Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 408
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Аз винаги съм му давала на моето дете вода. Дори в родилното ми го носеха с шише вода и шише глюкоза заради жълтеница.
Той може да пие с литри вода... Гъдето свари шише- пие. Дори има едни писалки за "оцветяване" с вода(пълнят се с вода и се търка и се появява картинка).. Редовно им изпива водата.

# 76
  • London
Записвам се! В разгара на покупките съм та са ми нужни идеи, напомняния покрай други майки и тн за да не пропусна нещо. Simple Smile С първото бях навзела сума ненужни неща, сега ще видим как ще е...

Заглеждам се последно по бамбуковите чаршафчета, много са красиви, хубави мотиви и нежни.

# 77
  • Телиш/Плевен
А да ви питам, понеже не ми е много ясно, кошарката мога ли да я иэполэвам като легълце, в което бебето спи, или отделно трябва да вэема и легълце ...
Дъщеря ми спеше в сгъваема кошара. Племенникът също.

Вода съм предлагала, но не искаше.
Захраних на шест месеца.

# 78
  • Перник
Тъкмо днес след консултацията на двумесечния ми син си говорех с майка ми, че няма да послушам педиатърката ни, която съветва да давам по 100-150 мл вода (само на кърма сме). Предлагам му  всеки ден по малко, понякога пийва по няколко глътки, друг път прави една отвратена физиономия като усети водичката 😁 е как тогава да го наливам с вода като не иска?! Но от мисълта пък изобщо да не предлагам, чак самата аз ожаднявам.
А защо док така ми препоръчва не знам, явно е старата школа.

# 79
Кърмя и бебо е на 3 месеца. Не давам вода. Чела съм че с днешното адаптирано мляко също не е нужно да се дава вода.
Аз съм го пробвала ,но не иска вода и не го насилвам. Ако бебето не иска за мен е по-логично да не се дава. В такъв случай то си набавя нужната вода от кърмата. Според мен кърмата е създадена да задоволява нуждите на детето за храна и за пиене едновременно.

А иначе всички ,които са отглеждали деца преди 20/30 години реагират така 😂 : как така беез водаа? Ние Ви давахме. 😉
Ама сама ще видиш ,че всичко е различно от преди и сега. Медицината е различна просто.

# 80
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Честно казано,давам вода,когато се сетя.Пият по 20 мл някъде.
Вече съм се заредила с един пак от 12 плодови пюренца за спешни случаи.Предпочитам да правя домашни.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 20:10 от Adoralova

# 81
Давам вода още от началото обаче сме изцяло на АМ. Без вода се запича..

# 82
Давах вода на първото, също така спазвах всички съвети на педиатъра и не успях да кърмя. Сега вода не давам. Човешкият вид съществува много преди да се изобретят шишетата. Мисля да започна да захранвам след 6 месеца.

# 83
Скоро бебето ще е на месец, но този път не съм давала вода. Толкова ошсшавена бях, че изобщо забравих за нея 😁.
Моето е на кърмене и ам. Дори и не му изплаквам устата след хранене. Не знам дали е правилно 🤔?

# 84
Момичета искам да купя бебешки спален комплект, но все едни твърди и груби намирам, искам да е супер фин е мекичък памука. Къде да намеря, не съм от София, във Варна ако има някъде или в интернет ще съм ви благодарна да ме насочите.

# 85
От моя опит - като са нови платовете за спално бельо са твърди като колосани. Сигурно е нещо при производството.  Като се изпере новия плат винаги омеква. И обикновено се събира.

# 86
Ако имаш сушилня, пусни ги вътре с топки за сушилни

# 87
  • Варна
За Варна: спално бельо има готово и шият в "Сладък сън", имат страхотни бебешки десени, памукът е качествен.

# 88
Аз купувам чаршафи от Roxyma Dream. Формата е от Хасково и всичките им неща са страхотни. Освен за детето от тях купувам завивки, чаршафи, възглавници, кърпи и т.н. за нас, изкарват много години сериозна експлоатация и често пране. Бебешките комплекти са много меки и приятни още преди да ги изпера, страшно съм доволна. Купих и едно памучно одеялце, което ни е нон стоп в употреба. Фирмата има и сайт, от който може да се поръча, а имат и магазини във Варна.

# 89
  • London
Аз точно заради това се заглеждам по бамбуковите материи, изглеждат ми много фини и май ще карам с тях този път.
чакайте да ви ги покажа нагледно. Тези съм харесала много.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07CKNVSQK/ref=ox_sc_act_tit … R0HLN17&psc=1
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07FRNR4RV/ref=ox_sc_act_tit … QO5TMOC&psc=1
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07G48XDMW/ref=ox_sc_act_tit … EBFEUJI&psc=1

И някакъв е такъв бъмпър сигурно неутрален цвят за да става на различни десени.

За вода с предния ми син не съм давала отрано, а като почнах да предлагам доста трудно я възприе. Според мен това са някакви вталявания, все тая ще пие или не вода стига да приема достатъчно течности и сок да давате пак нищо няма да му стане. Това са неща, които нито рефлектират, нито реално са толкова важни колкото им се придава важност. Ама това се разбира едва като детето поотрасне.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 11:13 от La Catrala

Общи условия

Активация на акаунт