Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 377
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • BG
Последните постове как да ги разбирам, че зеленчуците, които са източник на въглехидрати не трябва да се приемат едновременно с месо, източник на мазнини, така ли? Как тогава да бъде полезно храненето, само месо или само зеленчуци ли? Аз не мисля, че ако се яде първо салата и след половин- един час месо има голяма разлика в сравнение с това да се приемат едновременно. Или има?

# 571
Абсурдно ми е да ям само протеин с мазнина без зеленчуци.
И да умирам, няма как да стане.
Че то и в темата на НВ си пишат хората да си се ядат зеленчуци. Никой не казва да набиваме само протеини и мазнини.
Ей сега ще седна да деля салата от протеин. Два часа да обядвам или вечерям нямам. Laughing

# 572
Аз не съм срещала никъде по сайтовете за LCHF твърдението,  че не трябва да зе съчетават мазнини с въглехидрати,  като разбира се там говорят само за бавни въглехидрати,  не бързи - захар,  скорбяла.

# 573
Освен това Зоната е точно това. Въглехидрати, протеини и мазнини на всяко ядене. И има голям успех и при много хора е свършила страхотна работа.
Бързите са проблемните.

# 574
Точно обратното нощен гост. Разглеждай ги зеленчуците по-скоро като неутрална храна, стига да не са картофи. Месото задължително със зеленчуци, това алкализира и Ph-то. Както някой беше писал напред, да не вземем да се подкиселим от толкова месо Grinning Зелени зеленчуци най-вече, като листни, броколи, тиквички, чушки, зеле, краставици, карфиол и лично аз малко се ограничавам с морковите, доматите, граха, но си ги хапвам. Нищожни са въглехидратите в това, което изброих.

Днес примерно съм яла:
З: 3-4 ягоди, 100 гр биволско к.мляко, 30 гр. орехи
О: пилешко филе със зеленчуци: моркови, чушки, грах, тиквичка
В: огромна салата зеле с малко морков и цвекло, 2 яйца на очи

Нямам и 50 гр. общи въглехидрати за деня. С това количество обаче не отслабвам, отслабвах, когато ги държах около 30. Но аз съм вече на етап задържане, нямам и за цел да свалям, поне засега.

# 575

Аз не вярвам обаче, че десетки или стотици хиляди лекари по цял свят участват в някаква конспирация и никой чак толкова не се е светнал, че мазнините не са това, което се твърди че са.

В конспирация не участват, но от години най-различни лобита упражняват натиск на институции отговорни за изготвянето на хранителните програми и препоръки за хранене, спонсорират изследвания, които да вадят резултати в тяхна полза, "борят" глада в третия свят и т.н.
Та конспирация няма, но има много и добре подплатени финансови интереси които диктуват политиката и развитието на медицината.

Статините например, не само че не са ефективни в понижаването на холестерола, ами са си направо отрова за организма. Онзи ден казаха по радиото, че според ново изследване, статините не били толкова ефективни, колкото се е смятало. За това пък наскоро попаднах на инфо, че видиш ли не било много хубаво "добрия холестерол" HDL да е колкото може по-висок и трябвало да се внимава. След някакво време ще кажат, че трябва да е еди колко си и за да го постигнеш, ще ти изпишат хапче (което за сега не съществува) Та патентите на статините изтичат и понеже има лимит във вариациите на този тип "лекарство" са решили да измислят ново, за нов несъществуващ проблем  Twisted Evil

# 576
  • София
Цитат
Скрит текст:

Аз не вярвам обаче, че десетки или стотици хиляди лекари по цял свят участват в някаква конспирация и никой чак толкова не се е светнал, че мазнините не са това, което се твърди че са.
Та патентите на статините изтичат и понеже има лимит във вариациите на този тип "лекарство" са решили да измислят ново, за нов несъществуващ проблем  Twisted Evil

Ендокриноложката днес ми го каза "новото" - инжекции на 6 месеца, ребата или нещо такова. Засега са на цена от 1000 лв., на практика предотвратявали евентуалните последици от прекомерния лош холестерол. И сега има вариант да се изписват по здравна каса, но трябва кумулативно: 1) да си взимал поне 6 месеца статини (или поне да са ти били "изписвани" (край на цит.), 2) да имаш лош холестерол над еди колко си и 3) да имаш доказана чрез ДНК анализ/тест или по някакъв друг там метод, генетична обремененост за лош холестерол. Т.е. - да не ползваш касата само щото пушиш и пиеш без мярка, примерно. Но се слагали на всеки 6 месеца. та ето ти, това което казваш. Зачетох се в руски сайт, там пишеше, че ефективността им е до 20%, което показва че май са доста надценени или рекламирани...
Всеки случай ендокриноложката каза, че не е проучвала 100% задълбочено темата.

За месото - разбира се, с дисклеймъра, че всички трябва да сме наясно, че ако ядем пържено пиле и пържена риба всеки ден ще си стоим далеко от стойностите на нормално Пеха, холестеролни и чернодробнни, ако и да пасем по 2 купи салати със запръжките.

# 577
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cubGVrYXI … wJTJGJTVFJTdDcG0=
Това е "източникът". За мен лично статията е пълна с противоречия, просто някои неща не звучат логично. Вижте какъв % калории от вгх е даден....А какво ще кажете за токсичността за мозъка? И от една страна ограничаването на вгх казват, че омазнява черния дроб, а от друга- препоръчват да се намалят вгх до 50-60 гр на ден за отслабване...От друга страна, вгх са представени като най-добрия източник на енергия, че даже и като стимулатори на имунната система... Stuck Out Tongue Winking Eye Човек който не е запознат с обсъжданите теми съвсем спокойно ще повярва, че без големи количества вгх ще му стане нещо.....
Роналд, и пържени вгх пак ще са киселинни за организма. Изобщо, колкото по-преработена е една храна, толкова по-зле.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 22:09 от dolce miele

# 578
  • София
Така е, само да не пропуснем нещо - има много млади хора 18-24, на които освен че клетките им се множат много по-бърже, все още, спортуват яко и за тях някой и друг въглехидрат не е чак такава смърт, А вероятно и няма да бъде никога, с метаболизЪма, който изграждат.

Имах колега, на 24 като беше - 7-9 пъти в седмицата спортуваше, от тях - 6 фитнес, 2 футбол и 1 тенис. Той редовно изяждаше локумени вафли и други неща преди тренировка. Беше с 0 или там 5% (минималните) мазнини в тялото, не пиеше Никакви добавки.

До ден - днешен (вече на 34) е сравнително строен, макар заради проблеми с бедрените мускули да не тренира толкова, но си се храни по 5-7 пъти на ден, месо и ориз са поне 2 от храненията му, 5 яйца  с овес и прясно мляко е закуската. Но пак казвам, говорим за човек който е много наясно с диетите, и има много добре "развит" метаболизъм, който вече на една малко по-"голяма" възраст само поддържа, поради ред други ангажименти, тъй като не е професионален спортист.

# 579
Роналд, да, има хора които винаги ще имат бърз метаболизъм, но не са масовия случай. Децата също имат добра инсулинова чувствителност в повечето случаи.

# 580
Роналд, едни имат бърз метаболизъм, други не.
Да се сравняваме с такива, няма смисъл. Всеки да си гледа паничката.

# 581
  • София
Колеги, не се сравняваме, просто се опитваме да бъдем обективни и да не "заклеймяваме".

# 582
Е, аз си заклеймявам това което ми вреди. И се съобразявам с моето си тяло.
А такива с бърз метаболизъм, ядящи много познавам и аз. Но има ли смисъл да ги обсъждам. Няма да ми помогне.
Ние тук сме се събрали с бавен.

# 583
  • София
Роналд, майка ми след 2 дни прави 64. Тежи 53 кила - толкова, колкото на сватбата й, както обича да казва. Слаба, фина и почти без бръчки, масово непознати й дават над десет години по-малко. Цял живот се движи по много, яде умерено, не пуши и не пие освен чаша вино по празници. Весел, жизнерадостен човек, със супер стабилен метаболизъм и висок дух.

Нейната майка, тоест баба ми, е същата история - само дето тази година ще направи 90 Simple Smile Много им се кефя, но наистина мисля, че гените оказват голямо влияние.

# 584
Скрит текст:
Цитат
Скрит текст:

Та патентите на статините изтичат и понеже има лимит във вариациите на този тип "лекарство" са решили да измислят ново, за нов несъществуващ проблем  Twisted Evil

Ендокриноложката днес ми го каза "новото" - инжекции на 6 месеца, ребата или нещо такова. Засега са на цена от 1000 лв., на практика предотвратявали евентуалните последици от прекомерния лош холестерол. И сега има вариант да се изписват по здравна каса, но трябва кумулативно: 1) да си взимал поне 6 месеца статини (или поне да са ти били "изписвани" (край на цит.), 2) да имаш лош холестерол над еди колко си и 3) да имаш доказана чрез ДНК анализ/тест или по някакъв друг там метод, генетична обремененост за лош холестерол. Т.е. - да не ползваш касата само щото пушиш и пиеш без мярка, примерно. Но се слагали на всеки 6 месеца. та ето ти, това което казваш. Зачетох се в руски сайт, там пишеше, че ефективността им е до 20%, което показва че май са доста надценени или рекламирани...
Всеки случай ендокриноложката каза, че не е проучвала 100% задълбочено темата.

За месото - разбира се, с дисклеймъра, че всички трябва да сме наясно, че ако ядем пържено пиле и пържена риба всеки ден ще си стоим далеко от стойностите на нормално Пеха, холестеролни и чернодробнни, ако и да пасем по 2 купи салати със запръжките.
Чудничко, вече машината даже е задействана  ooooh!

Аз съм от тези, които ядат само меса/яйца/сирена и др животински продукти. Зелении не. Не съм си мерила пехата, холестероли и др показатели откакто съм на режим. Тук само на частно може или ако имаш оплаквания, а аз нямам никакви, та няма за какво да искам да се изследвам.
Основен показател ми е как се чувствам. Проблемите ми с плексита и болките в ставите изчезнаха, болката в тазобедрената става също почти не се усеща, като се затичам, не ми пукат глезените и китките не ме болят като се подпирам на ръце. За 5 месеца не съм мръднала на кила, но задникът, коремът и паласките са се свили.

Дори и спортисти и спортни хора могат да развият ИР. Това, че нямат наднормено тегло или имат бърз метаболизъм, не е признак че са здрави и гаранция за избягване на метаболитен синдром. Не всички с ИЛ са дебели.

Иначе малко растителна храна в сезон и местно производство, няма да убие никого, но на мен например не ми действат добре. Много по-добре се чувсвам физически без тях.
Ще си меря гликирания хемоглобин на есен като се прибера за малко. Ноември месец беше 5,5, но по всяка вероятност инсулинът ми е бил завишен. Имах хипогликемични пристъпи, които напоследък бяха зачестили. Откакто съм на режима, нямам нито един и мога да не ям по 36-48 часа без да припадам от глад.

Общи условия

Активация на акаунт