СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 225
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Лекциите наистина са много полезни, но ми е такъв късметът, че колко пъти се записах, толкова пъти все не успявах да отида поради различни причини. Иначе сега си търся лекция за кърменето за Пловдив, че първият път въобще не ми се получи.
Здравей, sini_o4i4ki. Лекцията за кърмене в Аг Селена е на 21.05(утре демек) от 17:30ч(и да закъснееш не е проблем, защото първо има презентация на представители на различни продукти). Както казах, не е нужно и записване. Simple Smile

Много благодаря 😊 ще видя дали мога да се измъкна. Ако все пай не успея да отида скоро на такава лекция мисля да си купя книгата на Хедра и ще имам готовност да се свързвам с консултанти след като родя. Наистина много ми се иска този път да успея да кърмя по-дълго време.
За мокрите кърпички и аз съм най-доволна от бебелан и близо до вкъщи имат склад, та ще се купува направо на кашон. Козметика още не съм избрала. С баткото бях на Мустела и като цяло бях доволна, но моето момче направи реакция и дерматолог ми смени с шампоан на Юсерин и лосион на Топикрем.
Иначе аз съм в болничен още от март месец и ми е добре. Сънливият период си бях вкъщи и си отспах без да се съобразявам с никой, а сега си имам доста домашни занимания и като усетя тежест в корема си полягвам. Възползвам се на макс от почивката, че после като дойде есента ще съм с ревящо бебе и батко с постоянни градински сополи. И все пак вече нямам търпение да си гушна бебчето 😍

И аз си мислех че до последно ще работя.... Но уви. Миналия месец изкарах 10 дена в болница - бъбречна криза,от там месец болничен ми дадоха. Мислех да се върна на работа, но почнаха контракции и доки каза яко почивка. Та приключих с работата.... Е поне за сега

Сега повече почивка и всичко ще е наред. А като каза, че си лежала с бъбречна криза случайно да е било в Пълмед?

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 10:27 от AnMary

# 616
tani_chka, напълно е възможно да си карала варицела без симптоми, можеш да си направиш тест за антитела. Имаш ли възможност да ограничиш контактите с малката, докато разбереш дали се е заразила? Някоя баба?

Просто няма кой да я гледа. Просто се моля да не се е заразила баш сега

# 617
Добро утро от мен. Аз да се оплача, събидих се със силна болка ниско долу заедно с болка в кръста, все едно предеи цикъл.Притесненса съм, чудя се да пия ли нещо 😕

# 618
  • София
Добро утро от мен. Аз да се оплача, събудих се със силна болка ниско долу заедно с болка в кръста, все едно предеи цикъл.Притесненса съм, чудя се да пия ли нещо 😕
Аз бих се свързала с лекаря си при първа възможност. Може да е нищо (Неудобно спане + неприятно застанало бебе например), но за всеки случай направи една консултация, дори и по телефон да е.

Момичета, да се оплача.... В ужас съм. Вчера в на малката групата едно от децата е с варицела. Моята в петък е била контактна с нея. Аз не съм я карала..... И съм в тих ужас Sad знам, че е опасно точно сега. Ще се по бъркам, снощи не съм спала да го мисля Sad(
Не се паникьосвай, пусни си едни кръвни изследвания за антитела. В коя седмица си? Ако си след 21-22 е "безопасен" за бебето период до колкото знам. А може да ви се размине и на двете. При нас големият не се разболя изобщо, въпреки, че всички в групата в градината изкараха, брат му също (а не е като да са били в доста близък контакт с него със сигурност).

# 619
шантава калинка в 24г.с. Съм. И аз чета в нета, че уш нямало опасност.... Ама съм в тих ужас Sad

# 620
  • София
шантава калинка в 24г.с. Съм. И аз чета в нета, че уш нямало опасност.... Ама съм в тих ужас Sad
Значи дишай спокойно Simple Smile Пусни едни изследвания. Опитай да подсилиш имунитета превантивно и на теб и на малката.
Edit: Гледам си питала за хемоглобина - 115 е моят. Мислех, че е нисък, ама като видях praskovka30 с нейния 84 направо ме разби.
Прасковке, какво ти казаха да правиш? Друго изследвала ли си? Желязо, фолат, феритин, B12?

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 10:34 от Шантава Калинка

# 621
Момичета, колко ви е хемоглобина? Моя е 120

# 622
Здравейте!
Днес бях на преглед, 24г.с. +1, бебка тежи 729грама. 😊😊😊
Вече ми отичат краката, подувам се и ми стягат обувките. Пуснах изследвания за всеки случай и всичко е нормално.
Имам ужасни болки в кръста, понякога едва се изправям.
Днес ми измериха шийката - 4,4см ( не знам дали има някакви граници) АГ каза, че всичко е ОК.
Плацентата ми продължава да е ниска и АГ ми каза да се подготвя психически за секцио. Знам, че има време, но все пак...
Забранени са ни сексът и пътуването, заради прокървяването... 😥😂 Хем ми е смешно, хем ми е тъжно... Лежа повече, правя кратки разходки и така.
В болничен съм от началото на април месец.
Дано всичко е наред при всички ни, накрая да си гушкаме здравите бебчета. За тях си заслужават всички саможертви.

# 623
Я да ви попитам и аз - някоя от вас усеща ли чат пат някакви стрелкащи не много силни болки отдолу- имам предвид сякаш от влагалището или от шийката? Случва ми се понякога и се чудя нормално ли е, а съм на преглед след 8 дни. може и да е от натъртването на опашката, което имам от седене, а може и бебето да ме рита и да се разпошожило неудобно, ама не знам

# 624
Някой пита за хемоглобина - вчера бях на преглед и моя е 103 в 24г.с. Изписаха ми Тотема ампули и Билкова кръв сироп.
Отделно магнезий и Алеракт, аз си слагам и Фраксипарин, тааа вкъщи си е мини аптека. Важното е, че бебка е добре- 670грама Heart Eyes

# 625
Я да ви попитам и аз - някоя от вас усеща ли чат пат някакви стрелкащи не много силни болки отдолу- имам предвид сякаш от влагалището или от шийката? Случва ми се понякога и се чудя нормално ли е, а съм на преглед след 8 дни. може и да е от натъртването на опашката, което имам от седене, а може и бебето да ме рита и да се разпошожило неудобно, ама не знам
.

Да, предимно сутрин или вечер преди да заспя. Случва се при мен от това, че бебето е с краката надолу и в дясно. Само там ме поболява при ритници. Доки каза, че няма проблем, но ако е продължително и след разходка/раздвижване продължава, да му се обадя за всеки случай или да звънна на главната болница, в отделението за бременни, ако не е на разположение.

# 626
Явно има общо с позицията. И при мен последно беше седалищно и г-д от тогава почнах да усещам тия болки. Даже понякога освен към шийката и влагалището усещам и към дупето напрежение. Но болката е наистина като потупване, та наистина го свързвам с ритничета

# 627
  • Пловдив
Моят хемоглобин миналия месец беше 90,но съм с бета таласемия. Не се повлия от абсолютно никакви хапчета и 1 месец бях на инжекции б12. Този месец ще пускам изследвания да видим дали има промяна. По принцип ако няма таласемия фолиевата вдига хемоглобин.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 17:50 от sini_o4i4ki

# 628
tani_chka, напълно е възможно да си карала варицела без симптоми, можеш да си направиш тест за антитела. Имаш ли възможност да ограничиш контактите с малката, докато разбереш дали се е заразила? Някоя баба?

Здравей, не бързай да се притесняваш!
Моя приятелка беше в 6 месец, когато дъщеря й се разболя от варицела и тя не я беше карала. Лекарите я побъркаха да маха бебето, въпреки, че всичко му беше супер. Тя що рев изрева, в край на сметка въпросното бебе е вече втори клас здрав юнак.
Варианта нещо да се случи с теб е малък, вземи си вдигащи имунитета витамини като биозин мама или нещо подобно и не мисли най-лошото!
Успех!

Просто няма кой да я гледа. Просто се моля да не се е заразила баш сега

# 629
Значи дишай спокойно Simple Smile Пусни едни изследвания. Опитай да подсилиш имунитета превантивно и на теб и на малката.
Edit: Гледам си питала за хемоглобина - 115 е моят. Мислех, че е нисък, ама като видях praskovka30 с нейния 84 направо ме разби.
Прасковке, какво ти казаха да правиш? Друго изследвала ли си? Желязо, фолат, феритин, B12?
Имам таласемия. Изследвала съм всичко, което изброи - в норма е. Но този хемоглобин просто ме скапва. Преди месец беше 89, пада постоянно. Лекарят ми каза да си направя разширена антигенна формула и ако пада повече.. да приготвят банки. Sad

Общи условия

Активация на акаунт