Лабиопластика

• 64 558
  • 319
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! 🌷 Тъй като това беше единственото място, от което успях да се информирам за опциите в България, искам да споделя и моя опит. Не смятам, че щях да се престраша без писаното от дамите тук (и отговорите на лични съобщения), за което сърдечно благодаря! 🫶🏻

На 13.11.2025 си направих лабиопластика в МКлиник- д-р Дончева. Преди операцията имах  консултация и още едно посещение за всички необходими изследвания (кръвна картина, анестезиолог и кардиолог). Освен това, датата се съобразява с идването на следващия цикъл. Ако попитате, д-р Дончева ще ви покаже снимки преди и след (нямаше проблем, както е писано от някои дами, напротив).

В деня на операцията, гладна и жадна, в 9ч. сутринта бях на място. Включиха ме на система докато чаках моя ред. Упойката, по препоръка на д-р Дончева, беше спинална. Доста ме беше страх, но екипът е страхотен- ще ви обяснят всичко стъпка по стъпка. Моята операция продължи около 2 часа, през които аз бях изключително спокойна- старанието на д-р Дончева не остава незабелязано. След това ме преместиха в другата стая, където ми донесоха храна и изчаках да ме пусне упойката. Този процес се случи доста бързо, придружен с пареща болка, за която може да си поискате обезболяващо. При мен тази болка се задържа първите два дни- не е непоносима, но не мога да кажа, че не ме боля. Друго неприятно нещо беше главоболието (в следствие от упойката), което също мина за 2-3 дни- за него помогна само лежане.

Първата седмица от възстановяването е най-активна- с много подмиване, мазане, пазене и усилия да си намерите удобна позиция. Гледката долу не беше красива, както предполагате, при мен имаше отток, но не много. Следвайте указанията и просто имайте търпение. Лично за мен, болничният беше задължителен поне за седмица.

Днес е 11ти ден от операцията ми и вече всичко е по-спокойно. Бях на контролен преглед, за момента всичко заздравява нормално. Продължавам с каните смрадлика, мажа по-рядко и виждам все по-малко отток всеки ден, а и вече мога да сядам на стол хахаха! Знам че при някои жени има много силен сърбеж, но при мен е напълно поносим (и от време на време). За краен резултат е рано да говоря, тъй като все още има конци и различни цветове, но всичко изглежда много прибрано, а аз точно това исках!

И все пак, държа да кажа- според мен е важно да сте сигурни преди да се подложите на каквато и да било операция, дори и козметична. Това трябва да е обмислено решение взето изцяло от вас, и направено за вас самите!

Аз исках и обмислях да се подложа на тази операция последните 13 години- решението ми беше абсолютно категорично, което направи целия процес много по-лесен, чисто ментално.

Препоръчвам д-р Дончева и нейния екип с две ръце. Искрено се надявам, че този коментар ще помогне на някой.

Здравейте. Аз също направих лабиопластика в държавна болница. За съжаление конците след 7 дни бяха прорязали лабиите. Наложи се преди два дни отново да ме зашият и при това без пълна упойка. Сложиха ми локална. Болка си имаше. Днес отново едната страна изглежда скъсана. Моля ви за съвет. Утре ще ме прегледат отново. Но не искам повече шевове и болка. С какво освен смрадлика се измива и какво нанасяхте като крем?

# 316
Здравейте! 🌷 Тъй като това беше единственото място, от което успях да се информирам за опциите в България, искам да споделя и моя опит. Не смятам, че щях да се престраша без писаното от дамите тук (и отговорите на лични съобщения), за което сърдечно благодаря! 🫶🏻

На 13.11.2025 си направих лабиопластика в МКлиник- д-р Дончева. Преди операцията имах  консултация и още едно посещение за всички необходими изследвания (кръвна картина, анестезиолог и кардиолог). Освен това, датата се съобразява с идването на следващия цикъл. Ако попитате, д-р Дончева ще ви покаже снимки преди и след (нямаше проблем, както е писано от някои дами, напротив).

В деня на операцията, гладна и жадна, в 9ч. сутринта бях на място. Включиха ме на система докато чаках моя ред. Упойката, по препоръка на д-р Дончева, беше спинална. Доста ме беше страх, но екипът е страхотен- ще ви обяснят всичко стъпка по стъпка. Моята операция продължи около 2 часа, през които аз бях изключително спокойна- старанието на д-р Дончева не остава незабелязано. След това ме преместиха в другата стая, където ми донесоха храна и изчаках да ме пусне упойката. Този процес се случи доста бързо, придружен с пареща болка, за която може да си поискате обезболяващо. При мен тази болка се задържа първите два дни- не е непоносима, но не мога да кажа, че не ме боля. Друго неприятно нещо беше главоболието (в следствие от упойката), което също мина за 2-3 дни- за него помогна само лежане.

Първата седмица от възстановяването е най-активна- с много подмиване, мазане, пазене и усилия да си намерите удобна позиция. Гледката долу не беше красива, както предполагате, при мен имаше отток, но не много. Следвайте указанията и просто имайте търпение. Лично за мен, болничният беше задължителен поне за седмица.

Днес е 11ти ден от операцията ми и вече всичко е по-спокойно. Бях на контролен преглед, за момента всичко заздравява нормално. Продължавам с каните смрадлика, мажа по-рядко и виждам все по-малко отток всеки ден, а и вече мога да сядам на стол хахаха! Знам че при някои жени има много силен сърбеж, но при мен е напълно поносим (и от време на време). За краен резултат е рано да говоря, тъй като все още има конци и различни цветове, но всичко изглежда много прибрано, а аз точно това исках!

И все пак, държа да кажа- според мен е важно да сте сигурни преди да се подложите на каквато и да било операция, дори и козметична. Това трябва да е обмислено решение взето изцяло от вас, и направено за вас самите!

Аз исках и обмислях да се подложа на тази операция последните 13 години- решението ми беше абсолютно категорично, което направи целия процес много по-лесен, чисто ментално.

Препоръчвам д-р Дончева и нейния екип с две ръце. Искрено се надявам, че този коментар ще помогне на някой.

Здравейте. Аз също направих лабиопластика в държавна болница. За съжаление конците след 7 дни бяха прорязали лабиите. Наложи се преди два дни отново да ме зашият и при това без пълна упойка. Сложиха ми локална. Болка си имаше. Днес отново едната страна изглежда скъсана. Моля ви за съвет. Утре ще ме прегледат отново. Но не искам повече шевове и болка. С какво освен смрадлика се измива и какво нанасяхте като крем?

Здравейте, съжалявам, че преминавате през това. 🙁
От Мклиник ми дадоха един спрей Алфасилвър, който използвах първите 10тина дни. Мажех се и с Теразал спрей- това е мазилото, което използвах (и използвам до момента) най-много, успокояваше ми значително дискомфорта и сърбежа. Промивките със смрадлика бяха редовни- на всяко ходене до тоалетна. Аз лично си правих и компреси с риванол- по 3 пъти на ден в началото, и по-рядко след това- той също ми помогна.
Желая бързо възстановяване. Насреща съм ако имате нужда да поговорите с някой 🌷

# 317
Здравейте! От известно време обмислям да си направя лабиопластика. Имам няколко въпроса и много ще се радвам, ако можете да ми отговорите. ☺
Първо. Може ли някоя от вас, която по-отдавна е преминала през тази процедура, да сподели как се чувства към днешен ден. Дали е доволна визуално от резултата, както и дали всичко е наред с чувствителността там долу (тъй като чета, че може да се изгуби чувствителност, или пък да стане прекалено чувствително). Възстановяването колко време отне? Ако желаете, може да изпратите и снимки преди/след процедурата.
Второ. За момента се спрях на д-р Дончева от МКлиник. Доволни ли сте от нея? Имали ли сте проблеми? Изслушва ли ви? Старае ли се резултатът да е възможно най-добър и да няма усложнения?
Трето. Може ли да се издаде болничен след такава процедура, или трябва да си взема отпуска?
Благодаря предварително!

# 318
Здравейте! След моята лабиопластика започна ходене по мъките, което продължава вече 3 години без решение на проблема (киста на Бартолиновите жлези). Знаете ли дали д-р Дончева прави реконструкция или изобщо има лекар, който би могъл да помогне?

# 319
Здравейте. На 17.11 беше моята операция, направих я в М клиник при доктор Дончева. И да, доволна съм. Екипът наистина е страхотен, готини са, предразполагащи. Аз правих изследванията си извън клиниката понеже не съм от София. При мен беше всичко, малки, големи устни, качулка на клитор, пълен комплект. Операцията беше със спинална упойка, продължи около 3 часа заради не малкото работа. Най-много ме беше страх от упойката, като 90% от хората, но нямаше нищо страшно, изобщо не усетих , когато ми я сложиха. Чувството да не усещаш краката си е малко странно, но към края на операцията усета се връща. При мен отока беше доста голям още от клиниката, на 2ри ден след операцията беше най-голям, след това започна да спада. Една седмица си бях вкъщи и предимно лежах, ставах единствено до банята и кухнята. С всеки изминал ден положението става все по-добре, надявам се и занапред да е така. Болка имаше, още в клиниката, първите 2,3 дни също, но с обезболяващо всичко беше под контрол. Дискомфорта е неприятен, мен лично конците много ме дърпаха, ходенето е забавено, аз прекарах цялата седмица без бельо, за да не ме дразни. Мазах се с Теразал, Алфасилвър и промивки със смеадлика( на мен тя доста ми помогна), компресите с лед също помагат. Както в предишни коментари четох, така и при мен се получи хематомче, но на прегледа след свдмица при докторката ми каза, че всичко е супер и то ще се отпусне с времето. Хигиената е много важна, аз буквално бях в банята през два часа и се мажех обилно с всичко. Днес е ден 11 и конците все още не са започнали да падат, но вече би трябвало да почнат. Не ме притесняват какво в началото, вече дори ходя на работа и нямам проблем. С минаване на дните положението е по-добре, докторката каза, че и по-добре ще става, надявам се е така. Моята операция струваше 3000лв. Не е малко, но за самочувствието, което придобиваш дори с конците, мисля, че си заслужава. Ще пиша след още някакъв период, защото вяряам, че както аз намерих полезна информация за себе си, така и моята ще послужи за същото.

Здравейте, д-р Иванова ли ви беше анестезиолог или д-р Войнова?

Общи условия

Активация на акаунт