Какви витамини пиете- обмислям някакви комбинирани, че с тази липса на енергия не знам докъде ще се докарам,

# 448
Нощен гост,  приготвяй пържоли,  агнешко,  пиле на грил, яйца,  риба - това със зелени салати и не си усложнявай живота със сосове и зарзавати към манджите. Всеки божи ден ям по два пъти месо и нямам повишена пикочна киселина.
За закуска в училище - напълни 2-3-4 бр.  зелени чушки със сварени яйца,  сирене или извара. Или в кутия слагай нарязана на две чушка,  сварено яйце и парче хубав кашкавал.
Не си усложнявай живота,  била съм в твоята позиция на мама с дъщеря с поликистоза и ИР,  няма да издържиш много, ще ти писне. Слагай месо във фурната и си почивай доката се готви само.
Нека и девойката да прочете първи пост на тема. Дано се мотивира и сама да разбере,  че някои храни са вредни за нея.

# 449
  • BG
Благодаря ти за съветите, lu_lu, притесняваше ме повечето месо заради пик. киселина, но щом не е проблем ще мина на по-лесни варианти. Варианта с чушка също ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт