ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 613
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Това, че си запозната с почти всички научни статии в тази област в последните 15 г.... извинявай, но това е просто хем изключително смело, хем нелепо твърдение- нещо, което просто е непосилно дори за супер любознателни алерголози. Ако можеше да си представиш за какъв обем от информация става въпрос, щеше да разбереш какво имам предвид. Ето, това за фолиевата киселина например е нещо, което ти е убягнало, но на всеки може да му се случи.

Novichka1, това е само недоказано предположение. За жалост съм добре запозната с почти всички изследвания, разработки и публикации свързани с алергиите от последните 15г в научните среди на няколко езика.

doniolx, няма разлика. Все едно и също количество фолиева к-на се приема.

slavena, всеки витамин, приеман като добавка може да бъде предозиран и води до негативни последици. Тялото ги усвоява по коренно различен начин отколкото от храната. 

# 736
  • Пловдив
Ох, аз от снощи съм силно притеснена. Кой още беше таласемик в тази група? Колко ви е хемоглобина? Моя за по-малко от 2 месеца от 108 е 99 и това е мнг мнг зле, почти съм в паника, тъй ката той тепърва в големите месеци ми пада. Аз предишната бременност я почнах на 115 и сигурно с 99 съм отишла да родя, но ми преляха кръв от кръвозагубата при раждане. Искам да избегна преливката на кръв по време на бременността, та даже и след (но няма да мога явно).
Желязните препарати няма как да ми го вдигнат , поне никой не казва, че при таласемията това би помогнало, но ако някой е пробвал...чак далака взе да ме боли, той също си ми имаше проблем преди 6 месеца като бях в хемолиза ме плашиха, че ще го махат...пффф

# 737
Нямам такъв проблем, но опитът ми с други сочи, че в повечето случаи в началото изглежда по-страшно, отколкото е. Може пък много леко да минеш! Спокойно!!! Всеки момент ще се включи и някой с повече конкретна информация.

# 738
Моя приятелка роди миналата седмица с таласемия.
Приемаше желязо, протеин и много храни богати на белтък. Наблегни на тях, за да го държиш горе долу в норма. Най- вероятно белтъка ти е паднал много. Може да го изследваш ако искаш. Тя всеки ден пиеше сок от цвекло и ядеше много телешко.
Нямаш друг вариант за хемоглпбина освен хранителна диета която да го държи поне около 100.

# 739
  • Пловдив
Благодаря. С цвекло мога да понеса да се тъпча, но телешко...по- добре на прах и таблетки ако има. Хич ме няма по месото, знам, че трябва , но ...Ще проверя храни, богати на белтък. Аз гледам да ям здравословно разбира се. Вероятно ям що годе правилно. Но явно има нещо , което ми смъква хемоглобина и предполагам отчасти са хремавия ми нон стоп нос и подобни малки инфекции през седмица. Пия някакви витамини Суплемаман, казаха ми, че са хубави. И кръвен здравец.

# 740
На мен от цвеклото много ми падаше кръвното, то попринцип съм със ниско, но стамамного критично  и го спрях. Бях почнала да си правя сокове - цвекло, морков и ябълка, много обичам, но вече само моркови и ябълки.

# 741
На всички бременни пада хемоглобина. Кръвта увеличава обема си и от там идва проблема, както с него, така и с ниското кръвно. Не при всеки разликата може да се набави с храна, за това се следи и при нужда се изписват добавки.

П.П. Проверих в Англия как действат с таласемията - първото те тестват да установят кой тип е, после пускат по-често кръвни изследвания и дават добавки да се пият като бременната се следи от хематолог.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 13:18 от Pampers

# 742
  • Пловдив
Благодаря ти. Тук в Австрия на тази тема са гола вода. Все пак е болест, позната повече в южни държави и такива на море. Направо ми го казаха. Хематолога вика ние не се занимаваме в най-голямата болница и ми вика ами изследвайте се в генетичен център. Пък аз отивам да даде идея какво да пия. Затова от бг ми дават акъл хематолози, но да видим какво ще става. Вчера ми дадоха и едно име тук, за тях таласемията е проучване а още нямат явно достатъчен набор от пациенти.

# 743
Моят хемоглобин също е нисък 105 и ми смениха витамините.

# 744
Josefin, а поне съгласни ли са по-често да ти пускат кръвни и да го следиш?
Дано извадиш късмет с този, към  който са те препратили!

# 745
Има един хубав телешки протеин но нямам идея ще го намериш ли при теб. Pregnaco е марката.
Напъни се с месото и на мен не ми е ежедневие и не мога да ям, но сега ям, като се налага предпочитам храна вместо хапчета.
Ако ще пиеш цвекло го мешай с портокалов или някакъв цитрусов плод.

# 746
Здравейте, да се запиша и аз при вас с една девойка, термин 31.10, така че съм малко на границата с ноемврийчета. Америкас, и аз не съм добре с хемоглобина, протеинът на Прегнако вдига желязото и хемоглобина ли? Аз също не успявам много с месото и хемоглобиа е 105, преди три седмици 113. Ето тук ги открих, продават се и в България за другите момичета: https://zdravis.com/category/288/pregnaco.html

# 747
Не, протеина вдига белтъка в кръвта.
Хемоглобина се съставлява от Желязо и Белтък и още нещо / не помня кое беше/
Има влияние и към белетъка. На нея и е важен протеина защото има различно състояние на кръвта от нас.
Всички сме с нисък хемоглобин. Яжте телешко, свинко, пъдпъдъчи яйца, сурови ядки, цвекло, боб, леща, черен дроб, орехи.....за друго не се сещам сега.
Другото важно е, че желязото в кръвта се усвоява по-добре с вит. Ц, т.е. трябва да се приемат и цитрусови плодове заедно с това.
Може да приемате и желязо на хапчета, но трябва да се изследва и да се следи.

# 748
Ще звънна да питам сестрата на Сигридов и ще пиша тук какво са ми казали, но той препоръча Сорбифер и билкова кръв.

# 749
  • Пловдив
Shanti, и аз 31.10 и с девойка. А у нас имам аще една, родена на 1.11 хах. Ще ми станат в повече скорпионите, ако и тази се роди до термин
Благодаря за вс съвети! Стана ми по- добре и спокойно някак. Мисля го, ама това си е положението.
Тази билкова кръв да не е Герисан, което пия?
Ще видя и това, което препоръчвате за протеин.

Общи условия

Активация на акаунт