Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 56

• 46 649
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Дами, някакъв евтин разтвор за почистване на четки за грим да ми препоръчате?

# 406
На ебелин от дм

# 407

Най-евтиното, което ползвам, е един разтвор, който видях в едно клипче за почистване и дезинфекция на четки.
Етилов спирт 95% от аптеката и вода, като пропорциите са три части спирт и една част вода. Смесвам ги в празно пулверизаторче, пръскам  с него четките и след това в салфетка или лист от кухненска ролка, внимателно ги избърсвам, като повтарям няколко пъти - напръсквам и избърсвам.
Дълбоко почистване правя/по-рядко/ като ги пера с какъвто шампоан или препарат за миене на чинии, имам в къщи.
До сега нямам повредена от дезинфекция или пране четка.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 12:04 от M.K.S.

# 408
  • София
На Ебелин е евтин. Купих го скоро, но още не съм го ползвала Grinning
Аз мия и четки и гъбки със Сейфгард.

# 409
Спиртът сам по себе си не чисти, само дезинфекцира. Не може да махне замърсявания от фдт или от тъмни сенки.

На Евелин разтворът за почистване на сенки работи добре, но мирише отвратително. Аз си правя домашен разтвор с 1/2 спирт, 1/2 вода и бебешки шампоан на око.

# 410
Аз ги мия с бебешки шампоан.

# 411
  • София
Аз си ги мия с интимен душ-гел.

# 412
  • Варна
Аз с каквото имам под ръка - душ гел, пяна за лице, гел за лице, шампоан, интимен продукт, течен сапун - нищо им няма.

# 413
Може ли да ми препоръчате лак за тънка коса? Благодаря Simple Smile

Моята коса също е тънка. Най-доволна съм от зеления Тафт 5, има много приятен свеж аромат.
Също и от Syoss Keratin.

# 414
Някой има ли новите брошури на Лили и Дм? 😋

# 415
Аз четката за фдт я мия с течен сапун или гел за измиване на лице след всяко използване. Дали няма да се повреди от толкова често миене?

# 416
Четки и гъби мия с един сапун Дав, ползвам го само за тях. Не се бях сетила за спирт да ползвам за дезинфекция.

# 417
  • Варна
Аз четката за фдт я мия с течен сапун или гел за измиване на лице след всяко използване. Дали няма да се повреди от толкова често миене?

Не би трябвало.
И аз четки за ФДТ мия след всяко ползване, иначе не си го и представям.

# 418
Мерси за мненията - може би ще пробвам на Ебелин.  Опитвала съм с душ гел, но не ми хареса резултата - спласти ги.

# 419
Аз за ФДТ ползвам гъбка, която след всяко ползване мия с бебешкия шампоан на детето. Четките също ги плакна с него. Поне веднъж седмично си почиствам основно всички четки и гъбката с този препарат и намирам разлика след почистване с него и с бебешкия шампоан.

Общи условия

Активация на акаунт