СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 190
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Добро утро момичета и от мен. Вчера мина и моята втора ФМ. Малкият е добре, 350 гр в 21 г.с. За в момента всичко се развива нормално. Гледаха ме и с вагинален ехограф, че малкия беше с главата надолу, а лекарката искаше хубаво да му огледа и мозъчето.
На моята първа микробиология бяха излезли някакви бактерии, но лекарката прецени че ще се лекуваме само с глобулки, няма да изписва антибиотик.
Аз да ви попитам пак за количеството магнезий което приемате. Аз за сега съм на магнерот веднъж на ден, но се чудя дали да не го взимам два пъти, че особено като пътувам на по дълго усещам стягане в корема, а и сутрин ми е доста изтръпнала дясната ръка.

# 376
Добро утро момичета и от мен. Вчера мина и моята втора ФМ. Малкият е добре, 350 гр в 21 г.с. За в момента всичко се развива нормално. Гледаха ме и с вагинален ехограф, че малкия беше с главата надолу, а лекарката искаше хубаво да му огледа и мозъчето.
На моята първа микробиология бяха излезли някакви бактерии, но лекарката прецени че ще се лекуваме само с глобулки, няма да изписва антибиотик.
Аз да ви попитам пак за количеството магнезий което приемате. Аз за сега съм на магнерот веднъж на ден, но се чудя дали да не го взимам два пъти, че особено като пътувам на по дълго усещам стягане в корема, а и сутрин ми е доста изтръпнала дясната ръка.
Здравей! Казаха ли нещо за теглото на бебчето? Моето момиченце в 21с+2д беше 370г и ми казаха, че е на долна граница и да приемам протеини?

# 377
Аз първите месеци пиех Биолектра по веднъж на ден, но след това Магнерот доктора ми го изписа 3х1. Щом имаш стягания говори с лекаря ако е необходимо да ти увеличи дозата. Иначе бебчо в 20 г.с. беше 390 гр. и ми каза, че е добре.

# 378
  • София
Здравейте. Аз не приемам магнезий. Лекарката ми изписа Огестан като ми свърши фолиевата киселина, но тези витамини не съдържат магнезий до колкото прочетох. Като цяло съм добре и мисля да не взимам за момента. Нямам никакви стягания, крампи или болки (освен когато седя на стол с часове и после като стана ме боли таза и корема ми е като изстръпнал от това, че е бил свит толкова време, обаче като се раздвижа и бързо отминават тези неща). Даже Бракстън-Хикс контракции нямам.
Предните бременности също не съм взимала изобщо магнезий или витамини. Само фолиевата киселина първите месеци, а с втората бременност желязо към края (феро фолгамма), че хемоглобина ми беше паднал до 108.

Сега само това седене на стол ме тревожи, че наистина нямам възможност много да се движа на работа.

# 379
Огестан наистина не съдържат магнезий, аз също след фолиевата киселина пиех тях месец и сега доктора ми ги смени с Прегнакеър, защото те били вече за по-напреднала бременност. Но щом нямате проблем, няма защо да приемате магнезий. Аз имам болки и затова ми е предписан, заедно с но-шпа.

# 380
  • Sofia
Аз пия магнезий от преди бременността, защото знам, че е доста полезен. Помага за по-добър сън, крампи и изобщо за добро функциониране на нервната система. Не се съдържа достатъчно в храната по принцип. Консултирала съм се с лекарката ми, така че съм спокойна, че е безопасно. Купувам си на Now foods, магнезиев глицинат - той се абсорбира много добре от организма.

# 381
  • Стара Загора
Здравей! Казаха ли нещо за теглото на бебчето? Моето момиченце в 21с+2д беше 370г и ми казаха, че е на долна граница и да приемам протеини?
Ами не, каза че спрямо предишните мерения се развива добре, и даже по новите мерки термина ми го определи с два дена напред ( чисто информативно ).
И още нещо да ви питам, позволявате ли си да пиете фрешове от цитруси, портокал, грейпфрут, лимон. На мен много ми се пият на последък, но знам че май не били мн полезни за бременни.

# 382
  • Sofia
По принцип фрешовете, без значение от какъв плод, не са полезни от гледна точка на това, че вдигат кръвната захар. Много по-добре е да се ядат цели плодовете, за да не се загубят фибрите. Това е от значение за избягване на диабет и поемане на излишни калории от захар, пък макар и плодова. Но чак да са вредни, не мисля.
Аз си разреждам натурален сок с вода 50:50, защото ми е трудно да пия достатъчно вода. Гледам да не прекалявам все пак, но то пък не е лесно все да се храниш перфектно.

# 383
  • София
Аз си правя фреш от портокали и лимони. Другите плодове ги ям цели. Не се лишавам изобщо, защото много обичам цитруси. Лекарката, която ми следи първата бременност като разбра, че си цедя портокали понякога, направо ми се разкрещя, не просто да ми каже, че не е добре. Когато я попитах защо, каза, че цитрусите не са наш плод и не трябва да се ядат такива плодове. Че им мажат кората с химии и така може да увредя бебето. Аз й казах, че и ябълките, които се предлагат на пазара, както и другите плодове, често са вносни и за тях се отнася същото, че ги мия добре и ги беля. А тя каза, че и тях не трябва да купувам, а вместо уикендите да съм се мотаела по паркове и молове, да сме взели с мъжа ми да отидем в някое село и да тропаме по вратите на хората да питаме да ни продадат истински плодове.
За мен това са абсолютни крайности. Лично съм чувала да си говорят и хора от село, как пръскали плодовете и торяли културите си с изкуствени торове. Изобщо не съм убедена, че ако обикалям селата и търся такива плодове и зеленчуци, те ще са по-добри.
Затова подбирам това, което купувам, но и не се вманиачавам до такава степен, че да обикалям селата и да тропам по вратите на хората. Simple Smile
Относно кръвната захар и фибрите - напълно съм съгласна. Simple Smile
Сещам се също, че имаше нещо за грейпфрутите, не помня точно какъв беше проблемът с тях ... дали не съдържаха нещо, което предизвикваше контракции ... изобщо не съм сигурна. И грейпфрути съм си позволявала понякога, но рядко (не на сок, тях си ги беля и ям така, защото махам и ципите). Не съм забелязала проблеми, децата също са си добре.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 13:49 от katya_pk

# 384
Здравейте, бих искала да се включа към групата с бебенце в 22 седмица и супер готин батко на 5г, който с нетърпение чака братчето Simple Smile
Някой със стрептококи като резултат от микробиология? Прилагам лечение, но ме притеснява, че ги има.
Бихте ли ми дали линк и към фейсбук групата?
Благодаря, спокойна вечер и слънчеви почивни дни Simple Smile

За стрептококите проблемът е да са се махнали преди да започне раждането (ако е естествено), защото иначе може да се зарази бебето и говорят за някакви неприятни проблеми. Преди да забременея имах и се борих с тях супер дълго (сигурно над година), супер упорити бяха, изпих какво ли не (антибиотици), накрая изчезнаха от само себе си. Дори да не са се изчистили преди раждането, е важно просто да знаеш, че ги има, тогава като почнат някакви признаци на раждане пускат венозен антибиотик и нещата се оправят:) успех на теб!

# 385
  • Варна
Има разлика между календарни и лунарни месеци. От там идва разликата със седмиците.
Аз специално броя календарни месеци и то по "обратен път". Така ми е най-лесно. Давам пример: терминът ми е на 05.09. Значи на 05.08 започвам 9ти месец. По тази логика на 05.06. започвам 6тия месец.
За лунарните месеци трябват повече сметки или календарче Simple Smile

Понеже тръгнах да си смятам моите данни,нещо не ми се струва правилно:
Ако на 05,08 започваш 9ти месец,
тогава на 05,07 - 8ми
на 05,06 трябва да е 7 ми? или аз нещо бъркам?

rosinka_k - аз също пия Магнерот - когато попитах следящата ми каза,че като пия по едно всъщност нищо не приемам и трябва по 2 - сутрин и вечер Simple Smile

# 386
Бисквитка, прави си. На 05.05. започвам 6ти месец, на 05.06.: 7ми месец. Ще коригирам поста!

# 387
Малеее а аз изпих цитрусите на света под формата на фрешове, които си правя вкъщи.... спирам ги. Ама то като не мога да ям ябълки, киви и моркови заради алергии и не обичам зеленолистни зеленчуци и цвекло, какво остава да приемам като плод и зеленчук.... само банани и сини сливи не става. Праскови няма още

# 388
  • София
Според мен няма проблем, не се напрягай излишно. Simple Smile Аз си ги правя също, въпреки забраната от първата ми лекарка. Цитрусите съдържат много витамин Ц, портокалите и фолиева киселина. Изобщо не съм имала проблем. И на децата давам. Разбира се при децата ги започнах когато вече бяха позволени. И те нямат никакви проблеми с тях засега, обичат ги, не са проявявали никакви алергии до момента.
Трябва да внимаваме какво ядем, но и напоследък много ни стресират всички отвсякъде с тези храни - месото било с хормони и антибиотици, зеленчуците пълни с нитрати, плодовете половината забранени, сирената също. Освен да спрем да ядем и пием, като всичко е толкова вредно Grinning

# 389
Момичета моята работа е свързана точно с изследването на храни и мога да ви кажа, че плодовете са ни най-малкия проблем.Смятам, че всичко в умерени количества е ок. На мен много ми се прияждат какви ли не неща и си позволявам. Хапвайте и си пийвайте каквото ви душа иска ( без алкохол разбира се) Simple Smile. Не се тормозете с излишни мисли.

Общи условия

Активация на акаунт