Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 352
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Перник
Момичета, изследвам вкъщи няколко подредени дни захар на апаратче, 5.8,6.0.
Сладко не хапвам, само понякога блокче черен шоколад. На какво може да се дължи? Преди режима винаги е била 4.9 - 5.1

# 601
Не знам дали влияе, но на мен ми става лошо като вляза в Мол примерно. Повечето магазини ползват едни и същи ароматизатори и е направо кошмар....

# 602
Прекалено много протеин в храната?

# 603

Мерси Невенче. Значи спокойно мога да си рупам по 1-2 сурови моркови на ден, защото се притесних за момент.
Иначе знам, че морковите като са готвени са с по-висок ГИ.
Благословена, и аз имам познати ядящи много месо. И са болни. Обаче те с месото набиват и много ориз, хляб и картофи.
Като се правех на вегетарианка и набивах  почти само растителни бях 110 с пикочна над 400, никаква енергия, липса на цикъл. Подутини по краката от пикочната. Издути колене. От ноември 2017 съм си на режима и сега вече всичко е тип топ. Личи си и по изследванията, които постнах последния път.

# 604
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Темата е много полезна, толкова информация накуп едва ли има събрана другаде!
Знам за моята ИР от ноември 2016 когато бях с ужасяващи стойности на инсулин 36  на гладно и 192 на 120 мин. и глюкоза съответно 5.3 и 9.9. Изписаха ми Метфогамма 850 мг по половин хапче 3 пъти дневно. С малко ограничения на храна и това лечение успях да сваля стойностите на инсулина до 12 на гладно и 36 на 120мин.
За съжаление обаче се наложи да пия няколко антибиотика и като следствие сега имам проблеми със стомах и черва. Спрях за момента Метфогаммата. Казаха ми като се успокоят нещата да пия Сиофор. Кое според вас е по-щадящо? И за храненето искам да помоля за съвет. Имам камъни в жлъчката и ВМ НВХ никак не ми понася, буквално ми става лошо и ми се гади от мазна храна, вкл. свинско не мога да ям, ядки само малки количества. Какво хранене би било добре според вас?

# 605
Здравейте и от мен. Чета ви, понякога съм се включвала в предишни теми. Реших да се хвана вече сериозно, тъй като заради ИР имам повишени андрогени. На 25 съм, 172 см, 57 кг. Тренирам 5 пъти седмично всяка сутрин в 6:30, пия Л-карнитин с тренировлата (помага за инсулиновата чувствителност, когато се пие на гладно), обяда ми най-често включва супа + салата или салата + някакво месо. За вечеря винаги се натъпквам обилно със зелена салата и след това месо или яйца. Позволявам си и въглехидрати понякога, не съм ги отррязала напълно. Тренировките ми са силови, с почивка между сериите от 15-20-30 секунди, завършват с кардио - 15 минути бързо ходене под наклон или степер. Чувствам се прекрасно, качила съм някой килограм отгоре, но това е мускулна маса, защото мерките ми са намалели с по няколко сантиметра. Даже вече имам преса и тялото ми е тонизирано. Пия метфогама сутрин и вечер по 500 мг, женски витамини, както и рибено масло. В хубавото време гледам да съм максимално на слънце, за да синтезирам витамин Д. Тези дни си мерих кръвната захар след ядене - 5,8, сутрин на гладно - 4,8; Преди беше 7 Simple Smile Не пиша този пост, за да св хваля, а за да успея да надъхам тези, които може би са се отпуснали, просто защото водя нов живот, пълен с енергия. Единствения ми проблем е, че не ми се спи, наспивам се за 6 часа, което малко ме дразни, защото обичам да си поспивам. Simple Smile) Скоро се надявам да нямам нужда от Метфогама и да вкарам в ред хормоналния дисбаланс.
По съвет на Невена никога не ям сладко на гладно ☺ И имам един въпрос към нея, защото бях прочела пост в друга тема свързан с телесната миризма и храната, която ядем. Ако може да даде повече инфо. Сестра ми откакто не яде боклуци, захар, не пие кафе и не пуши ухае винаги прекрасно и парфюмите се задържат много по кожата й. Това е от мен. Продължавам да ви чета..

# 606
  • BG
Здравейте, момичета, ще помоля за съвет, понеже тези дни ще водя дъщерята на изследвания, изтървала ли съм нещо?
Магнезий, D3, В12, фолат, калий, калций, натрий, желязо ( и какво по-точно от него)
Има ли друго, което изтървам?
Вит А, селен, цинк-могат ли да се изследват? Ще пусна и кр. захар и инсулин - на гладно само.

От два дни увеличих глюкофажа на 2х500мг, но след вечерната доза я заболява стомаха и я обливали горещи вълни, ще върна пак един прием на ден по 500 мг и ще добавям вечер само по 250мг. Дали е ОК докато посвикне. След две седмици ще я водя при проф. Йотова, да видим какво ще каже тя.

# 607
  • Sofia
От 19.04.приемам метфогама850 по схема,тази седмица трябва да започна с постоянна доза за 3мес с 1/2сутрин и по 1 обед и вечер...засега добре го понасям,освен много рядко леко стомашно неразположение..Мисля обаче да не взимам по цяла ,а да си взимам 3пъти по 1/2таблетка .
Дали ще има ефект или да го взимам както ми е предписано?

# 608
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ако се направи изследване -  ОГТТ + Трикрат. Инсулин , има ли смисъл да се прави Гликиран Хемоглобин? Какво би дал той като имформация ?

# 609
За да нямате стомашни неразположения от хапчетата ги приемайте с пробиотик Simple Smile)

# 610
  • Sofia
Какъв да е пробиотика?
Три пъти ли дневно се взима?

# 611
  • Пловдив
Ох правих си тест сутринта , само глюкозата ми е готова за сега
Пак е висока
Гликиран Хемоглобин (Glycated hemoglobin, HbA1c)      Неготов   % (NGSP)   До 6.00
Глюкозотолерантен 3 кр. тест      Профил   *   *
Глюкоза - 0ва мин   ↑   6.24   mmol/l   3.30 - 6.10
Глюкоза - 60та мин   ↑   13.80   mmol/l   < 8.9 за мъже и небременни жени
Глюкоза - 120та мин   ↑   8.95   mmol/l   < 7.8 за мъже и небременни жени
Хормонален анализ
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Инсулин профил      Профил   *   *
Инсулин (Insulin)      Неготов   mU/l   2.6 - 25.0 на гладно
Insulin ( 60 м post 75g glucose )      Неготов   mU/l   
Insulin ( 120 м post 75g glucose )      Неготов      

Сега със страх чакам Инсулина /няма да е днес утре
Ама вече ми е гадно
ОТ Юли съм на метаформин , а от преди това уж внимавам какво ям , спортувам
Излишни кг нямам /168см-55кг/
Аман
Оплаках се
Накрая ще се окажа със жив диабет -не само с ИР

# 612
Какъв да е пробиотика?
Три пъти ли дневно се взима?

Аз приемам Лактофор, защото излиза най-изгодно в съотношение количество/цена. Не мисля, че има голямо значение коя марка ще изберете. Пия го сутрин с хапчето, но предполагам, че ако се приема и вечер не би трябвало да е проблем.

# 613
  • Sofia
Стомашните проблеми само като разстройване на стомаха ли се изразяват?

# 614
Не знам, вие ми кажете? Аз си пия пробиотик и проблеми нямам.

Общи условия

Активация на акаунт