За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 76

• 33 835
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ако много се лигави  може да е от това.Моята дъщеря има подобно на същото място,само там.Мажа я ,но тя се лигави като булдог.

# 691
Здравейте, някое бебе да е имало ечемик на окото? Днес водих бебка на лекар, има зачервен долен ляв клепач, изписаха ни два вида капки, но е страшно трудно да й ги сложа, реве до зачервяване. Ако има някой излекуван ечемик, колко време отне и нещо друго освен капките като лек?

# 692
Лайка отвара прецедена и с памуче се мие очето. С уговорката, че аз бих действала така, помагало ми е на мен лично. Друг може да не иска да го прилага на бебе.

# 693
  • Ловеч
Разгледай за сухи петна, не е задължително да са червени като тези, но ще са грапави, по сгъвките на тялото, колене, при интимната зона и бедрата, по ръцете.
И консултация с дерматолог направо.

Ако установи и той АД,  къпането трябва да се случва 1-2 пъти седмично. Без козметика или ако настояваш - с такава за АД, дерматолог ще препоръча.

А какво причинява АД - отговор на имунната с-ма към дразнител, никой не може да ти каже какво, може да реагира на мръсен въздух, на храна, на вирус, на какво ли не. На студен въздух примерно, винаги й изпръхват бузите. От млечни дълго време й се активираше АД, ако хапна повече, но го израстна постепенно. Скоро пак реагира бурно на нещо, така и не разбрах какво, но точно тогава й пусках кръвни изследвания и имаше повишени левкоцити, като има обрива и това се оправи.

Сега се връщаме от дерматолог с диагноза АД.А за причините докторката изброи точно това,което си написала и ти🙂

# 694
  • БГ
Здравейте, обиколих днес всички аптеки в града д търся Вигантол, но ми казаха, че нямало на склад и не знаеха дали ще има. Някакъв заместител има ли?

# 695
  • Г. О.
Капки витамин Д на Джеймисън. Тези взех аз.  Иначе всякакви капки вит.Д.

# 696
Мога ли да въведа глутен с препечено брашно, което се добавя към пюретата?

# 697
 А защо просто не направиш грис каша? Или кус кус?

# 698
  • Плевен
От толкова варианти за въвеждане на глутен баш пък препечено брашно ли?
Дай му хляб да си джвака, направи някви бисквитки или каша.

# 699
Препечено брашно?! Really? Майка ми е захранена така преди повече от 50 години 😆

# 700
Моя се научи да джвака преди да има зъби. Цяла нектарина изяждаше нарязана на малки парченца за закуска без проблеми.
И попарата е идеална за беззъби бебета. Има толкова ситен кус кус в Билла , подобие на Плазмон , че не му трябва брашно.

# 701
  • София
Това,че няма зъби не значи,че не може да дъвче.То всички зъби ще излязат след втората  година в най~добрия случай.
Давай му по малки парчета.

# 702
Зъбите и джвакането нямат нищо общо. Ако карат на пасирана храна, докато им порастнат дъвкателните... а предните зъби нямат никакво отношение към дъвченето-само към хапането 😆. Към останалите варианти (ако все пак търсиш гладка консистенция), бих добавила каши от брашна, кашите за готвене, инстантни каши. Но и останалите са идеални - от попара до хляб. И даже е силно препоръчително да се дават по-едри парчета, за да свикват да дъвчат.

# 703
  • София
Момичета, има ли скок в растежа точни преди годинката?

# 704
vondito колко точно Grinning моят син навършва утре 11м и е тоолкова крив пак.. имаше една хубава графика с бурните седмици, 42-46 , следват 51-52 според нея

Общи условия

Активация на акаунт