Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Beyond the stars
Аз не разбирам драмата в даването или не на вода. Предлагала съм, не искаше.
И бабите се пробваха, пак тц.

Чаршафите са ни икейски и лидълски. Много съм доволна. Реално само долен ползваме, щото спи в чувалче от новороден.

# 91
Да, ако ще ползвате чувалче, само долен чаршаф е необходим. Имам подарени комплекти, които така си стоят.

# 92
  • София, България
И аз купих комплект, ама като гледам няма да го ползвам скоро. Първо, че е супер голяма завивката, второ тия обиколници от първия ден няма да ги ползвам (Божа работа е дали изобщо ще ги ползвам), а и този на Икеа ми харесва повече, та сигурно ще купя него след време. А бе изобщо май ще си стои ей така този комплект... за зор-заман.

# 93
И обиколници имам два комплекта, никога ползвани. В момента ги отричат заради риск от задушаване. А и аз никога не видях нуждата от тях.

# 94
А моя син без обиколник не заспива. Гушка си ги, ползва ги за възглавници.

# 95
  • London
И как точно ще се задуши? Добре е да го има когато почне да се обръща, движи из креватчето за да не се нарани ако то е дървено.

# 96
Ами именно когато започне да се обръща има опасност да се задуши (макар че аз лично предполагам, е малка вероятността). Моята дъщеря например спи по корем от не помня колко месечна. А без обиколник никога не се е наранявала. Все пак спи, не прави пируети 😊 За две години се е наранявала все извън креватчето.

# 97
  • London
То да иска да го ползва, че големия ми син там е прекарал адски малко време. Иначе той една година не свали кефлибарената си огърличка и не се е задушавал с нея да кажеш пък и за тях уж можело да стане нещо. Аз плитката ще я взема основно за декорация честно казано, по-красиво ми стои сякаш да я има. Пък за другото колкото има полза има....

# 98
  • Beyond the stars
Според мен обиколниците основно спират циркулацията на въздух и запарват. Без тях и да дръне главата няколко пъти, тъкмо ще се научи да я пази таз глава Grinning

# 99
Няма как да се научи.. Или моя нещо не е наред или просто му харесва да си удря главата. Хем голямата дъска сме я омекотили с дунапрен, в страничните пак се удря

# 100
  • София
То тия мятания са нощем бре.
Шегува се Вълшебство.

# 101
Тъкмо и аз се чудя дали да купя обиколник или не.
Чудя се дали е по-добре със и какък вид: плитка, въьглавници, едни цялостни или възглавници за затворената част на леглото и за решетките предпазители...

# 102
За тия плитки току-що разбирам.Обиколниците ни идват високо,когато матрака е смъкнат на ниско, а таблата на леглото е студена и съм сгънала одеала там.Никаква полза няма от тях, добре че са ми подарени

# 103
  • London
Плитката е готина, защото може да я сложиш навсякъде като ограничител

И това ми харесва доста.

# 104
Обиколниците ми бяха доста безполезни.
Толкова ме е яд , че ги купих , но бременната ми глава беше решила , че 2 обикновени комплекта и един от тези тип “плитка” ще стигнат. Само дадох луди пари за тях и сега седят в пакетите. Плитката въобще не е удобна. Само пречи в леглото .
Единствените обиколници , които наистина си струват са едни като мрежичка( не са с цел предпазване на главата)и едни много малки.
Слагам ги за да малката да не си промушва крачетата или ръчичките между решетките на леглото.
Прикачвам и снимка:)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт