За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 76

• 33 844
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
За тези две неща откачам и аз - да се хвърля храна и да се повреждат книги. И досега не разбирам хората, които си подчертават абзаци, а някои дори с химикал Flushed Но това е друга тема Simple Smile

# 646
След годинката започнах да показвам картинки в книжките и упорито посочвах кое какво е. Постепенно научи доста неща и когато я питах, посочваше кое къде е. Интерес да й чета книжка, обаче, прояви чак към 2 и нещо. Смятам, че е нормално, защото вниманието на по-малките може да бъде привлечено най-вече от картинки. Така че, не се притеснявайте, има време и за четене. Но на дъщеря ми наистона много й помогна разглеждането на книжки. Научи доста предмети, животни и пр. преди същинското проговаряне. Беше й любимо занимание да ми носи книжки(най-вече любимата й с животни) и ми сочеше и искаше да й казвам кое какво е. Още по-интересна беше съсредоточената физиономия, с която гледаше, сякаш асимилира и складира информацията. Grinning После проговори почти изведнъж и смятам, че това й е помогнало доста.

# 647
Моята съвсем отскоро проявява интерес към книжките(1г и 5м).Имаме много на издателство Посоки. Интересно й. Чета, показвам картинките. Обяснявам кое какво е, как прави. Всеки ден си ги носи в ръчичка и ме кара да разглеждаме заедно.
Пак казвам това е от месец.Не че не съм опитвала и преди.

# 648
Забравих кой подсказа за столчетата в амазон, но благодаря! Опитвам се да открия разликите между два модела на Britax Romer - Evolva и Eclipse, някой с отзиви? Или ако има посветена тема за столчета, търсих с търсачката но не открих...

# 649
  • Варна
Има тема за столчетата:
https://old.bg-mamma.com/?topic=1071128;topicrefid=19
По спомен в моята отчетна бяха много доволни от Evolva, за другите не съм чувала нищо.

# 650
  • Варна
Много по-ниски са цените в Амазон, ако имате време, е по-добра идея. Ние бързахме и се отказахме. В сайта на Рошко са добре описани, може и директно да го попиташ за консултация в тази тема, отговаря. Дава компетентни отговори.

# 651
  • София
Аз се похвалих с малкия Britax (0-18) само за 50 паунда. Като гледам Еклипс са 9-18кг, т.е. от годинка до 4 уж. Еволва е 9-36, един вид расте с детето и става до по-късна възраст. Пише че се разширява Еволвата, сигурно затова. Моите деца и в първи клас щяха да се съберат в по-малкото сигурно 😂
Редактирам, Еволва може да ляга само преди да я монтираш в колата. Еклипс може да ляга и докато е монтиран, с детето вътре по време на път. Според мен това е решаващо в ранна възраст.
На мен ми е първа поръчка от английския амазон и малко съм се спекла ☺️ че го чакаме точно седмица, преди да заминем за море.

# 652
  • София
Момичета, с какво се мажеше дупето на бебето, когато има пъпчици с бяло връхче освен зачервяване? Помня, че не трябваше да съдържа цинк, но не помня какво беше.

# 653
Ако имат бяло връхче,е възможно да са гъбички, в тоя случай педиатър трябва да ти каже. Клотримазол е антимикотичен, но без да ти каже педиатър...

# 654
  • София
Ами педиатърът изписа Фусидин, а той е антибиотик и затова се чудя.

# 655
Оох, как ги изписват тия кортикостероиди така с лека ръка...аз бих пробвала с клотримазол, той е за локално лечение в тези интимни зони на кандида. Но не съм лекар или фармацевт, просто съм против подобни кортикостероидни кремове за себе си, камо ли за дете.
Смрадлика също ще помогне.

# 656
  • Плевен
Ако има гъбички не мажи с цинков крем. Може да ползваш бепантен или македонски крем на галафарм.
Аз също не мазала с котикостероиден крем. На своя глава ще пробвам с клотримазол. Но това за моите си деца, за другите всеки си преценява.

# 657
Моята дъщеря имаше такива пъпчици точно около дупето, но не по бузките на дупето. Отидохме на лекар и изписа Клотримазол. Мазах сутрин и вечер, миех с вода и махнах мокрите кърпи. Седмица така и нямаше резултат. Заведох я при друг педиатър и той каза, че това не са гъбички и изписа Джинджира Алба спрей и след 3-4 дена изчезнаха. Не бях сменяла марката памперси, нито крем, нито мокри кърпички. Нямам идея какво беше това (лекарите също), но мина.

# 658
Момичета, синът ми този месец ще направи годинка и още се буди през нощта да яде.Отбих го преди два месеца и намали нощните хранения на 1-2, но си търси млякото, с вода не минава номера.Приемам всякакви съвети😣

# 659
Момичета вие от кога започнахте да давате вода, малката скоро става на 5 месеца, още не съм и давала, а скоро става жега и постоянно ми дават съвет майками и свекърва ми да давам лятото вода, малката е само на кърма

Общи условия

Активация на акаунт