Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 975
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Таис, най-много 1,4гр на килограм телесно тегло, но протеина по-често се предозира, отколкото да е в недостиг, защото просто няма какво да ядеш ако си на нисковъглехидратно хранене
и не искам да ти начуквам канчето, ама с високо кръвно защо пиеш фет-бърнър?

# 256
  • София
Много благодаря за инфото!

Herzen, дава ми допълнителна енергия, иначе ме мързи да мръдна след работа. Намалих бройката кафета на ден за сметка на фет бърнъра - преди пиех по 3 кафета, сега едно и половина. Ще го пия още месец-два, после край. Колкото да свикна да тренирам и да не заспивам още на разгрявката Simple Smile
Ето това пия, но не пълната доза:
https://rspnutrition.com/collections/weight-management/products/quadralean-2

ПП. Ако кажете, че съставките са кофти, ще го спра. Аз нищо не разбирам, просто търсех нещо без синефрин.

# 257
При подрастващите нормално ли е да има КЗ 5.5 или е сигнал за проблем?

Искам да попитам Нощен гост как изобщо решиха да се обърнат към ендокринолог и да направят толкова изследвания в началото?

# 258
  • Атина
Можете ли да ми препоръчате марки витамин Д и Б12? Знам, че първия е добре да се комбинира с витамин К2, но в един препарат или отделни? И по кое време се пият?
Tony, за марките не мога да помогна, защото не съм в България и аз взимам на Better you, който се пръска в устата и много бързо вдига стойностите, но май там го няма. Можеш със сигурност на намериш на Solgar - liquid D3. Течните са по-добри, защото са биоразтворими и се поемат по-добре. Задължително да й вземеш Д3 поне 3000 IU (гледай да не е Д2) и задължително с К2. Аз след като взимах известно време видях, че ми е паднал магнезия и после прочетох, че пада, защото витамин Д3 го изразходва. За това е хубаво да се взима и магнезий. Също така има комбинации Д3-К2-Магнезий. Но най-доброто за витамин Д3 е слънцето, само по обедните часове и без слънцезащитен крем (слънцето да е почти перпендикулярно на земята). Ако може по обяд да седи 20 мин на слънце, колкото може по-голяма открита част от тялото, с длани към слънцето и също и да си вдига косата на тила  - няма по-добро от това. Слънчевите лъчи създават един филм върху кожата, който постепенно влиза в кръвта и е хубаво да не се мие веднага след това. Но понеже това не е лесно, иначе нямаше в един толкова слънчев град, в който живеем, повечето ми познати и колеги са с дефицит на витамин Д3, за това взимаме добавки поне в дните, които трябва да сме в офиса и няма как по обяд да стоим на слънце. За витамин Б12 не съм чела много и не знам. За Д3 - от личен опит. Пия ги заедно когато се сетя, въпреки че май за предпочитане е сутрин. Взела съм си по отделно К2 и Д3, защото така взимам по-голямо количество Д3, иначе и заедно не е проблем. Доколкото знам Д3 и Б12 също могат да се пият заедно. Желая успех.

# 259
Aqua Marina, много ти благодаря за подробното мнение!  bouquet Майка ми не работи, така че има възможност да се излага на слънце. Въпросът е да я убедя, че е нужно.

# 260
При подрастващите нормално ли е да има КЗ 5.5 или е сигнал за проблем?

Мисля, че е препоръчително да е малко по-ниска. Има ли проблеми с кг детето - обективно погледнато, според таблиците за ръст/тегло?

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има ли някакви изисквания за време за приема на магнезий, Д3 и К?
изисква ли се някакъв период между тях, като при магнезий и желязо?
Благодаря.

# 262
  • Атина
има ли някакви изисквания за време за приема на магнезий, Д3 и К?
изисква ли се някакъв период между тях, като при магнезий и желязо?
Благодаря.
Предполагам, че след като се продават опаковки Д3-К2-магнезий, не е необходимо да има период между тях, както с желязото. Но по-добре да отговори някой компетентен.

# 263
Благодаря за отговора.
извинявам се за питанията и за това, че може да са обсъждани преди, а не съм видяла.
заплетох се в информация и ми е трудно всичко да подредя. Sad

# 264
Д3 и к2 е хубаво да се взимат заедно заради усвояването им, затова и предлагат продукти, които ги съчетават.

# 265
аква мария, това ли е? https://366.bg/vitamin-d3-vitamin-k2-oralen-sprey.html

ще проверя изследванията си и тези на детето, мисля, че Д беше нисък и на двамата, но не съм сигурна, дали съм изследвала К.
Sad

# 266
Аз взимам този Б12 - https://revita.bg/shop/%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%b … 0%b8%d0%bd%d0%b3/

Взимах по 1т на ден, под езика, след хранене. Много бързо вдига нивата на витамина. След като ги вдигнах, сега го приемам по 1т през ден.

# 267
За витамин К не съм чувала да правят изследвания. Д задължително трябва да се повиши, щом е поднормен, всякакви симптоми може да има недостигът му. Аз пия Вигантол капки и к2 от мултивитамин, добутах до средата на оптималната зона.

# 268
  • София
И аз пия Вигантол, зимата давам и на детето.

# 269
Изследват за витамин К, там където го изследвам струва 2 лв, по толкова са и калций, йонизиран калций, магнезий, натрий....Вит. Д, Б 12 вече са по-скъпи. Магнезий приемам вечер, желязото заедно с вит. Ц сутрин или на обяд- гледам да има два часа преди/след витамин Д.
Желязо се приема поне 2 часа преди/след калций съдържащи храни/добавки.
Има ли препоръчителна доза на вит. Б 12? И преди изследване на Б 12, вит. Д трябва ли да се спират като добавки преди това и ако да- за колко дни?
Благодаря за черния кимион/челебитка. А как да го приемам, че досега не намерих инфо?

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 12:55 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт