Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 818
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Невена, а какъв точно цитрат трябва да се пие срещу камъни в бъбреците?

# 151
Невена, и при предишните изследвания се хранех ВМ НВХ (не прекалявам с протеините), 12 часа и половина преди това с нормална вм нвх вечеря. Този път не бях гладна и затова така скромна беше вечерята, а на обяд и аз не знам защо ядох без салата (обядвах късно). Иначе всеки ден имам салати, не са и малки....Четох и, че не трябва сутринта преди изследване да ходя много, за да не излезе КЗ фалшиво добра. Това с недоспиването не беше планирано Blush
За цитратите отдавна искам да питам- освен магнезиев какви други мога да пия? Примерни дозировки? И какво са цитокини, ROS?
Какво ви е мнението за мелатонина- може ли да се приема?
Вчера си купих цейлонска канела. По колко да слагам в кафето?

# 152
нощен гост, за цикъла - пробвайте с прим ойл.

Ами ако почна да и го давам трябва ли да и спра Омега 3, сега пие, по-точно дъвче, защото и харесва по 2 капсули дневно.
Само да се оправи от вируса и ще я водя да изследват магнезий и другите, които е споменала Невена. За магнезия преди малко прочетох, че не трябва да е приеман 10 дни преди пробата, затова сега няма да давам все още нищо преди да видя какви ще са резултатите. Иначе имам и цейлонска канела, брат ми ми я беше донесъл от Германия, от нея по 1 к.л. или 1ч.л. мога да давам,мисля разтворена в кис. мляко, оказа се че имаме и B12 на natural factors, който препоръчвате в предните теми, добре че мъжа ми е заринат с всякакви добавки и там го издирих, но и за него ще изчакам първо изследванията. Засега само канелата ще започна и Омега3 + иногинол ще продължа докато се оправи. Ако не беше болна можех утре да я занеса до болничната лаборатория, тя поне работи и събота и неделя.
Днес засега удържа без сладко, сутринта-кис. мляко с малко овесени ядки, само една лъжица, чиа и ленено семе трошено. После едно яйце, резен шунка, чушка с крема сирене. По-късно не се размина без хляб за съжаление и изяде две малки филийки пълнозърнест( знам че не трябва). Следобяд една вратна пържола, преди малко едно яйце и резен шунка, квадратче кашкавал. Надявам се като започне Сиофора малко да намалее този зверски апетит, че голямо разхождане е до хладилника.

Докато не разкара въглехидратите, ще има глад.
Сиофора няма да и помогне. Не съществува човек с ИР или диабет, който да пие хапче, да яде В и да се е излекувал. Храненето е най-важното при нас.
Но познавам един човек с диабет тип 1 ми се вайкаше как можело да е имал диабет тип 2, да си е пил хаповете и изведнъж да стане на тип 1. И като го питам какво яде си каза, че яде В. И му казах, че на въпроса сам си е отговорил защо се  е влошил.
За омегата не знам. Не знам какво общо има с прим оил. Това е вечерна иглика.
Невена да каже.

# 153
Добавката е Гликолевел и е изписана 3х1 преди хранене. Ще я пробвам другия месец и ще пиша отзиви.
Между другото попаднах на книга, която разглежда освен диабета и ИР. Има интересни за мен нещица, като например да си изчислим по мерките дали имаме ИР (без обременяване), някои от нещата за които говори Невена и т.н. Чак не съм се надявала да намеря полезно инфо в книга към списание Grinning

# 154
  • Paris, France
Невена, а какъв точно цитрат трябва да се пие срещу камъни в бъбреците?

Калиев ми изписаха, но може и магнезиев. Калият е антагонист на магнезия, а ние нямаме достатъчно магнезий.

От прим Ойл не разбирам.

нощен гост, с инсулин 300 няма как да има достатъчно магнезий в клетките. Преди да се тъпкоти с пържоли да изяде поне 3 зеленчука и тогава няма да охладнява бързо. Шунката е боклук, кашкавал и сирене са много солени. Яйцата са Ок. Ядях по 5-6 на ден. Вътрешни органи са много полезни.

# 155
  • BG

нощен гост... Преди да се тъпкоти с пържоли да изяде поне 3 зеленчука и тогава няма да охладнява бързо. Шунката е боклук, кашкавал и сирене са много солени. Яйцата са Ок. Ядях по 5-6 на ден. Вътрешни органи са много полезни.
Изяде една салата, но след пържолата, малко на зор. Шунката знам, че е боклук, вече няма да купувам, днес взех малко нарязана, а по принцип не купувам такива саламища, заради сърдечните проблеми на ММ, не запържвам нищо, дори и месо гледам по-рядко да купувам.Кашкавала-единствения, който съм попадала и не е солен е от Лидл, от него вземам и давам по малко. Сиренето винаги изкисвам, иначе дори аз не мога да го ям, стои докато не свърши във вода. Ще мисля какво  още да предлагам, голям проблем ще е готвенето без картофи и ориз. Сина ми пък е другата противоположност- толкова е слаб, все му се моля да яде, може до следобед да откара без да е ял нищо. Вече е студент и пак няма апетит.
Елора, не знаех, че Примоил е вечерна иглика, като каза, погледнах точно това имам малко останало. Когато ходих есента на ехограф на гърдите док ми го беше предписала заради болезненост в гърдите преди цикъл- две седмици го пиех по 2т сутрин и 2т вечер, имаше голям ефект, не ми ставаха като камъни гърдите, но като отидох контролно на ехограф след три месеца ми го спря, защото бил привиквал организма, смени ми го с нещо друго, но съм забравила да го купя и не знам какво е, трябва да погледна.

# 156
  • Paris, France
Попаднах на интересна статия. Английско джипи е наградено като иноватор на годината 2017, защото препоръчал ниско въглехидратни хранене на диабетиците от тип 2 и много от тях отслабнали и махнали лекарствата. Статията е дълга и в нея има 7 съвета накрая, които пишещите в темата и четящите вече знаем за сме прилагали. Разгеле! През 2077 или 2087 се надявам да има и българско джипи с такава награда. Дотогава Елора ще се грижи за талиите и портфейлите ни, зрението и кожата ни. Благодаря, Елора, за всичко, което правиш.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6916909/amp/Delicious-e … rb-diet-plan.html

Има снимки на хора преди и след диетата и на снимките след изглеждат значително по-млади.

# 157
Попаднах на интересна статия. Английско джипи е наградено като иноватор на годината 2017, защото препоръчал ниско въглехидратни хранене на диабетиците от тип 2 и много от тях отслабнали и махнали лекарствата.
Тук значи поне 5 момичета трябва да бъдат наградени за иноватори. Hug

# 158
Бях да се боцна.
После ще докладвам. Вълнувам се като кифла в мол  Laughing
И бая витамини пуснах. Само дето преди два дни пих магнезий. Ама по навик. Усетих се, ама късно. Нищо де, ще видим.
Бях с майка ми. А тя преди това пуши цигара и смучеше лукче.
Каквото и да и кажа ме отсвирва. Ама ако същото външен и го каже, ще се съгласи веднага.

# 159
  • София
И майка ти ли се е изследвала?
Едва ли цигарата кооооооооой знае колко ще промени нещо, виж кафе ако пила - по може.
За лукчето не знам, това си е чиста захар според мен, верно минимално количество, но....

# 160
Роналд, когато пушех са ме връщали от лабораторията за следващ ден с голяма разправия заради цигарите. Казаха че смърдя и няма смисъл да лъжа, че не съм пушила тази сутрин. Искаха да не се пуши минимум 8 часа. Дори го бяха написали на вратата. За кафето и храната е ясно.

# 161
И майка ти ли се е изследвала?
Едва ли цигарата кооооооооой знае колко ще промени нещо, виж кафе ако пила - по може.
За лукчето не знам, това си е чиста захар според мен, верно минимално количество, но....

Цигари не се пушат. Може да си измиеш зъбите. Може малко вода да пийнеш. Нищо друго.
А лукчето - ей такива дребни неща обръщат каручката.
Много си мислят, че лукчетата не са проблем. Проблем са.
Майка ми като пуши винаги има лукче в устата. Защото не можела да пуши.
Не знам какви изследвания са и дали. Може и за кз. Ще видим. Нейния инсулин на гладно е 10 и нещо. Има си ИР, ама не ми вярва. С хипофункция на щж е диагностицирана отдавна и не си пие хапчетата. Щото били химия. Ама опъва цигарите  ooooh!

# 162
И аз съм с хипофункция, но ме оставиха без терапия. Спестиха ми тази химия...
Между другото според книгата за която писах се оказа, че от моите омега 3 трябва да приемам 4 капсули, за да достигна профилактичната доза. Ако имам проблем за решаване дозата е друга. Попрегледах състава на още 2 марки - без съществена разлика в количеството. На всички пишат 1000, а всъщност са по 300-400...

# 163
Елора, какви изследвания пусна?
За КЗ и инсулин на гладно пак ли трябва няколко дни на по-въглехидратно хранене или това важи само при обременяване?

# 164
Много пуснах. Не ми се описва. Ще направя скрийншот като излязат. Трябва да е днес.
И В 12 пуснах този път.
Чудя се другия път да пусна фолиева и цинк  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт