Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 494
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ужас - да удариш дете на 2 години, защото се цапа..., трябва да си голям герой. А същевременно репродуктивните клиники са пълни с хора, които с години се борят за дете и дават десетки хиляди и години от живота си за това.

# 166
Аз също съм на мнението, че децата трябва да се каляват от малки. Ще дам и един пример свързан с моето семейство. От малка нашите ме пазят какво пия и колко е студено, винаги топли чайчета, стайна вода, никога не са ми слагали лед в чашата, камо ли да пия ледено сокче като останалите деца или да ям повечко сладолед. Това в последствие доведе до много ангини, които продължават и сега, просто защото ако поема нещо малко по- студено явно гърлото ми не го възприема. Като погледна мъжа ми- пие газирано от хладилника на екс+ слага лед в чашата. Ами техните никога не са го пазили и той се е калил. Вече 6 години сме заедно и нито един път не го е боляло гърлото, или пък да има ангина. Другото- аз съм отгледана на печка с дърва, баща ми правеше такава жега в нас като запали камината, че ние всяка зима сме ходили по къс ръкав и къси гащи в нас, а навън е било -5 да кажем. Сега зимата сме на климатик и умирам от студ, всяка зима съм болнава и се обличам с някакви мечи костюми в нас 😀 Като погледнем пак мъжа ми- ами той може и цяла зима без да влючи климатик или отопление. Техните са го свикнали на по- ниска температура и зимата и като цяло изобщо не боледува. Ходи бос и с къси гащи цяла зима и всеки му се чуди. Спирам, че стана дълго. Това е лично мое мнение, свързано с моя живот, естествено не казвам на никой, че това е правилното, просто давам пример Simple Smile

# 167
  • Ловеч
Напълно съм съгласна,че количката е задължителна покупка.Просто исках да кажа,че не винаги ти гарантира дълги разходки,ресторанти и спокойствие🙂
Но моето дете определено я мрази на този етап😂😂 На 4+ е.Надявам се като мине 6м. и седне да се променят нещата,но не съм много обнадеждена😃😃

# 168
Моя е мързеливчко. Ходи, опитва се да тича, но в един момент кляка и няма ни напред, ни назад. Без количка няма да стигна далеч.И предпочитам количка пред триколка, защото триколката не ми е удобна за управление, тежка ми е.

# 169
  • London
Мен не ме интересува кой какво ще купи, но ме подразни факта, че каквото и да каже човек тук, че ще купи се намира някой да му обясни, че не му трябвало. Това едва ли е идеята, та оттам тръгна всичко.....

Следващото, което ще кажа като родител на дете със социално комуникативно разстройство е, че неща като да реве бебето в количка, гимнастика, шезлонг и да е все на ръце и все да реве и тн е многооооооо червена лампичка и това не е в никакъв случай норма при бебетата в общия случай при развиващо се нормално дете. Неврологичните проблеми се проявяват още в бебешка възраст и е добре човек да се замисля, ако някои неща са в повече в поведението на бебето.....

Миднайтстар, честно казано твоето включване измести доста темата. Освен да обясняваш какво не следва да купуват хората друго не правиш. Темата не е Как да живея като амиш. Аз лично съм влязла за да се подсетя какво още да купя, а не какво да не купувам. Тепърва чакам бебе.....ти бременна ли си или просто влизаш за да порицаваш хората влезли да се информират за бъдещи покупки?

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 09:17 от La Catrala

# 170
Гледам 70 коментара, викам си супер, ще си допълня списъка, а то какво било. Даже и в тази тема кавги и разправии...

Напред някоя мама беше писала, че предпочита ромпъри пред ританки, може ли да ми обясните каква е разликата? Като очакавща първо бебе, някой термини наистина са ми трудно и на скоро питах майка ми как вика на ромпъра и останах с впечатлението, че е едно и също. Та, едното наименование не е ли чуждицата на другото?

# 171
Да.
Ромпър/ гащеризон е това:
https://funnybunnykids.bg/produkt/3487/

Ританки са това: https://moebebe.com/bebeshki-ritanki-delicate-sky
В повечето случаи ританките се комбинират с боди с къс или дълъг ръкав.

Но моят мъж, примерно, когато преобува малкия му събува панталоните и така го преобува. А аз само ги смъквам . Това е сега, вече когато не носи ританки или ромпъри.
Но и на двама ни ни беше по-удобно с ромпъри да е детето, докато е малко. Така откопчаваш няколко копчета, сменяш, закопчаваш.
Има родители, които предпочитат ромпърите да са с цип, защото копчетата ги дразнят. Не ми се стори мнооооогоооо по-удобно. Но и се намират трудно ромпъри с цип

# 172
  • София
Наистина е време да се спре с тия драми количка или не.

То май тук пишем повече майки на вече пораснали бебета.

# 173
  • София
Нищо не е изместило моето включване.Споделих това,което аз съм купила или не съм.Цъфна една особа,която се хвана за думите,че не съм искала количка и воала.А аз всъщност си купих количка.Grinning

ПП.Къде точно писах кое следва и не да се купува?

# 174
  • London
Ританки все съм си мислела, че са тия платовите обувчици за бебе. Може и да бъркам.....

Romper, си е на английски.....за нещо като боди само че дрешката завършва като панталонки. Носи се само лятото общо взето.

Не е гащеризон, поне не в английският език....дънгарийс се ползва за гащеризон, ама те са от тия с презрамките с копчета, сещате се. И материята обичайно е по-твърда там, не от тънката за тениска.

Аз ползвам всичко, което ми хареса като десен, цвят, модел, материя..... тоест взимам от всичко. Боди с клинче или с къси панталонки също е приятна комбинация или пък гащеризонче отдолу с тениска.

А за момиченцата какви роклички, гащички, шапчици има...…., ако имах момиче сигурно очите четворни щяха да ми станат и да пазарувам лудешки.Flushed

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 09:43 от La Catrala

# 175
  • София, България
Аз съм взела и от двата вида. И "ромпър" и ританки с жилетка Simple Smile ще видим...

Момичета нещо се притесних за изписването. Гледам другата седмица ще е хладно (макс 12-13 градуса) и сега се чудя: комплектът е следния - боди с къс ръкав, "ромпър", шапка, ръкавички и одеало (което смея да твърдя не е много дебело)... Дали е достатъчно за изписване на бебе? Или да кажа на ММ да носи боди с дълъг ръкав за под ромпъра?

# 176
Предполагам , че с кола ще прибирате детето, така че това си е достатъчно като облекло.

# 177
Аз също съм си приготвила подобен комплект за изписване, пелената ми е памук с две лица и вътре с вата, даже ми се струва много дебела. Не е зимна, но за началото до средата на другия месец ми се струва много дебела. Ще го мисля в движение, ако трябва ММ ще купува нова докато сме в болницата, въпреки че времето не се затопля особено...
Подготвила съм поне 6-7 ромпъра с копчета, но имам и бодита с дълъг ръкав и с къс ръкав и три чифта ританки за всеки случай за новородено.

Аз да попитам, може ли да ме посъветвате с какво да измия нова ваничка за къпане, да е максимално безопасно за новородено, но и да се почисти добре. Тя е стояла в магазина и по складове и е пипана от много хора предполагам.

# 178
Аз да попитам, може ли да ме посъветвате с какво да измия нова ваничка за къпане, да е максимално безопасно за новородено, но и да се почисти добре. Тя е стояла в магазина и по складове и е пипана от много хора предполагам.
И аз се интересувам от това, макар че за момента си мислех ваничката да я измия с препарата за съдове на бочко, който купих.

# 179
Аз я измих с обикновен препарат за съдове и гореща вода.

Общи условия

Активация на акаунт