За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 76

• 33 460
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Аз гледам тази таблица за скоковете в растежа

# 721
Ми, щом е така... да ви кажа, че скоковете в растежа започват най-вече след 52ра седмица Simple Smile

# 722
Момичета,малко помощ... Купих уред Нук 3 в 1 за затопляне на мляко и пюрета, доколкото разбирам се слага шишенце без капаче?!
Също така на сухото мляко пише да се сложи в 37 градуса темп. Вода, а уреда затопля до 37 градуса...
Нещо не разбирам - Наливам вода в шишенцето от чешма или кана Брита (ако може) и след като е готово ли добавям АМ?
Извинявам се за въпросите, но сега изписаха от болницата, а съм сама и не съм много наясно

# 723
  • Плевен
Наливаш или преварена вода или изворна (розов етикет), изчакваш да се затопли и добавяш млякото.

# 724
  • Перник
Здравейте! Днес бяхме с бебо на консултация, на 3 м и 10 дни е. Наддал е от последния път 600 - грама само (тежи 5.450) и док каза, че е на долната граница на нормата за възрастта. Само на кърма е, т.е не знам по колко мл изяжда яде по 5-6 пъти в денонощие, нощем спи по 8-10 часа. Аз си мисля, че проблемът не е недостиг на кърма, а това, че по цял ден повръща. Като кажа това на док тя ме пита "Колко повръща?" Как се измерва количесвтото повръщано, за Бога?! Да го събирам ли в мерителна чашка? Повръща след всяко хранене по малко и продължава до следващото хранене, включително и на фонтанче, но по малко, не в като да бълва. Легнал, прав, няма значение. Направила съм наклон на матрачето и в креватчето и в количката. Док каза да се цедя да видим дали има достатъчно кърма, ако не AR мляко за дохранване. Ама ако кърма има, но продължава да повръща не ми препоръча нищо друго. От приятелка чух за капки Гастротус бейби п-в рефлукс, някой давал ли е, помага ли? Извинявам се за дългия пост, но ще съм благодарна, ако някой помогне!

# 725
Нашата педиатърка каза, ако е по- голямо количество от шепата ми повърнатото, тогава да се притесняваме. Детето ми също връщаше, но не е изписвала нищо. За друго не мога да дам съвет- щерката я кърмих малко, съжалявам за непълния отговор!

# 726
Грешна му е информацията на твоя педиатър за кърменето. Виж тук има тема  за кърмене, там ще ти помогнат. Но щом суче, значи всичко е наред и кърма има. Толкова малко бебе няма да стои гладно.

# 727
  • София
Моя съвет е продължавай с кърменето на поискване. Синът ми също връщаше кърма много често, поне до 4ти месец сменях по няколко бодита на ден. Нали до известно време имат клапа на стомахчето, която не е затворена и затова така се получава. Към 6ти месец спря да връща. Ако е спокойно детето, значи не е гладно. Аз не бих почнала с АМ, щом имаш кърма и бебето наддава, не мисля, че има нещо притеснително.

# 728
Съвсем нормално е наддало детето. За кърмено бебе е нормално и 600 и 1600 за месец. Да си свери педиатърът соц табличкана с тази на СЗО за кърмени бебета.
Малките бебета повръщат и това е нормално, защото има една клапичка на стомаха, която не се затваря, към 4ти месец обикновено спират. Ако не повръща на фонтан и не губи тегло, всичко е наред. Това би трябвало педиатъра да го обясни.

Изцедена кърма не е равна на количеството, което бебето реално изсуква и не е никакъв индикатор за количество. Аз цедях в началото 40 мл от двете гърди, скоро пак пробвах 10мл от едната...Кърмя 13 месеца.

Не давайте капки за рефлукс ей така. Детето няма установен рефлукс. Ако беше рефлукс, щеше да има симптоми - болка, нервност, повръщане на фонтан. Всеки гастро ще ви го обясни. Педиатърът наистина не е наясно с кърменето.
Заповядайте тук за да говорим по обширно за кърменето и да не спамим тук 😉 https://m.bg-mamma.com/?topic=1112168

# 729
  • Перник
Благодаря ви, успокоихте ме! Спокойна вечер и се извинявам за спама!

# 730
Здравейте, бихте ли споделили дали козирката за баня върши работа?

# 731
# 732
Има и тапи за уши, за да не влиза вода. Един въпрос. В какво да къпя бебето, че е малко коритото вече?

# 733
Не стои ли седнало в коритото?

# 734
Давай направо право в банята ( ако си стои на краката. Или в някой от вас.
Нашето вече мисля да почваме там да го къпем.

Общи условия

Активация на акаунт