СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 219
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
С баткото имахме комбинирано - в началото е супер, но щом се смъкне до долу трудно стигах бебето, аз съм по-нисичка. Не ползвах люлеещата част - не му харесваше, после го приближих до спалнята, без решетките и накрая си купих от Лидл преграда към спалнята. Единственото, което ползвах е частта за повивалника и шкафчетата. И всъщност моята инвестиция от 400 лв си остана като чисто нова и я продадох. Но това е мое мнение, а и баткото сучеше през 2 часа и ми беше по-удобно да е на спалнята Simple Smile

# 346
Здравейте мами , моят термин е за 28 .09. На 16.05. Ми е ФМ при Троянчев в Пловдив. Дали има някой , който е ходил скоро при него и доволни ли сте ? Информацията , която отщрих е малко стара , затова питам. По въпроса с комбинираните легла и на мен не сами удобни. Ние смятаме да си вземем легло с чекмедже от долу и марко скафче в подобен цвят , което да сложим до леглото за памперси , кремчета и др. За повивалник първите пъти ползвах едни подложки за смяна на памперси , правоъгълни и като найлонови отгоре , бяха ми много удобни . Слагах ги на леглото и бях спокойна , че бебето няма да се завърти и да падне. Освен това са ефтини и могат да се използват и за количката , когато се налага смяна на памперса . 😊

# 347
Здравейте и от мен, и аз минах ФМ и очакваме момченце. Всичко друго си е на мястото Simple Smile
Относно дрешките, аз поръчвах с баткото директно от Джордж и мисля и сега да действам така, цената и качеството са приемливи.
Помпа не съм ползвала първият път и сега мисля да изчакам.
Относно леглото - със сигурност няма да е от комбинираните, никак не е удобно, този път ще пробвам с преносимите легълца.
Иначе бебо е 550 гр. с термин 1.9 по ултразвук и се надявам да се роди преди Първия учебен ден на баткото.
Количка съм избрала  Nuna, есента ще караме с кошницата за кола - едва ли ще имаме много дълги разходки Ноември, Декември и Януари, а и предният път ползвах ABC 3 Tec, здрава е, но тежка и обемна. Жалко, че няма да можем да използваме лятото за разходки и връщане на форма (аз съм плюс 7 кг),
Чао от мен, още работя и не пиша много, но ви чета
Коя Nuna избра, какъв цвят и от къде! 😊

# 348
И имам още един въпрос:
на 08.05-имам час при д-р Стратиева за ФМ в Св.Петка,интересуваме дали трябва да си нося някакви документи от АГ-в Хасково.И ако е удобно да ми кажете на кой адрес трябва да отида за прегледа защото гледам в интернет,че има два адреса на МЦ Св.Петка
Благодаря Ви много!
Добре дошла! Лека и спокойна бременност! Simple Smile
Аз ходих там. Не носих никакви документи и не ми искаха нищо. Не се следя там. Адреса вече ти го казаха.
Аз чаках 1 час и 40 минути. Прегледа продължи около 10-15 минути.
Като цяло си личи, че наистина е добър лекар. Разбира си от работата, говори уверено и сигурно, държи се мило и приятелски.
Хубав ден на всички! Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 19:09 от sun_777

# 349
За 400 лв вместо тая грозия предишния път бях си взела обикновено легло 120/60, което преспокойно се ползва до 3-3,5г, повивалник с твърда основа, който се слага върху леглото и по-голям скрин, който ползвам и до ден днешен. Леглото и повивалника ще ползвам пак сега с бебето, което ако дъщеря ми ползваше голямото легло от комбинираното легло (тя е на 5) нямаше да бъде възможно и пак трябваше да се купува ново или за бебето или за нея Wink Помислете го добре, дали наистина си заслужава.

# 350
  • Пловдив
Привет, привет! Мина ми днес ФМ при д-р Борис Стоилов и всичко е наред. Прегледът беше много обстоен и обясняваше всичко. Препоръча ми да направим 1 допълнителна фетална към 32 г.с., защото баткото е с малформация на бъбреците и сега ще следим бебка под лупа. Иии ще помоля за едно розово щъркелче (за радост на таткото не е пораснала пишка 😁). За мамите от Пловдив само да кажа, че май са вдигнати цените при д-р Стоилов, да си знаете ако ходите.

# 351
Sini o4i4ki, разкажи за бъбреците на баткото, сега има ли проблем? Ти имаш предвид уголемени легенчета на бъбреците нали така?

# 352
  • Пловдив
Sini o4i4ki, разкажи за бъбреците на баткото, сега има ли проблем? Ти имаш предвид уголемени легенчета на бъбреците нали така?
За съжаление проблемът беше доста по-сериозен. Като беше на 6м. разбрахме , че е с двустранна хидронефроза и десният бъбрек е по-малък и работи 15% само. В последствие след изслесвания се оказа, че е с мегауретери и везикоуретерален рефлукс. Сега след една операция и няколко различни интервенции момчето ми е добре, но си имаме обеца на ухото и сега се застраховаме с прегледите.

# 353
  • София
И аз бях писала преди, че сме с комбинирано легло и съм доволна, но ние ползваме и двете легла като легла, никога не сме пробвали малкото като бюро. Сега ще сглобим това легло за бебето. И начето струваше 400 лв. Ако трябва сега да избирам, не бих взела такова за бебето с идеята да се трансформира. Предлагат се толкова красиви мебели за детски стаи вече, че когато дойде време детето да ползва бюро, ще ви дойдат какви ли не други идеи и ще е истинско удоволствие да избирате нещо ново за детската стая. Също предвид цената, изобщо не излиза по-евтино, даже напротив. Аз лично съм на принципа - купуване на мебели и аксесоари, които да са удобни за ползване на момента, а не неща 10 в 1, 9 от функциите на които никога да не използвате. А старите неща се продават след това и ако са по-малко използвани, цената им е по-висока съответно.
Подобно на леглото искам само да спомена мое мнение за столчетата за кола - има столчета, които се трансформират за различните възрасти и са до 36 кг. Мое мнение е, че няма никакъв смисъл от тях. Със синът ми махнахме столчето и го сложихме на обикновена седалка без облегалка още преди да навърши 3 години, защото беше доста голям и не му беше комфортно в столчето. А столчето му беше до 25 кг, като той в момента е 18 кг. Дъщеря ми също е на седалка и нейното столче го продадох - също беше до 25 кг, а тя сега е 16. Не го използвах броя години, които очаквах, но на седалка й е много удобно, а столчето продадох в отлично състояние.

# 354
Здравейте мами , моят термин е за 28 .09. На 16.05. Ми е ФМ при Троянчев в Пловдив. Дали има някой , който е ходил скоро при него и доволни ли сте ? Информацията , която отщрих е малко стара , затова питам. По въпроса с комбинираните легла и на мен не сами удобни. Ние смятаме да си вземем легло с чекмедже от долу и марко скафче в подобен цвят , което да сложим до леглото за памперси , кремчета и др. За повивалник първите пъти ползвах едни подложки за смяна на памперси , правоъгълни и като найлонови отгоре , бяха ми много удобни . Слагах ги на леглото и бях спокойна , че бебето няма да се завърти и да падне. Освен това са ефтини и могат да се използват и за количката , когато се налага смяна на памперса . 😊

Здавей,аз ходя при д-р Троянчев и многооо съм доволна. Раната ФМ ми беше при него обяснява всичко дава диск ,снимки и документ от ФМ. Втората ми ФМ е при него в 14.05.

# 355
Благодаря !

# 356

Здавей,аз ходя при д-р Троянчев и многооо съм доволна. Раната ФМ ми беше при него обяснява всичко дава диск ,снимки и документ от ФМ. Втората ми ФМ е при него в 14.05.

И аз съм на 14.05 на ФМ при него Simple Smile дано всичко е наред

# 357
  • София
Момичета, да попитам нещо, което обсъждахме преди - имате ли понякога главоболие и как се справяте с него?
Аз имах вчера и беше ужасно, нито масажи, нито пиене на повече вода помогна. Кръвното ми беше 100/60 (обикновено ми е 110-120 на 70-80). Пих кафе, но този път и то не помогна. Чак тази сутрин съм по-добре. Случва ми се през 2-3 седмици и два пъти вече тази бременност пих парацетамол. От него ми минава, но не ми се иска през няколко седмици да се налага да го пия.

# 358
Момичета, да попитам нещо, което обсъждахме преди - имате ли понякога главоболие и как се справяте с него?
Аз имах вчера и беше ужасно, нито масажи, нито пиене на повече вода помогна. Кръвното ми беше 100/60 (обикновено ми е 110-120 на 70-80). Пих кафе, но този път и то не помогна. Чак тази сутрин съм по-добре. Случва ми се през 2-3 седмици и два пъти вече тази бременност пих парацетамол. От него ми минава, но не ми се иска през няколко седмици да се налага да го пия.
Вчера бях с такова главоболие.
Главата ми пулсираше чак от лявата страна. Мъжът ми ми прави през 30мин масажи, облекчаваха временно.
Заинатих се и не пих хапче.
Легнах си с главоболието, сега съм добре. Случва ми се рядко така, но да, много е неприятно.

# 359
  • Sofia
При мен главоболието е редовно. Имах период от две седмици, в които непрекъснато ме болеше. Сега е по два дни в седмицата някъде. Помага парацетамола, но не винаги и аз също се стремя да ограничавам. Доколкото четох може да е или от хормоните или от увеличеното количество кръв, което отпуска вените. Много е неприятно, но какво да се прави. Винаги като не ме боли съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт