За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 76

• 33 449
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ами след 4 дни става на годинка. Днес толкова много крещя, учудих се как не прегракна, или не го заболя гърлото. Да, най-вероятно е скок, защото нищо не го успокояваше, а и искаше да суче по много.
dolca,  за брашното - странно е, все пак кой яде препечено брашно? Дори и да го смесиш с пюрето, то пак ще си стои някак сурово, някоя баба ли ти даде този съвет.... Няма нужда да пасираш всичко, бебетата се задавят и кашлят, докато ядат и дъвчат с венците и това са все нормални неща.

# 706
Долча, аз въвеждах първо с овесената каша на Blevit. След това взех пак от нея, но с пшеница-   Integral. Правя й каши с плод, например. Но, ако бебето ти яде с брашното варианта, не виждам проблем. Поне ще се въведе...всяко бебе е различно, няма нужда да си ги сравняваме. ✌

# 707
Мерси, Иве!
Долча, аз въвеждах първо с овесената каша на Blevit. След това взех пак от нея, но с пшеница-   Integral. Правя й каши с плод, например. Но, ако бебето ти яде с брашното варианта, не виждам проблем. Поне ще се въведе...всяко бебе е различно, няма нужда да си ги сравняваме. ✌

# 708
Моят утре става на 11 м. и имам чуството, че има някакъв скок. Редовно имам това усещане, та вече не гледам и кога са по програма.

Да попитам за нишестето в живота на детето. До сега не съм правила нищо с никакво нишесте през живота си, скоро разбрах какво е кисел и го избягвам (нищестето де) като го видя в рецепти и готови храни. Обаче...вече имам чуството, че заради мен детето изпуска нещо съществено от бебешкото меню. Та да наваксвам ли или да го оставя така? Освен сгъстяване на консистенцията какво изпускам?

# 709
Моето мнение е нищо 😂 аз не давам и не правя вкъщи. Предпочитам хубаво плодово кремче или пудинг с някаква зърнена храна да дам (а и аз самата да ям), ако толкова е важно да е въглехидратно - грис може да се направи с всичко.

# 710
Нишестето освен за някакво кремче не съм го използвала. Това гурме киселът никога не съм го правила. Но нишестето става за разнообразие вместо кус-кус или грис. При нас даже не съм виждала, че като се прибирам в Б-я ако се сетя си вземам 1-2 пакетчета.
А това с препеченото брашно ми звучи малко гадно и безвкусно.

# 711
Аз наистина не разбирам каква е връзката в това, че детето няма зъби и да му се дава препечено брашно.. нали като се предлага различна консистенция храна се учи да дъвче. Да, ще се задави, ще покашля.
Аз правех и кисел и нишесте... Ама точно по веднъж. После , каквото им направят в кухнята. Харесва иначе крем нишесте ягода и какао. То ягодата...е само боя всъщност.

# 712
  • Плевен
И другите са написали, но и аз ще кажа. Основните дъвкателни зъби никнат след годинката, че и по късно. До тогава все пасирано ли ще даваш? Това че има два резеца, въобще не значи, че дъвче с тях. Когато храната е мека венците са абсолютно достатъчни. Ама ти си давай препеченото брашно, то бебето си е твое все пак.

# 713
Пробвай да си мушнеш пръста да видиш венец ли бе да го опишеш Joy   
Нищо не съм пасирала от ден едно на захранване, само мачках и стоях пред нея, за да ѝ демонстрирам как се дъвчи, вече даже и се поклаща леко под формата на танц като чуе ам ам и мляскането (по-натам ще се учим на обноски) Joy
За глутен дадох коричка хляб, голяма е хлебарка и месо много обича (как ли го сдъвква като е на ситно) Simple Smile Винаги ще те е страх от задавяне, но все някога е хубаво да започнеш и с парченца.

# 714
На въпроса за скока в растежа - мисля, че има нещо около годинката, защото и тука беше някакъв цирк близо седмица...

# 715
Честно казано, аз мисля, че няма такова нещо като скок. Децата просто растат и осъзнават, че вече могат да правят много нови неща, плюс манипулиране, чрез рев.  Аз започнах да разбирам, че детето ми вече не е бебе точно след годинката.
Ох, майко, как хапят с тия венци!!!!

# 716
Е нали това се казва "скок в растежа" - учат се и порастват, превъзбуждат се от информацията, която осъзнават вече и разбират и от емоции.Как така да няма..

# 717
Въпросът е там, че ако детето не е на кеф два дни майките го наричат скок в растежа или бебешки пубертет. Все едно те са вечно на кеф

# 718
Аз нямам вече никакви спомени за скокове в растежа, даже не мисля, че някакво по-особено поведения би могло да се причисли за такъв. Децата също са хора и от време на време изпадат в странни състояния и не трябва да им се обръща много внимание. След няколко дена вече ще са на друга вълна.

# 719
  • София
Така е, само че на моя син странните настроения и пищенето без причина досега винаги са съвпадали точно със седмиците, в които е описано да има скок. Принципно не е нервно бебе, затова веднага се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт