СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 208
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

Имам въпрос към момичетата които са излезнал по- рано в болничен, к
ой ви издава болничния? На мен 45 дневния болничен ми се пада от 24.07, но аз искам да излезна от 1ви Юли. Въпроса ми е тези 24 дни предварителен болничен АГ- то може ли да ми ги издаде или има някаква особеност? На следващия преглед ще питам самата докторка как предлага да действаме, но предположих че и някои от вас знаят и реших да се допитам 😊

# 661
Добро утро дружина Blush Във всеки един момент могат да ти издадат болничен, аз например трябваше чак август да излезна в 45 дневния, но уви, ще си се пазим у дома. Чувствам се много добре и определено спокойствието за една бременна е уникален благодат. Намирам си разни занимавки, наслаждавам се на прекрасното време. Бебчо все по—силно се усеща и това много ме радва. Вече сме в 24г.с., чудя се колко ли е порастнал, а сме на преглед на 12.06.
От както съм у дома проблема със запека изчезна, но кървящите хемороиди са си факт при изхождане. Някакави съвети?

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 09:35 от Meri_Mar

# 662
На мен болничните ми ги издава АГ-то който ми проследява бременността. Аз съм от януари болничен и първо ми издаде за 7 дни, след това с лекарска комисия за по 30 дни.

# 663
Може ли някой от момичетата, които се следят в Щерев, да кажат дали се лежи в болницата за да се вземе болничен от комисия? Четох  тук-там и доколкото разбрах - АГ-то ти дава първо болничен за 7 дни и после комисия ти издава болничен за 30 дни и се заплаща 15 лв. Някой с личен опит? Simple Smile

# 664
  • София
Може ли някой от момичетата, които се следят в Щерев, да кажат дали се лежи в болницата за да се вземе болничен от комисия? Четох  тук-там и доколкото разбрах - АГ-то ти дава първо болничен за 7 дни и после комисия ти издава болничен за 30 дни и се заплаща 15 лв. Някой с личен опит? Simple Smile
Със сигурност не се лежи в болницата, за да ти издадат болничен, не се притеснявай.

# 665
Момичета, колко ще ви струва раждането в Щерев? Аз не се следя там, но трябва да реша къде да родя и в Щерев ми казаха 2000 и малко за избор на екип и престой!

# 666
  • София
Момичета, колко ще ви струва раждането в Щерев? Аз не се следя там, но трябва да реша къде да родя и в Щерев ми казаха 2000 и малко за избор на екип и престой!

Цената в Щерев зависи от това дали раждането е естествено или секцио, дали си здравно осигурена и дали имаш право на отстъпка с карта Кредо Престиж (такава карта можеш да имаш, ако си била пациент на болницата преди). За здравно осигурен пациент, който няма карта Кредо Престиж, цените за раждане са: 2140 лв. за нормално (включва избор на екип, упойки, престой, грижи за бебето, консумативи - общо взето всичко) и 2390 за раждане с цезарово сечение (пак се включва всичко в тази цена).

# 667
Скрит текст:
Със сигурност не се лежи в болницата, за да ти издадат болничен, не се притеснявай.

Поне в Токуда се лежи или си плащаш 350 лв... Затова питам в Щерев как стои въпроса.

# 668
Момичета, по-слаботелесните като мен как вървите с теглото? Aз почнах от 47 и сега съм към 52. Не знам 5 кг добре ли е. Утре правя 25 пълни седмици

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 20:28 от DES_123

# 669
  • Sliven, Bulgaria
аз от 49 кг и сега съм 59, което за мен е свръх тегло!!!!!!!!!адски много ми тежи и незнам какво да правя!Споделих с АГ тя ми каза,каква съм искала.....

# 670
Момичета, по-слаботелесните като мен как вървите с теглото? Сз почнах от 7 и сега съм към 52. Не знам 5 кг добре ли е. Утре правя 25 пълни седмици
Здравей! Simple Smile
Аз започнах около 49-50кг. От април до май качих 4кг. На 07.05. бях 56кг. Сега (25гс+3) не знам колко съм, вкъщи нямам кантар. На 04.06. съм на преглед и ще видим как е.

# 671
Аз започнах от 53 и преди 2 седмици бях 60гк, което за мен си е много. С предната бременност бях по това време +4-5 кг. от горе и родих +12,  сега имам чувството, че още другия месец ще ги направя. Трудно се ограничавам от към забранени храни, ям и плодове и зеленчуци, но обичам (много) и банички, пици, хлебчета, паста  ☺️☺️☺️

# 672
И аз започнах от 50.5 и в момента съм 58.5, което лично на мен ми се струва много, но май и предния път бях така, накрая стигнах до +13кг, като в последните месеци не качвах толкова (пикът беше точно в 5-6 месец). Дано да е така, че съм чувствителна на тема килограми, меря се всеки ден и хич не се чувствам комфортно...

# 673
Вие не казвате в коя седмица сте. Между 24 и 28 има значение

# 674
Сега съм 23 седмица и съм +6,5кг, за сравнение предишния път в 22 седмица съм била +4,5кг. В последните седмици съм поспряла с качването, може би защото наблегнах на салати и плодове. Четох, че в този срок на бременността е нормално да се качва по 0,5кг на седмица. Както и, че мамите с по-ниско тегло е възможно да качат повече килограми.  Но, в крайна сметка няма една общовалидна формула за всички, че и от бременност до бременност има разлика, наблягайте на по-леки храни и не го мислете толкова. Ще имаме доста време до следващото лято да влезем във форма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт