Лабиопластика

• 58 047
  • 312
  •   1
Отговори
# 285
Аз имам друг вид гинекологична корекция, която донякъде е и естетична и абсолютно подкрепям горния пост. Чувствах се по същия начин- първата вечер вкъщи плаках от щастие, че всичко е зад гърба ми вече, после усетих прилив на адреналин и самочувствието ми рязко се повиши. Усещането е страхотно, ако имате нужда от подобна корекция, направете я.
Здравейте,
Може ли да споделите каква е корекцията, ако не е неудобно, разбира се?

# 286
Здравейте!
Моята операция мина преди около месец и половина. Възстановяването ми беше доста бързо, още на 5я ден започнах да ходя на разходки. Имах дискомфорт, но не и болка - не съм изпила нито 1 обезболяващо. Най-неприятната част за мен от цялата процедура е хамалогията в първите дни по мазане, лед, промивки и тн. От резултата съм изключително доволна!
Направих си операцията в М Клиник при д-р Дончева и искам да изразя не само колко съм впечатлена от нея като специалист, от целия й екип, но и от невероятната й човечност. Отговаря на всеки един мой въпрос и всяко едно мое притеснение със спокойствие и усмивка. А аз съм си страшна паника, друг на нейно място не знам дали би ме изтърпял!
В операцията няма нищо страшно, във възстановителния процес също. Ако имате такова притеснение и комплекс - действайте. По-добре да "страдате" две седмици, отколкото цял живот. Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 287
Здравейте,

В продължение на предния ми пост, искам да споделя, че възстановяването ми върви доста добре. Кожата се изглади и всичко си дойде на мястото - вече съм в 4 месец след операцията. Продължавам мазането с теразал, но всичко изглежда наред и много добре. Екипът на Мклиник е много добро решение и най-вече, че целият екип на др Дончева и Йоанка са много мили, любезни и професионални!
Здравейте , искам да споделя моя опит с лабиопластиката. Скоро обмислям да направя и кача влог в YouTube , но засега само тук.

Направих моята процедура през април в МКлиник при доктор Дончева.

Необходими изследвания там са: консултация с др Дончева, 1-2 седмици преди процедурата да се вземе вагинален секрет , който се тества в лаборатория за венерически болести, и кръвни изследвания поне седмица преди процедурата. Изисква се консултация с анестезиолог и кардиолог поне седмица преди това.

Извършва се със спинална упойка. Не боли, просто усещането да не можеш да се мърдаш от кръста надолу е доста гадно.

Времетраене: малко над час.
След операцията- настаняват ви обратно в стаичката и там стоите до изписване няколко часа. Може да пиете вода след операцията, храна ви носят след около 2-3 часа.

Всички са мили и предразполагащи, грижат се за вас през целият престой и се чувствате спокойни.

Резултатът е доста добър, единствено в моя случай , крачетата на клитора бяха изскочили и бяха изключително чувствителни, до степен такава, че не можех дори компрес да си сложа няколко дни, вече 40 дни след операцията кожата (качулката на клитора) поспадна и едното краче вече си е покрито с кожа, т.е прибрало се е - няма оток, но другото остана без кожа и е оголено- трие се в бельо и създава дискомфорт на този етап. Надявам се с времето да се оправи. Но каквото и да е , това си е физиология и не може да се очаква пълна симетрия, тъй като гледайки стари мои снимки си има асиметрия по рождение и е възможно като се взима кожа от качулката и се режат лабиите, да се получи това.

След операцията - вземете си дълъг болничен! Ще ви дадат лист с направления какво трябва да правите  и следвайте стриктно указанията. Няма да минете с 4-5 дни, изисква се лежане и почивка , постоянно промивки и мазане. 15 дни поне, 20 бих казала даже  - аз толкова лежах и си бях вкъщи без да ходя никъде.

Душ може да се взима, просто не насочвайте струята към зоната, а само минавайте с вода отгоре, не ползвайте сапуни и препарати там поне месец.

Промивки със смрадлика по 3-4 пъти на ден, мазане с Теразал спрей, компреси първата седмица с лед и Риванол за отока.
Смрадликата се ползва до падане на конците - до към 15 ден, в зависимост.

След това мазане с теразал през деня и цикатридина я почнах след падането на конците , вечер.

Към 40 ден имам леки бучки от зарастването, но др Дончева каза, че ще се махнат с времето.

Нормално е да има такива неща, това си е сериозна процедура и подходете отговорно със себе си- изисква се време, мазане, чакане , внимаване, лежане, и добре е да има някой около вас да ви помага първите дни, да ви готви и тн.

Дайте време на пълното зарастване до към 3-4 месеца след процедурата за крайни впечатления. Аз все още съм на месец 2 и всеки ден наблюдавам изменения, което е напълно нормално.

В обобщение, доволна съм от направената процедура и чакам да видя кога ще попремине чувствителността.

# 288
Здравейте, момичета,
Мнооого време му се чудих и явно назря моментът и аз да направя така желаната операция. Такъв комплекс от външен вид, не съм си мислила, че мога да имам и такава несигурност в себе си от едната.. нали Laughing
Бихте ли ми изпратили снимки на лични съобщения от работата на д-р Дончева в М Клиник, както и техниката, която е използвала, тъй като съм се насочила към нея? На каква стойност ви излезе всичко?

# 289
Здравейте, от години се опитвам да се престраша да си направя лабиопластика. Вече съм решила, но Декември ми предстои операция за поставяне на импланти. Дали има някакъв период който трябва да мине между упойките или мога сега да се подложа на тази.

# 290
  • Варна
Здравейте. Не съм влизала в темата вече втора година, откакто се оперирах.
Оперирах се през юли 2022ра година при д-р. Станева, в Майчин Дом Варна.
Доволна съм много, възстановителния процес си беше не лек, признавам- дискомфорт, не можех да сядам, а направо лягах на стол, не можех да се придвижвам , особено дълги разстояния - не.
Сърбеж, парене имаше, болка също, кървене - също, но то е доста нормално.
Докторката предписва мазила и спрейове.
Типът Конци, които използва не се махат.
Тъй като тя ме пита на операционната маса дали искам да махне всичко, аз казах Да, тъй като имах прекалено дълги, големи устни и просто исках да се чувствам свободна и нищо да не ми излиза от бельото - съжалявам малко, честно казано. Като ходих на гинеколог, жената ми каза, че са доста изрязани и едната даже е малко по-късичка от другата устна, но какво да се прави.

# 291
Здравейте, мили момичета! Изчетох цялата тема и написаното от вас ме окуражи да си направя операция. На 40 години съм и освен притеснение, срам и убеждението, че не съм като “другите” жени, физиологичните особености на вагината ми затрудняват и правят почти невъзможно достигането на оргазъм. Мечтала съм години наред да се подложа на операция, но се страхувам да не се получат усложнения и съвсем окончателно да се травмирам… Въпреки това, съм решена да рискувам и съм се насочила към доктор Дончева. Ще бъда безкрайно благодарна на момичетата, които са оперирани от нея, ако ми споделите снимки преди и след, за да знам какво горе-долу да очаквам..

# 292
Въпросната докторка наистина има най-много опит с този вид операции в Бг, но в същото време е много нескопосан хирург или по-точно въобще не е хирург. Има по-назад постове с оплаквания за асиметрия след нейни интервенции и няма как да е иначе предвид че докторката не разчертава зоната, която ще реже, а направо влиза в операционната и импровизира, учудена съм, че въобще понякога нацелва и има и доволни от нея. Другото нещо умопобъркващо е, че ти обяснява колко важно е да се мажеш с някакви мазила като келокот или теразал, за да е добър резултатът. Ми не, като е рязано и шито накриво, все едно че е нагризано от мишка, все тая дали ще мажеш после. Накратко, ако на всяка цена искате намаляване на лабиите, да, въпросната може да го направи, но нямам съмнение, че добър пластичен хирург ще го направи по-добре, а друг акушер-гинеколог ще го направи значително по-евтино.
И последно, естественият и нормален вид отдолу обикновено е неоперираният. Абсолютно естествено е малките лабии да се подават от големите, на никоя мацка не трябва да се внушава, че това не е нормално и че има обезателна нужда да се оперира, за да е УЖ като другите (другите оперирани, демек). Ненормалният вид идва след некадърна намеса, след която лабиите са различни и с неестествена форма. За експериментите с кожата около клитора даже не искам да отварям темата.
Успех на всички момичета и умната! Бъдете добре информирани преди да предприемате нещо. Отрицателните мнения често са по-информативни и полезни откъм рискове, които да очаквате, отколкото хвалебствените.

# 293
Въпросната докторка наистина има най-много опит с този вид операции в Бг, но в същото време е много нескопосан хирург или по-точно въобще не е хирург. Има по-назад постове с оплаквания за асиметрия след нейни интервенции и няма как да е иначе предвид че докторката не разчертава зоната, която ще реже, а направо влиза в операционната и импровизира, учудена съм, че въобще понякога нацелва и има и доволни от нея. Другото нещо умопобъркващо е, че ти обяснява колко важно е да се мажеш с някакви мазила като келокот или теразал, за да е добър резултатът. Ми не, като е рязано и шито накриво, все едно че е нагризано от мишка, все тая дали ще мажеш после. Накратко, ако на всяка цена искате намаляване на лабиите, да, въпросната може да го направи, но нямам съмнение, че добър пластичен хирург ще го направи по-добре, а друг акушер-гинеколог ще го направи значително по-евтино.
И последно, естественият и нормален вид отдолу обикновено е неоперираният. Абсолютно естествено е малките лабии да се подават от големите, на никоя мацка не трябва да се внушава, че това не е нормално и че има обезателна нужда да се оперира, за да е УЖ като другите (другите оперирани, демек). Ненормалният вид идва след некадърна намеса, след която лабиите са различни и с неестествена форма. За експериментите с кожата около клитора даже не искам да отварям темата.
Успех на всички момичета и умната! Бъдете добре информирани преди да предприемате нещо. Отрицателните мнения често са по-информативни и полезни откъм рискове, които да очаквате, отколкото хвалебствените.
Вие оперирали ли сте се при докторката, и не сте доволна, или Ви е казала "приятелка на приятелка"?
И какво означава "неестествена форма" на лабиите? Вие колко броя женски лабии сте виждали (оперирани и не-оперирани)?
Разбира се, че разчертава зоната. Що се отнася до асиметрията, то съвсем малката асиметрия прави резултатът да изглежда все едно никога не е имало намеса.
Финален коментар - 4+ месеца след интервенцията при въпросната докторка, моят резултат е отличен и определено се чувствам много по-добре в кожата си.

# 294
От собствен горчив опит, разбира се, и от на момичето, с което бяхме в една стая и от негативните мнения тук по-назад в темата. За какво да лъжа, че не ни е разчертавала и че ни е рязала на зигзаг?
Вашият опит няма какво да го коментирам, той си е Ваш и е прекрасно, че сте доволна.
Снимки от резултати на операции в чужбина съм гледала доста преди процедурата и знам за какво говоря. Приказките на докторката, които и Вие повтаряте тук, че несиметрично било по-естествено са просто...не знам и аз. И говоря за ВИДИМИ разлики, не 1-2 милиметра. Дали говорим за ноздри, уши, гърди или блефаропластика, човек очаква симетричен резултат, нали така? И щеше да го има, ако тя не режеше на око, както й падне.
Още нещо за естествеността - по трим метода, който тя обикновено предлага, лабиите често се задебеляват в края. При мен останаха и точици, изглеждащи като дупки от бодовете при шиенето. Около клитора също - допълнителни гънки и сраствания от разрезите, които от двете страни все едно са рязани от различни хора. Сърбежи до към 6 месеца по-късно. Текстурата на цялата област, която преди ми беше напълно гладка, сега е в белези и гънки. Мъжът ми беше първо ужасен като видя, после страшно разочарован от мен, че съм се подложила на такава глупост. Абсолютно безсмислена операция, освен ако лабиите не са действително големи и не стърчат от бельото, но според мен повечето пациентки се подвеждаме по реклами, без да имаме никакъв обективен физически проблем. Не искам никого да убеждавам, а да дам гледна точка, за да не бъдат хората подвеждани.

# 295
Преди почти 2 години си направих корекция при д-р Марта Дончева в МКлиник. Аз лично съм много доволна, от всичко. Белези има като тънки чертички, няма как да е идеално гладко. Отдавна спрях да се взирам и да ги разглеждам. Изобщо не съжалявам за избора си! Харесвам се и се чувствам прекрасно!

# 296
При мен февруари ще станат две години от операцията при Дончева и съм много доволна, освен, че не разучих предварително и не помолих да се премахне кожата около клитора, но въпреки това изглежда добре.

# 297
Здравейте!  Преди 3 седмици се подложих на така дълго исканата операция, като избрах д-р Станева. Операцията мина изключително леко, както и първите дни от възстановяването. Първите  дни беше доста подуто, имаше и леко кървене, но без почти никаква болка. След като спадна оттока и най-накрая успях да огледам мястото по-обстойно, установих че имам инфекция от двете страни на входа на влагалището, като конците все още бяха там, но разреза беше отворен и не изглеждаше никак обнадеждаващо. Обадих се на докторката като тя ме увери, че това е нормално реакция, която се случва доста често, изписа ми антибиотик, спрей и измиващ гел. След седмица беше и контролния преглед, като до момента нищо не се беше променило, въпреки изписаните медикаменти. Тогава отново ме увери, че всичко е прекрасно, зараства си нормално и всичко е наред, но все пак имало мнооого лека инфекция и отново ми изписа антибиотик, този път за по-дълъг период. Днес и този антибиотик приключи, а положението е все същото. Конците почти паднаха, а мястото така и не се затвори. Сърбежа вече е непоносим, а ходенето до тоалетна адски болезнено. Вече започвам да губя надежда, и бих искала да се обърна към момичетата, които вече са преминали през пълния процес на възстановяване, да споделят дали това наистина е нормално.

# 298
Здравейте! Имам въпрос към дамите от Варна, които са се подложили на тази процедура.
На кого се доверихте, колко струваше, доволни ли сте от резултата ?

# 299
Здравейте, дами! Преди 2 дни се подложи на процедурата в град Пловдив при моя гинеколог д-р Даскалов. Процедурата мина много леко, като изцяло беше направена с електрически нож и няма шевове. Продължителността беше около 30 мин., а след това изпитах съвсем лека болка, която до 2 часа след процедурата изчезна. След това болка няма, но отока е доста голям и след поставяне на ледени компреси започна да спада. Всичко мина по-добре отколкото съм очаквала. Момичета не се колебайте, а действайте!

Общи условия

Активация на акаунт