Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 488
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • London
Аз с големия бях на силни успокоителни заради възпален нерв на гърба от носене....изобщо това трябва да се избягва максимално, ако питате мен. Гърба и кръста не са за един ден и може да се създадат сериозно проблеми.

# 136
  • София
Малоумие е да се гледа  на всичко буквално,да се спори кое ,как и на кого ,къде,какво и как му е удобно да прави защото нали аз не правя така.Тунел стрейт и матрица за жалост.

# 137
  • Перник
Инак обричаш детето на къси излизания, неудобство и нищо чудно някои изкривявания гръбначни

Носенето на бебето съществува и е най-естественото нещо, откакто свят светува. Носили са, преди да возят в колички. А т.нар. днес ергономично носене не просто не причинява изкривявания, а предотвратява такива! Относно удобството или неудобството на бебето - то само си показва дали се чувства добре, било то в раница или в количка и съм убедена, че никоя майка няма да тормози детето си като вижда, че едно или друго нещо му причинява неудобство. Нали именно това коментираме - че някои деца не понасят да стоят в количка, а други пък не харесват да бъдат носени. Аз лично засега съм с количка, но нямам търпение да взема слинг и да нося бебо по Витоша, където няма как с количката (ако му е комфортно!)

# 138
  • София
В крайна сметка всяка си преценява дали ще купи количка, раница или слинг. Безспорен факт е, че бебе може да се гледа с малко и много. Имам близка, която постоянно купуваше всякакъв вид рокли, дънки и обувки на бебе под 6м, а аз ползвах също предимно ромпъри и бодита. Ми това ми беше удобно, не съм по-малко майка. И аз използвах малко дрехи, но защото синът ми не е повръщал например, не се е цапал толкова, памперсите не са ми пропускали. Не съм смятала и за нужно да го преобличам сутрин или по някое време през деня от куртоазия. Обаче има майки, които го правят по няколко пъти дневно и аз уважавам това решение. Бъдете по-толерантни де.

# 139
  • Beyond the stars
Моля преди да се раздават квалификации на корем, да се прочете малко за бебеносенето. Това, че не е вашето нещо, не го прави грешно, още по-малко обрича детето на кратки разходки, неспане, изкривявания и всички вселенски несгоди.

# 140
Имам въпрос- това че бебето до 40тия ден не трябва да излиза от вкъщи вярно ли е, или е мит. Аз не мисля, че мога да стоя 40 дена вкъщи без да излизам.. като си представя че трябва да го храня на 2 часа

# 141
  • Canada
Абсолютен мит е за мен. Ако не е студено и ветровито става за излизане.

# 142
  • Германия
Разбира се, че е мит!! Излизайте си спокойно, особено ако е хубаво времето. На бебчето му е хубаво на чист въздух, друсането на количката го успокоява, ти се разнообразяваш - защо да стоиш като затворник 40 дена вкъщи?!

# 143
Даже педиатъра ми каза че още на 3ден може да се разгождаме!! Стига да е на открито разбира се, и да не е ветровито. А за студеното, ами ние се разгождаме и на студено, студеното не му пречи...

# 144
  • София
Ако е дъждовно бих излязла с дъждобран, ако има мъгла обаче не бих.

# 145
  • London
И къде ще го преобувате с раницата? На килимче пред всички минувачи на земята? Ти ако следва да ползваш обществена тоалетна с раницата на гръб ли се сяда на клекалото? В ресторанта къде стои раницата? Все неща ми изникват в които тая раница е неприложима и най-малкото ти слага бариери. Аз също имам слингове и съм ползвала с първато, но за кратки разстояния, 10 часа навън в слинга, който иска да ми разправя, че е добре не бих се съгласила...., а такива излизания има в нашето семейство. Примерно цял ден в увеселителен парк с атракции…...там бебето в раницата летен месец да се изпържи сигурно ще е идеалното решение.

Едно време като работех в частна ясла..... имаше родители и памперси не оставяха на децата, нито крем за дупе и без мокри кърпи. Искаха да се пести от всичко, памперс да се сменял само на наакано представете си. Нищо не ме изненадва в този ред на мисли.

# 146
За първи път чувам за бебе,на което не му трябва количка.Имайки впредвид,че количките се ползват до едно 2-3г възраст,как я карате..все на гърба ли?И как се носи едно 2г дете в раничка?
И не ми обяснявайте сега,че детето като проходи,си върви ей така,до кафенцето,до магазинчето,до парка.Вървят малко и се измарят.
И никой не визира,поне аз,затрупването с дрешки,особено малки размери,нито стирилизатор/люлки,които не са приоритет в едно отглеждане.
Обаче базови неща като количка,шишета,играчки..за мен хората правят икономии и са стисняри,дори за собстените си деца.Респект ли?!Друг път.
Играчките всъщност са от изключително значение,защото така се развива мозъка.

# 147
  • София
Представи  си има деца,които ходят и на 1,6г.,а не са до 3 в количката.Grinning

Какво е стисняри?

# 148

🤣🤣🤣 И аз не бях го чувала.  Иначе и аз съм за количката, но не бих тръгнала да държа сметка на някой защо не си е купил. Просто не ме засяга как ходят с раница в обществена тоалетна. То и с количка в обществена тоалетна ми се вижда невъзможно.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 21:09 от Anastasiya_S

# 149
Представи  си има деца,които ходят и на 1,6г.,а не са до 3 в количката.Grinning

Какво е стисняри?
И аз щях да попитам за значението на думата, както и за голяма част от правописа, ама да не издребняваме Joy
Иначе по темата аз съм "за" количката като нещо необходимо. Дали ще се ползва много или малко е строго индивидуално, но лично аз ще се подсигуря с такава.

Общи условия

Активация на акаунт