Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 906
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
ХОМА ми е 1.67
Не мога да се храня ВМ защото холестерола е 6.4
Холестеролът не е показател за нищо и високият холестерол не е проблем. Напротив, хората с висок холестерол страдат по-рядко от деменции.
Не е съвсем така. Високият холестерол е показател, че има някакво възпаление, някакъв проблем в тялото. Би следвало да се търси причината за повишението му. Аз съм от по-малката част от хората, при които при ВМ НВХ имах покачване на холестерола. Когато се покачи до над 8, много четох по въпроса и реших да оставя така нещата. Защото триглицеридите падаха. Няколко месеца след отслабването спадна и холестеролът. А триглицеридите преди режима ми бяха 1.76 при уж нормален холестерол! Сега са 0.77 при леко завишен, 5.9. За мен това е отличен резултат. В някоя от статиите, които четох, се споменаваше за повишение на холестерола поради самото отслабване, а не поради повишената консумация на мазнини. Подобно е и с пикочната киселина, която уж се покачвала от месото, но според някои източници също от самото отслабване. Скоро беше публикуван пак линк към статията. А иначе доста често се среща и твърдението, при това от лекари го чувам, че само 10% от холестерола в организма идва от храната. Останалите 90% си ги произвежда нашият черен дроб. А той не ги произвежда случайно, има някаква причина. И любимото ми е, че да обвиняват холестерола за плаките и инфарктите е като да обвиняват пожарникарите за пожарите. Защото той по същия начин се втурва да гаси пожари, т.е. да ремонтира кръвоносните съдове там, където има проблеми. Поради някакви възпалителни процеси или т.п. Това е същинския проблем, не самия холестерол.

# 421

Циана, не знам какво да ти кажа. Ако се храниш наистина както трябва е странно.
За смъкване на кз пробвай някакви добавки - канела, пектин, чия. А също и много ходене. Но наистина ти е висока.
Дай примерно двудневно меню, ама подробно.
Колко кг си?

Ами храня се по следния начин- сутрин пия кафе с няколко капки мляко или течна сметанка, не закусвам. На обяд и вечер ям протеин максимум 150 грама- месо, яйца или риба със салата. На салатите капвам малко зехтин. Когато огладнея между храненията, ям варено яйце, зеленчук. Допреди месец си хапвах кисело мляко 4.5 процента следобед и вечер преди лягане , обаче го махнах.Също така си позволявах по чаша- две вино от време на време, но качих килограми набързо от него. Вече махнах виното.  На около десетина дена ми се прияжда повече сладко и тогава си позволявам малко шоколад. Понякога по цял месец не ям нищо сладко, само мляко с подсладител, но от 10 дена вече не ползвам подсладител.  Не ям хляб, ориз, картофи. Много рядко плодове- само грейпфрут и сега ягоди. През лятото , когато ми беше захарта 6.2 и 6.7 вървях бързо всеки ден край морето сутрин по 9  километра. И бях 62 килограма. Сега съм 65, висока съм 158 см. с едър кокал- като Десислава Радева- с широки рамене, но по- ниска.Четох сега за една добавка Диабекан, може да я пробвам.

# 422
Не си с чак толкова много кила.
Но кз е тревожна. Обременяване правила ли си?
А вода пиеш ли достатъчно?
Викаш четеш постовете на Невена. Пробвай тогава в салатите цяла връзка магданоз да слагаш. Направо три салатки поне на ден, въпреки, че тя казва повече. То зависи и от заетостта ти.
Сега вместо този диабекан, може да си купиш цейлонска канела и да си слагаш в кафето.
Магнезиев цитрат също може да пробваш.
Да хапваш малко чия сутрин накисната във вода също е полезно.
Може и пектин. Той много добре нормализира кз. Киснеш от вечерта малка лъжичка и сутринта гаврътваш. Да кажем 15 дни така.
Силно те съветвам и сутрин една чаша топла вода да изпиваш. А после пектина, а след него кафето и там  каквото закусваш.
И минимум 2 литра вода на ден да пиеш.
Хайде пробвай с тия неща ако искаш пак иди да се боцнеш след месец да кажем.

Може да пиеш и по един чай ройбос или хънибуш. Дават го за кз и ИР.

# 423
Бледолилава, по времето когато спазваше стриктно кето колко калории ти беше дневното меню, изчислявала ли си? Любопитно ми е.
Да кажа, че цейлонската канела е много приятно, ароматно нещо. Heart Eyes

# 424
Не си с чак толкова много кила.
Но кз е тревожна. Обременяване правила ли си?
А вода пиеш ли достатъчно?
Викаш четеш постовете на Невена. Пробвай тогава в салатите цяла връзка магданоз да слагаш. Направо три салатки поне на ден, въпреки, че тя казва повече. То зависи и от заетостта ти.
Сега вместо този диабекан, може да си купиш цейлонска канела и да си слагаш в кафето.
Магнезиев цитрат също може да пробваш.
Да хапваш малко чия сутрин накисната във вода също е полезно.
Може и пектин. Той много добре нормализира кз. Киснеш от вечерта малка лъжичка и сутринта гаврътваш. Да кажем 15 дни така.
Силно те съветвам и сутрин една чаша топла вода да изпиваш. А после пектина, а след него кафето и там  каквото закусваш.
И минимум 2 литра вода на ден да пиеш.
Хайде пробвай с тия неща ако искаш пак иди да се боцнеш след месец да кажем.

Може да пиеш и по един чай ройбос или хънибуш. Дават го за кз и ИР.
   Да, чета постовете на Невена и твоите също, и те са много полезни. Не съм правила обременяване, защото нали трябва преди това да се храня по- въглехидратно, пък аз не искам, пак ще почна да дебелея. От месец почнах да пия доста вода. Магданоз слагам в салатите, също и в блендера смилам по цяла връзка магданоз, копър и зелена чушка с вода и го изпивам, така по- лесно го преглъщам пустия магданоз. Сега съм решила да отслабна до 58 килограма, макар че и на 61-62 изглеждам прилично. Започвам пектин, канела още от утре, имам из шкафовете и ройбос. Ще опитам така и след месец ще се изследвам пак, ще пусна и гликиран хемоглобин. Ще чета сега за кортизола, съмнява ме че там нещо не е наред. А, и едно време ми беше установена генна мутация за фолиевата киселина, може би трябва да пия пак фолиева. Много ти благодаря, Елора.  Simple Smile

# 425
Да не забравиш магнезиев цитрат.
Също и да изследваш пикочната киселина.

# 426
Да не забравиш магнезиев цитрат.
Също и да изследваш пикочната киселина.

Магнезиев цитрат непременно ще купя. Пикочната киселина ми е 225 при горна граница 363. Триглицеридите ми са 0.7 , изобщо - АСАТ, АЛАТ, креатинин, холестерол, всичко ми е добре, само тази глюкоза...Frowning1

# 427
Хм, ами може би тогава да си пуснеш първо да видиш дали ти липсва магнезий?
Ама Невена да дойда и да кажа какво друго може да направиш за кз.
Но засега пробвай с естествените добавки и чайовете.

# 428
Бледолилава, по времето когато спазваше стриктно кето колко калории ти беше дневното меню, изчислявала ли си? Любопитно ми е.
Да кажа, че цейлонската канела е много приятно, ароматно нещо. Heart Eyes
Различно. Много дни имах под 1000 ккал,  най-вече заради намаления апетит. Към 700-800. Не си го поставях за цел, просто така ми идваше отвътре. Назорвах се понякога да ям. Имах и дни с по-голям апетит, там вече внимавах да не се улея, над 1400 ми светваше червената лампа за стоп. Като цяло не мога да кажа, че съм гладувала. Калориен дефицит да, но глад - не. При кето апетитът намалява, според мен е нормално, след като тялото е превключило на мазнини и почва да си похапва от собствените запаси. Пък аз имах много Sunglasses

# 429
Бледолилава, и аз имам много мазнинки Blush В някои дни ще пробвам да намаля калориите за деня- малко ми е дразнещо, че отслабвам като доста време си поддържам едни кг....и в някой прекрасен ден, хоооп, минус половин-един кг. Но ми се иска по-бързо да стават нещата.

# 430
  • Paris, France
Циана, с генетичната мутация трябваше да започнеш. При тебе тя е водещото и ще остане важна до живот. Не може би, ами незабавно ти трябва специален фолат. Не фолиева киселина, а  естествен фолат. Също Б12 и Б6, може би, но и те трябва да са в усвоили форми, не просто цианокобаламин и пиридоксин. Точно заради липса на фолат много хора вдигат захар на ВМ-НВХ и са по-добре на балансирана ВВ диета. В първия пост има предложени добавки и линк към мой пост, в който обяснявам за формите и важността от коензимираните Б комплекс. Хомоцистеинът ти как е? Трябва да го следиш редовно.

Направи ми впечатление, че приемаш подсладители. Тях трябва да ги спреш и заместиш със .... захар, примерно. Звучи глупаво, знам, но помага. Мед, меласа също не е много зле. Идеалното е да ги махнеш докато КЗ е висока.

Питаш дали е добре, че инсулинът е паднал. Супер е и трябва да черпиш, но това, че КЗ остава патологично висока и не пада показва, че причината за висока КЗ при тебе не е само в ИР. Най-вероятно има скрити инфекции или не точно. Чистила ли си зъби скоро? Чистиш ли ги при зъболекар редовно? Метформинът трепе лоши бактерии в червата и не е за подценяване в случаи като твоя. Анти кандида диетата е добра + добавки против паразити, гъби. Мама Галя е спеца по тези въпроси. На гладно причината за висока захар вече не е изобщо високия инсулин. Подозирам, че си лягаш с висока захар. Казаха ти вече за глюкомера и лентите. Може и на заем да вземеш за малко. Сигурна съм, че след хранене може да се вдига още повече. Да започнеш да ходиш бързо след всяко ядене? И още половин час преди сън?

Кортизолът може да е причина, да, но често не е.

Каква е киселинността на урината ти?

Магнезий няма смисъл да се изследва, освен клетъчен, но и за него няма смисъл. Не е излишен никога.

Да, няма смисъл да се товариш при такава КЗ на гладно.

Виж добавките за диабет. Аз им викам липси. Добавя се нещо, което имаме, а ние всъщност коригираме липси.

Савина33 беше като тебе, но се измъкна. Ако дълго си имала висока КЗ се е завъртял порочен кръг и дълго захарта ти ще опитва да се качва, защото мозъкът е свикнал вече а висока. Трябва насилствено да я държиш ниска доста време и бавно ще падне.

Бледолилава, на мене ми казаха нищо да не изследвам по време на диетата и да чакам поне 6 месеца. Заглождиха ме едни съмнения, та се тествах. Холестеролът беше ужас и половина. Обаче след 6 месеца си беше идеален. Няма как да не са високи мазнините като организмът се храни с тях.

# 431
   Невена, хомоцистеин не съм изследвала. Аз се възползвах от една промоция на пълна кръвна картина с 38 показателя, като пуснах и ТСХ и инсулин допълнително, но там хомоцистеин не са изследвали. Записвам за следващото боцкане да пусна и него. На зъболекар ходя редовно и съм добре със зъбите, само зъбен камък имам малко за почистване, трябва и него да махна. Сега още ще ви чета и препрочитам и ще си водя записки.  С всичките съвети ще се съобразя и след месец пак ще докладвам. Много ти благодаря, толкова време си ми отделила! Благодаря още веднъж и на другите момичета, които се включиха! Изключителни сте!

# 432
  • София
Бледолилава, и аз имам много мазнинки Blush В някои дни ще пробвам да намаля калориите за деня- малко ми е дразнещо, че отслабвам като доста време си поддържам едни кг....и в някой прекрасен ден, хоооп, минус половин-един кг. Но ми се иска по-бързо да стават нещата.

Dolce miele, и аз съм като теб: седмица-две държа едно и също тегло и после хоп, за 2-3 дена кило надолу. Имам 38% мазнини, които трябва да сведа до 28-30% (това са някъде 10на кг от "живото" ми тегло). Към момента съм 75 кг (преди 3-4 месеца се въртях 78-80).

# 433
ХОМА ми е 1.67
Не мога да се храня ВМ защото холестерола е 6.4
Холестеролът не е показател за нищо и високият холестерол не е проблем. Напротив, хората с висок холестерол страдат по-рядко от деменции.
Не е съвсем така. Високият холестерол е показател, че има някакво възпаление, някакъв проблем в тялото. Би следвало да се търси причината за повишението му.
.....
А иначе доста често се среща и твърдението, при това от лекари го чувам, че само 10% от холестерола в организма идва от храната. Останалите 90% си ги произвежда нашият черен дроб. А той не ги произвежда случайно, има някаква причина. И любимото ми е, че да обвиняват холестерола за плаките и инфарктите е като да обвиняват пожарникарите за пожарите. Защото той по същия начин се втурва да гаси пожари, т.е. да ремонтира кръвоносните съдове там, където има проблеми. Поради някакви възпалителни процеси или т.п. Това е същинския проблем, не самия холестерол.
Именно, няма отношение към това колко мазнини се консумират.  Peace
Има хора с генетично завишени нива на холестерол. По-важно е какви са триглицеридите, а не холестерола. Майка ми винаги е била с "нормален" холестерол, но високи триглицериди. Откакто е на режима, триглицеридите паднаха до нормалните референтни стойности, както и гликирания хемоглобин вече ѝ е по-добър от моя (5,5), а тя е диабетичка.

# 434
LDL холестерол-3.50 реф.до 3

триглицериди-0.86 реф.до 1.7

Общи условия

Активация на акаунт