Отговори
# 300
Ежко, последно в 3-4 клас кръгове на Ойлер ли се учат или диаграми. Wink
Вземи се поспри, че дори тази говорилня тук успя да осереш.
Отдавна търсех точната дума. Арогантност е.
Според мен още по-точно е "надменност", защото има и един елемент на гордост, че в АК сме по-по-най и сме толкова по-по-най, че даже няма да коментираме защо Satisfied.

Но не се удържаме и пълним цял подфорум да тръбим колко сме по-по- най. И колко в другите училища децата не стават. Simple Smile
От всичко най ме дразни точно подценяването на децата, които не са в АК. Под всякакви форми.

Хоуп, ама абсолютно нищо не си разбрала. Но пък си в защита на Таралежа и толкоз.

# 301
Ежко, последно в 3-4 клас кръгове на Ойлер ли се учат или диаграми. Wink
Вземи се поспри, че дори тази говорилня тук успя да осереш.
Отдавна търсех точната дума. Арогантност е.
Според мен още по-точно е "надменност", защото има и един елемент на гордост, че в АК сме по-по-най и сме толкова по-по-най, че даже няма да коментираме защо Satisfied.

Но не се удържаме и пълним цял подфорум да тръбим колко сме по-по- най. И колко в другите училища децата не стават. Simple Smile
От всичко най ме дразни точно подценяването на децата, които не са в АК. Под всякакви форми.

Хоуп, ама абсолютно нищо не си разбрала. Но пък си в защита на Таралежа и толкоз.

Да си призная...чета по диагонал.
Кой е по-по-най за мен е детско предаване Simple Smile

# 302
Последните няколко страници са ужас някакъв.
Без значение е кой дърпа чергата към собствения си избор, погрешно е да се правят кардинални изводи кое ставало и кое - не ставало тъй общо.
Пишете, че държавните стандарти били кофти. Ми кофти са, но по тях учат и тях ги покриват както в частните, така и в държавните училища. Иначе няма легитимност на учебното заведение. И е въпрос на конкретика, късмет, стечение на обстоятелства кой учител по какъв предмет се е паднал в даден клас, защото стандартът е нещо външно, обективно,  но личните качества са решаващите, те правят вече от стандарта живия час.
Деца могат и да "стават" и да "не стават" от почти всяко училище. Много ясно, че никое училище или университет не гарантира на когото и да било нито професионален, нито житейски успех. Нито пък гарантира липсата на такъв. Слава Богу, че светът е по-шарен и по-свободен от този, в нечия форумска глава.
Като детска градина е тука, наистина. На тоя свят не са само АК и НЕГ, естествено. Всякакви други ученици от други училища си развиват житейската съдба добре и не чак толкоз.

# 303
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз имам един въпрос, малко ще отклоня темата, но като родител на седмокласник ме интересува. Съществува ли все още тенденцията, новоприетите деца в СМГ да бъдат в отделна паралелка, в която качеството на обучение да е различно спрямо т.нар. силни паралелки (с деца, които учат в СМГ от 5 клас)? Питам тук, а не в темата за СМГ, тъй изчетох последната и там активността е доста ниска, а забелязвам, че тук пишат хора, чиито деца учат/са учили в СМГ.

# 304
  • София
Осмите класове са смесени. 50 на 50 са стари и нови в А клас, в Б, във В. По думите на дъщеря ми само нови са в Г клас, а само стари -в Е клас, едната от немските паралелки.

Постепенно се сработват стари и нови, дълъг процес е, още не е приключил.

# 305
  • София
Признавам си, че съм смутена от разразилата се дискусия!
Без да споменавам конкретни имена, хора, родители на деца в гимназиален етап, вашите деца нямат ли приятели в училищата, които нападате и давате квалификации на учещите там? Не познавате ли някои от децата, чиито избори и желания са паднали точно на тези училища? Всяко училище, от т.нар. първи ешалон има своите специфики, своите силни и слаби звена, но това означава ли, че там децата не са добри и с капацитет? А не е ли това най-важното?
Класът на сина ми се пръсна в НЕГ, АК, НПМГ, СМГ и не бих си позволила да квалифицирам тези училища, все пак доказани, а още по-малко децата там, защото познавам тези деца. Знам, колко устремени са, умни, амбициозни, любознателни! Затова уважавам и оценявам изборите им, знам че с такива деца, няма как да са толкова зле тези училища.
Вярвам, че децата ви да не са толкова тесногръди! Сигурна съм, че вкъщи, пред тях, не ръсите подобни житейски размисли и се радвате на техните приятелства, с читавите деца, учащи в училищата, които тук надълго и широко хулите!

# 306
  • София
Фран, липсата ти се усеща болезнено Simple Smile.

...

...
Понеже и аз четох по диагонал, потънала в котешки притеснения последните 3 дена, не разбрах кой и кога точно е подценявал децата, които не са в АК. Може ли линкове към тези постове?

РУА не е само и единствено Ежко, а няма как да се види отвън какво и колко правят родителите, защото РУА е предназначена за учениците в Колежа, не за ПР агенция на училището. Членовете УС на РУА се избират с гласуване всяка година, така че една година си в него, другата може и да не си, та някой да си прави заключения за целия АК на база 1/7 от УС на РУА е доста смело. Но както и по-рано, по божинковски, съм казвала, един отказал се родител е шанс за следващото дете в класацията, така че  всяко зло за добро.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 09:05 от Sharky*

# 307
  • София
Аз имам един въпрос, малко ще отклоня темата, но като родител на седмокласник ме интересува. Съществува ли все още тенденцията, новоприетите деца в СМГ да бъдат в отделна паралелка, в която качеството на обучение да е различно спрямо т.нар. силни паралелки (с деца, които учат в СМГ от 5 клас)? Питам тук, а не в темата за СМГ, тъй изчетох последната и там активността е доста ниска, а забелязвам, че тук пишат хора, чиито деца учат/са учили в СМГ.
Ето едно споделено мнение от началото на миналата учебна година.

12 септ. 2018, 21:35 ч.
Отзив от СМГ - щерката си е в стария клас + нови попълнения от други училища Grinning. И класния си е същия. Тя е много доволна - ядрото на класа си остава, новите ще трябва да се адаптират...Вече си знаят кой с кого ще седи на чиновете Mr. Green.

# 308
Шарки, ти сериозно ли? Пусни си публикациите на Ежко от профила му и няма да имаш никаква нужда от това аз да ти помагам с линкове. Сигурна съм, че сама осъзнаваш това, но солидарността ти пречи.
Съвсем искрено го казвам и без грам опит за нападка. Озаптете го. Аз съм отдавна в този форум и съм се научила с опита да отсявам личните качества и други дефекто-ефекти на вътрешния свят. Но някой без толкова опит, четейки въпросния потребител наистина ще зачеркне АК. Безпристрастно четейки се вижда огромна арогантност и надменност. А аз, и вероятно други родители не искаме това за децата си. Wink

И аз съм от тези, за които АК е първо желание все още след няколко години. Wink
Вероятно си права, че не сте ПР агенция, но ваши членове правят жестока антиреклама. Със сигурност това, че един ще се откаже не е трагедия и печели следващия. Но подобно отношение само затвърждава впечатлението за нивото на арогантност и липса на нормална комуникация. Wink

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:12 от Анонимен

# 309
  • София
Bliss, защо да е точно надменност? Границата между комплексарщина и арогантност понякога е много тънка. И в двата случая тактът и чувството за мярка остават на заден план. Бързам да уточня, че не коментирам конкретен потербител, а модел на поведение.
За антирекламата съм съгласна. Всяко напористо представяне на собствените възприятия, както и омаловажаването на чуждите доводи, дотяга и буди съмнения.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:58 от Prizma

# 310
  • София
Призма, аз ще отговоря заради думата надменност, тъй като на мен ми хрумна точно тази дума. Направих си труд и скролнах назад постовете на потребителя. Искам да направя уточнение, че от тях не си вадя изводи за самия потребител, който може да е прекрасен човек по принцип, а само за духа на постовете.

И ето какво излиза като извод: децата, които развиват математическа култура, не развиват достатъчно умения по география, философия, социални умения и друга култура. Казано със съответния тон, който няма да пресъздавам, звучи все едно, че децата, развиващи математически умения, страдат от някакъв социално-общокултурен дефицит. Има нещо, което им липсва, … но на децата в АК то не им липсва … те са повече от средния математически зубар, който произвежда държавният образователен стандарт в математическите гимназии. (Дебело държа да подчертая, че това не е моето мнение по тази тема).

Втори пример - децата от НЕГ са съсредоточени върху професионалната реализация за разлика от тези в АК, които … усвояват по-висши ценности. О, извинете Blush! Както се казва - ЖДНБ Blush. Това ако не е чувство за превъзходство - здраве му кажи Simple Smile  

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 13:15 от Аш

# 311
  • София
Шарки, ти сериозно ли? Пусни си публикациите на Ежко от профила му и няма да имаш никаква нужда от това аз да ти помагам с линкове. Сигурна съм, че сама осъзнаваш това, но солидарността ти пречи.
Съвсем искрено го казвам и без грам опит за нападка. Озаптете го. Аз съм отдавна в този форум и съм се научила с опита да отсявам личните качества и други дефекто-ефекти на вътрешния свят. Но някой без толкова опит, четейки въпросния потребител наистина ще зачеркне АК. Безпристрастно четейки се вижда огромна арогантност и надменност. А аз, и вероятно други родители не искаме това за децата си. Wink

И аз съм от тези, за които АК е първо желание все още след няколко години. Wink
Вероятно си права, че не сте ПР агенция, но ваши членове правят жестока антиреклама. Със сигурност това, че един ще се откаже не е трагедия и печели следващия. Но подобно отношение само затвърждава впечатлението за нивото на арогантност и липса на нормална комуникация. Wink
Понеже реши, че питам като заяждане, а аз просто се опитах да отсея факти vs мнения за въпросния потребител, изчетох последните му 150 поста (175 страници негови постове не мога да изчета днес, имам си други по-интересни занимания)  и не намерих пост, в който да се коментират чужди деца. Коментирал е държавни гимназии като преподаване и организация, като общо понятие, но няма пост, в който примерно да е твърдял, че деца от еди-коя си гимназия са еди-какви си.

Жестока антиреклама на АК може да направи всяко едно дете, чийто договор не е подновен или е изключено заради тежки нарушения на правилника на АК. Следва ли тази антиреклама да се приема като истина от първа инстанция и да копирам безкритично чуждо решение? Имам две съученички от моя випуск, чиито деца са прекъснали Колежа след 2та година, защото на децата им е било много трудно. И двете деца са продължили в частни училища в Англия. Едното дори е завършило Кеймбридж  след това. Следва  ли аз да решавам, че това е голяма антиреклама на АК и той не е за моя син? Само защото други две майки имат друго мнение и са взели друго решение?

# 312
  • в страната на чудесата
А някой знае ли защо точно НЕГ е срещу колежа?
Твърде много отделихме на комплексарщината.
В крайна сметка човек решава дали споделя ценностите на американската държава и желае/може да плаща нарастващите такси на колежа, преценява дали детето ще се справи и тръгва. Според мен това е валидно за испанската, френската (макар в доста по-малка степен влияние на съотв. държава) и пр.
Всякакви горски пречат на това решение.

И аз също смятам, че поведението е арогантно и надменно. Софт скилс нямааааааа!

# 313
  • София
Определено е антиреклама и бих го зачеркнала за второто си дете, ако...
За първото не стоеше на дневен ред.
За щастие имам впечатление от трезвомислещ приятел с дете минало през СМГ след това АК (и след завършването на АК съм чувала израза от него "школата на СМГ", когато сме обсъждали висшето образование на детето, продължи в област близка до Математиката), ако разчитах на някои написани тук неща щях да реша, че е секта.

Не, Sharky, написаното от теб не е антиреклама, но не си чела достатъчно Wink, определено не е забавно или полезно, така че не се мъчи...
За мен не е антиреклама онзи случай mimi...

# 314
  • в страната на чудесата
Случаят с дрогата ли е Mimi?
Без никакво медийно отразяване?

Общи условия

Активация на акаунт