Пълна мистерия - жени или хазарт

• 6 886
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Всеки иска да знае истината, но в случая подробностите са без значение. Този човек е човек, от който трябва да се страни непременно. Това е, всичко нужно като информация. Хората търсим по инерция логични обяснения за подобно поведение и харчове – хазарт, наркотици, жени – но има антисоциални личности, които нямат логична мотивация зад действията си. Може да го кефи да нарушава закона, да взима пари от други хора, да паразитира върху жена си и прочее. Има и такъв вариант. Но пак казвам, няма значение какво е точно, при всички варианти на скритата истина тя няма да го оправдае, нито ще промени нуждата на всяка цена да се стои далече от такъв човек.

# 76
Имам и трета версия, разбира се, тя е малко в сферата на невъзможното. Той винаги леко се е комплексирал от мен. Добра работа, образование, независимост, по-добри доходи, добре поддържан външен вид. Не е получил грамотно възпитание по отношение на парите. Ако егото го е водило и е искал да поддържа по-висок стандарт, да се е оплитал все повече и повече в бързите кредити и при все, че е желаел да бъде мъжкарят, който подсигурява семейството си да е ришил да излезе сам от калта. Когато го питам за причината да лъже за парите, казва че го е било страх, знаел е, че ще се стигне до развод. Но от друга страна, защо избяга, когато го подслушвах и реагира крайно остро, а не седна да говори. Обича пазаруването. Живял е бедно и е комплексиран на тема пари. Често купуваше дребни неща за децата и за мен понякога излишни, но пък е имал мисълта за тях, а мисълта на комарджията не би ли следвало да се рее из нищото. Винаги е знаел, какво липсва вкъщи, пазаруваше, готвеше, беше ангажиран, дори повече от мен на моменти. Мечтая за тази версия, но...

# 77
  • Най-красивата страна
Сектантите не се крият.Ако той беше сектант щеше да се опита да зариби и жена си.Сектантите са уверени,че са влезли в правия път и се стараят да привличат нови членове на сектата.Говорят,раздават материали....но не се крият.

Аз мисля,че родителите му знаят за какво става въпрос,прикривали са го,а може и тях да е завлякъл с пари.
Сега ,след като вече сте се развели може и да ти кажат нещо.Майка му например....

Обикновено и приятелите знаят ,а съпругата научава последна.
Ако си била близка с  жена на негов приятел също може да я поразпиташ...

# 78
  • София
Ще бъда груба, но ти га яде кифтетата, не рева
Да ми влизат необясними пари вкъщи и аз да си трая под предлог, че мъжО ни подсигурява? Особено както обясняваш за доброто си образование, т.е. уж не не си тъпа кифла, на която й е все тая откъде са, само да има кинти за парцалки.
Смяташ за голям плюс, че купувал излишно скъпи неща?
Така той си чеше егото, не е от някаква особена грижа.

За подслушването - и аз бих се спасила от човек, който го прави, независимо от причините. Може да е на 101% прав, но щом се е стигнало дотам - кой откъде е. Щом си му казала - дошло е време разделно

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 13:37 от Cuckoo

# 79
  • София
Мечтая за тази версия, но...
Това е демо версията, няма защо да мечтаеш за нея, защото след нея винаги идва дебелата сметка, която ти трябва да платиш и емоционално, и финансово. Но наистина посети специалист, защото и от постовете ти личат остатъците от романтично увлечение по един доказано вреден човек, а това само бели  ще ти докара в бъдеще. И вероятно още дебели сметки.

# 80
gerci, съвсем логична ти е версията и хич даже не си противоречи с останалото. Само че, това е претекст. Хазартът и бързите кредити вървят ръка за ръка. Бързи пари, а най-бързи са от залагания. И понеже не стигат, хоп кредит. Между другото банките са последна инстанция и обикновено точно партньорите теглят от банки, защото проверките в ЦКР не прощават.

Той теб те е отписал, може би защото си мисли, че не те заслужава и след развода е напълно убеден. Явно има зачатъци на съзнание още, щом има бащински чувства. Може децата да му са последния възможен стимул за промяна, но това е доста рискована игра, в която не те съветвам да влизаш, след като той при избора между теб и хазарта е избрал второто.

Виж дали той би посетил психиатър и психолог също. Не го натискай, просто виж за себе си иска ли да се лекува или не. За жалост любовта му към теб се е оказала по-слаба. И това няма как да промениш, нито да се чувстваш виновна. Само може да продължиш живота си по правилен начин с най-малко щети. Пък, ако той оздравее, ще е чудесно за всички. Ама чудесата са рядкост.

# 81
  • out of space
Да не е нещо болен и да е харчил за лекарства?
Наркотици категорично изключвам.

# 82
Не е болен. Т. Е., болен, но не физически. Записал си е час за психолог другата седмица. Явно има някакви проблясъци в съзнанието. Доста го "работя" по повод сигурността на децата. Ще търся оптимален вариант и за срещите им с него.

# 83
Ако се направи тест за наркотици и той се окаже положителен, не може ли да се спрат вижданията с децата? Има ли право майката или съдът да го изиска?

Мен лично ме притеснява звъненето и мълчанието с години по телефона. Там трябва да се търси разковничето.

# 84
  • София
Не е болен. Т. Е., болен, но не физически. Записал си е час за психолог другата седмица. Явно има някакви проблясъци в съзнанието. Доста го "работя" по повод сигурността на децата. Ще търся оптимален вариант и за срещите им с него.
Зависи какво и колко ще разкрие пред психолога.

# 85
Хем сте живели бедно, хем е купувал излишни неща за децата и ти си се радвала на това. Не си ли му казвала, че ви трябва друго? Никога ли не си знаела колко му е заплатата, не е ли оставял пари в къщи за децата, за сметки...

Добре де, имаш притеснения, необясними случки, затъвате финансово, той е някакъв блуждаещ - с какъв акъл раждаш още деца? Този човек много трудно ще се оправи от това в което е потънал. Децата ти ще са винаги застрашени, а на по късни години може и слухове и обиди да ги достигнат.

# 86
gerci и за нещо взех да не разбирам.
Казваш, че живеете сравнително скромно.
А говориш за поддържане на стандарт...
Споменаваш, че той обичал да пазари. Какво по-точно? С какви средства?

# 87
Да не би по някаква случайност да е купувал биткойни?

Биткойните се копаят, много по-логично е човек да инвестира в техника и видео карти и да си ги копае сам, отколкото да купува биткойни

# 88
Аз лично мисля, че какъвто и да е човекът, щом се е държал с любов и привързаност към децата и не ги е тормозил е много жестоко заради Вашия егоизъм и чувства да му отнемате правото да ги вижда. Той е родител също, колкото и Вие самата и това, което правите е ... Нямам думи! Самите Ви деца страдат за него, а някой ден може и да това да се обърне срещу Вас...

# 89
Имах предвид, че обича да се улисва в дребни покупки, примерно нови боички за каката, книжка, играчки за малките, без належаща нужда и при разпределен бюджет. Идеята ми бе, че чисто емоционално, мисловно е бил ангажиран, а не всепогълнат от мисли за хазарт, залагания. Въпреки, че едното май не изключва другото. Покупките биха могли да са, за "изчистване" на съвестта.

Общи условия

Активация на акаунт