Подготовка за малкия човек - тема 6

• 37 483
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Защото лишават децата си от удобства,за сметка на тяхните лични.
Не искала количка.Ми ти може да не искаш,но на детето му трябва.

# 121
  • София
Нещо сметка ли ми държиш или се бъркам?

# 122
Може да не раэполагат с много финансови средства, не всеки родител може да си поэволи да харчи беэ да си прави сметка на парите. Това не е поради липса на желание или грижа.

# 123
Извинете, но темата не е за това какво не ни трябва - има друга тема точно за това, и не е за това дали давате вода на бебето.

# 124
  • София
Ние с баткото не сме имали люлка/шезлонг, но с бебето се оказа много добра придобивка. Постоява си там по 20-30 минути. Успявам да свърша нещо из нас.
Обиколниците винаги съм се чудила за какво са. Не сме ползвали.

# 125
  • London
Аз ще взема люлка от тия дето сами се люлят. Това си е от първа необходимост точно най-тежките първи месеци. Особено когато имаш и друго дете всякакви трикове да имаш време и за него са добре дошли. Купих и активна гимнастика и ще ги редувам с люлката. После всичко препродавам на прилична цена, предния път по никакъв начин не съм била на загуба, което ми е било излишно съм продала в иБей на пазарна цена. Бебешките дрешки са едно от любимите ми неща в цялата суматоха, не знам как някой може доброволно без да е притиснат финансово да не се възползва от тази краста да ги пазарува. Да не говорим, че купувам и все марки, което сигурно за някой е глупаво, но мен си ме кефи и дори само за снимка да е плитката, няма лошо. Нали и фотосесии го чакат бебо. Simple Smile)))))))

# 126
То като се почне+ не му трябва това, не му трябва онова , напоследък се оказва , че и играчки не им трябват. Ама аз моя съм го заринала- и люлка има , и шезлонг, Бънджи, обиколници, адски много дрехи, много играчки.
Може би е прекалено, но за мен си ми е това- детство без играчки не знам какво е.

# 127
Това според мен си е по преценка на родителя. Според мен люлки и тем подобни екстри (на които и аз съм фен) са необходимост за родителите, а не за децата. На децата им трябва храна, подслон, любов и по-късно - образование. Люлката е за да може мама да отдъхне вместо да разнася цял ден ревящо бебе на ръце. Гимнастиката е за да се занимава само (в което няма нищо лошо) вместо непременно някой да е до него да го забавлява. Дрехите са също радост за окото на мама. На бебето му е все едно как е облечено. Важното е да му е удобно. Пък относно играчките - да необходими са. Но прекалено многото играчки могат да лишат детето от въображение. Така че на бебето наистина не му трябва. На мама й трябва.

# 128
  • София
Според мен гимнастиката помага за развитието - открива си ръцете и краката и че може с тях да прави нещо.
Сетих се за нещо - много харесва въртележката за легло откакто стана на 2 месеца и малко. Много я гледа, говори и, но е добре да не е механична като нашата, защото трябва постоянно да се навива и свири 1-2 минути най-много.

# 129
  • Перник
За да сме по темата за подготовката - аз бях подготвила за бебо необходимите неща - креватче, количка (първите две са подарък от бабите и дядовците) дрешки, хавлийки и чаршафи, малко козметика и някои санитарни принадлежности, ваничка, две шишета. Количката избрах 2ра ръка, такава, за която не бих дала сумата за нова, супер запазена е. Останалите неща като играчки, шезлонг и други глезотийки са ни подарени или дадени от близки. Старая да купувам бюджетни продукти,  купувам на намаления и така се справяме. Хем нищо не ни липсва, хем да не се затрупваме с вещи и да харчим безгранично.
А иначе за книгите, че стана дума - и книжки започвам да заглеждам от сега за малкия, за да си има негови, които да му чета първо аз, после заедно. За мен това е важно Simple Smile

# 130
  • Beyond the stars
Защото лишават децата си от удобства,за сметка на тяхните лични.
Не искала количка.Ми ти може да не искаш,но на детето му трябва.

То щот пък има малко случаи на деца, дет баш количка не им трябва. Покрай мен има, едното е със Stokke (смятай колко цигари и бири са туй), ма грам не му пукаше и 10 мин не искаше да стои вътре, отгледаха го с раница.

Подкрепям всяка дума на Anastasiya_S. 80% от бебешкия пазар е удобство на мама, бебето хич не му пука дали носи едни и същи ромпъри прани и облечени пак или с нов тоалет всеки ден. Или дали пюретата са му на уред или на тенджера.
Всеки сам си преценява, за мен като цяло презадоволяването на децата по принцип в грешка, която не води до нищо добро.

# 131
🤣 И на моето не му трябваше количка, Но ако знаех това предварително, нямаше да му купя нито една. Бяха като нови.

# 132
Аз имам 2 колички, на които им вземам живота. Даже , честно казано, ми е тъжно , че скоро ще се разделим с тях. Но на този етап не си представям да го чакам и да го хайкам на всеки 3 крачки.
Аз, например, бях убедена, че търкало ( търкаляшка) няма да купувам, че моето нямаше грам интерес. Обаче харесах едно пате намалено на 3 лв. Той пък се влюби в него. На ден по 5 човека ме питат от къде е купено. Една приятелка му подари най- обикновено пластмасови, моя не се спира с него.  Wink

# 133
  • London
То хубаво раница, но как си решаваш проблема със смяна на памперс навън, сядане на ресторант, целодневно излизане някъде, площадка и активности с по-голямо дете? Или родителя с раницата е излизал само до супера за вафли за 30 мин? Не ми е нормално това на мен, моето ежедневие е водене на градина, взимане, ходене с другото дете навън да играе, занимания, магазини и тн. Как така в една раница, жадно, гладно и тн ще виси навън по цял ден по пътищата това бебе. Не си го представям.
Тоест количката е най-нормалното нещо, което следва да се купи. Инак обричаш детето на къси излизания, неудобство и нищо чудно някои изкривявания гръбначни.

Колкото до дрешките, ми моя големия се е случвало 4-5 дрешки на ден да изцапа хихи. Как със 7 общо ще карам? Оня мисли, че нещо спестява ама пере на ден по 5 пъти 7 дрешки.....и хаби ел енергия с пералнята за 5 парцалки повече отколкото струват още дузина дрешки. Малоумие!

# 134
Моите най- хубави дни са били и все още са , когато сме навън по цял ден и той спи навън.
Отделно, аз имам проблеми с кръста и веднъж го носих в раница и едва се прибрахме, защото той заспа и адски много ми натежа , а беше на 5-6 месеца тогава

Общи условия

Активация на акаунт