СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 185
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета, да попитам нещо, което обсъждахме преди - имате ли понякога главоболие и как се справяте с него?
Аз имах вчера и беше ужасно, нито масажи, нито пиене на повече вода помогна. Кръвното ми беше 100/60 (обикновено ми е 110-120 на 70-80). Пих кафе, но този път и то не помогна. Чак тази сутрин съм по-добре. Случва ми се през 2-3 седмици и два пъти вече тази бременност пих парацетамол. От него ми минава, но не ми се иска през няколко седмици да се налага да го пия.
Вчера бях с такова главоболие.
Главата ми пулсираше чак от лявата страна. Мъжът ми ми прави през 30мин масажи, облекчаваха временно.
Заинатих се и не пих хапче.
Легнах си с главоболието, сега съм добре. Случва ми се рядко така, но да, много е неприятно.

Абдолютно същото беше при мен вчера. И аз се заинатих и нищо не пих, но и нищо друго не ми помогна.

# 361
Момичета, да попитам нещо, което обсъждахме преди - имате ли понякога главоболие и как се справяте с него?
Аз имах вчера и беше ужасно, нито масажи, нито пиене на повече вода помогна. Кръвното ми беше 100/60 (обикновено ми е 110-120 на 70-80). Пих кафе, но този път и то не помогна. Чак тази сутрин съм по-добре. Случва ми се през 2-3 седмици и два пъти вече тази бременност пих парацетамол. От него ми минава, но не ми се иска през няколко седмици да се налага да го пия.
Вчера бях с такова главоболие.
Главата ми пулсираше чак от лявата страна. Мъжът ми ми прави през 30мин масажи, облекчаваха временно.
Заинатих се и не пих хапче.
Легнах си с главоболието, сега съм добре. Случва ми се рядко така, но да, много е неприятно.

Абдолютно същото беше при мен вчера. И аз се заинатих и нищо не пих, но и нищо друго не ми помогна.

Същата работа беше и при мен, само че не само вчера, но и предния ден. Два дни място не можах да си намеря от главоболие, нито парацетамол ми помогна, нито масажи, кафе, нищо! Даже докато спях усещах как продължава да ме боли главата, кошмар просто... Слава Богу днес не ме боли и мисля да се възползвам от хубавия ден Simple Smile Надявам се и вашият да е страхотен Flowers Four Leaf Clover

# 362
Аз също вчера бях с главоболие. Днес също малко ме боли. Видях, че вчера е имало смущения на магнитосферата, а на мен много ми влияят магнитните бури. Не беше ме боляла главата от доста време и видях, че през април не е имало магнитни бури.

# 363
katya_pk, имах и аз няколко пъти такова главоболие. Много е неприятно, при мен продължи няколко дни, но минава.

Минах аз днес на непланиран, спешен преглед при моя лекар (19 гс +1). От сряда започнаха едни срязващи болки ниско в дясно, притеснена бях защото бяха само в дясно. Иначе знам, че е нормално да има болки от растящата матка. Слава Богу, оказа се, че няма място за притеснение. Просто бебчето е разположено повече в дясната част на корема и като мърда (последните дни я усещам и през деня) се получават тези срязващи болки.

# 364
Здравейте мами , моят термин е за 28 .09. На 16.05. Ми е ФМ при Троянчев в Пловдив. Дали има някой , който е ходил скоро при него и доволни ли сте ? Информацията , която отщрих е малко стара , затова питам. По въпроса с комбинираните легла и на мен не сами удобни. Ние смятаме да си вземем легло с чекмедже от долу и марко скафче в подобен цвят , което да сложим до леглото за памперси , кремчета и др. За повивалник първите пъти ползвах едни подложки за смяна на памперси , правоъгълни и като найлонови отгоре , бяха ми много удобни . Слагах ги на леглото и бях спокойна , че бебето няма да се завърти и да падне. Освен това са ефтини и могат да се използват и за количката , когато се налага смяна на памперса . 😊

Здавей,аз ходя при д-р Троянчев и многооо съм доволна. Раната ФМ ми беше при него обяснява всичко дава диск ,снимки и документ от ФМ. Втората ми ФМ е при него в 14.05.

Дано в колко часа си?

И аз съм на 14.05 на ФМ при него Simple Smile дано всичко е наред

# 365
Здравейте,
За главоболие много рядко си позволявам един парацетамол, много вода или чай от мента.
Аз пък да попитам някой има ли проблем с хемороиди? Как се облекчавате?

# 366
Sesil Balakcha 619298 часът ми е за 11:30. Ти за колко си?

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 16:52 от tani_chka

# 367
  • София
Здравейте,
За главоболие много рядко си позволявам един парацетамол, много вода или чай от мента.
Аз пък да попитам някой има ли проблем с хемороиди? Как се облекчавате?

Имах с първата бременност. Беше направо ужасно - получиха се след един ужасен запек и ме мъчеха много време. Ако имаш такъв проблем, може да пробваш цикатридина супозитории. Може да се използва по време на бременност и кърмене. Външни хемороиди не мисля, че може да се приберат от това, но поне ако има болка облекчават.

# 368
  • Sliven, Bulgaria
от седмица забелязвам синини по краката ми.Вие как сте и какво ще кажете да се консултирам ли си със съдов хирург или?

# 369
Sesil Balakcha 619298 часът ми е за 11:30. Ти за колко си?

Аз съм в 11:00😁

# 370
Момичета в коя седмица влизаме вече в 6 месец, според някои приложения в 22 според други в 23,вие как го смятате?

# 371
Според картинката на първа страница е 22-ра седмца.

В този сайт обясняват седмиците/месеците така:

Trimester 1
Month 1: Weeks 1 to 4
Month 2: Weeks 5 to 8
Month 3: Weeks 9 to 13
Trimester 2
Month 4: Weeks 14 to 17
Month 5: Weeks 18 to 22
Month 6: Weeks 23 to 27
Trimester 3
Month 7: Weeks 28 to 31
Month 8: Weeks 32 to 35
Month 9: Weeks 36 to 40

Честно казано, не съм сигурна кое от двете е по-точно.

# 372
Има разлика между календарни и лунарни месеци. От там идва разликата със седмиците.
Аз специално броя календарни месеци и то по "обратен път". Така ми е най-лесно. Давам пример: терминът ми е на 05.09. Значи на 05.08 започвам 9ти месец. По тази логика на 05.05 започвам 6тия месец.
За лунарните месеци трябват повече сметки или календарче Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 18:22 от Potrebitelka1

# 373
Здравейте, бих искала да се включа към групата с бебенце в 22 седмица и супер готин батко на 5г, който с нетърпение чака братчето Simple Smile
Някой със стрептококи като резултат от микробиология? Прилагам лечение, но ме притеснява, че ги има.
Бихте ли ми дали линк и към фейсбук групата?
Благодаря, спокойна вечер и слънчеви почивни дни Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 21:40 от Savit

# 374
Здравейте, бих искала да се включа към групата с бебенце в 22 седмица и супер готин батко на 5г, който с нетърпение чака братчето Simple Smile
Някой със стрептококи като резултат от микробиология? Прилагам лечение, но ме притеснява, че ги има.
Бихте ли ми дали линк и към фейсбук групата?
Благодаря, спокойна вечер и слънчеви почивни дни Simple Smile
Пиша, но съм чела, недочела... Извинявай...
Мисля,че при доста жени се променя  микрофлората, така че сигурно не е чак толкова страшно. Нека и  другите кажат, някой който разбира,че аз се изложих вече Blush

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 13:49 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт