Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 565
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Захранване, водено от бебето - baby - led weaning X
LittleCactus🌵 говориш за метода, понякога давай и линк може някоя мама да има интерес.

Това е темата където бебетата ядат сами и се захранват по нов метод.

# 241
  • Пловдив
Благодаря за разясненията!
Никъде не съм писала, че ще ги давам сега на 6 месеца! А и плодовете още не са узряли. Мислех си, дали ако ме е страх да и дам парченца, дали мога да ползвам едни мрежички, в които се слага плода и детето само си ги смуче?

# 242
Аз имам един биберон с толеми дупки от Алиекспрес точно за даване на плодове, но още ни съм го ползвала. На принципа на мрежичките. Някой ако е ползвал такива приспособления да сподели.

# 243
  • София
Аз имам такъв силиконов, на моя син много му харесва. Слагала съм настъргана ябълка, круша, банан, осмуква си ги до последно. Той вече е на годинка и може да си хапва и парченца, но беше на към 8 месеца, когато за първи път му дадох в тази силиконова мрежичка и много му хареса.

# 244
Аз започнах да захранвам миналата  година август. Изключително о само със сезонни плодове и зеленчуци. Пъпешът и динята бяха любими. Давах ги сурови. Топлинно обработено пъпеш нагарча, имайте предвид. А първото, което си открадна от мен малката бяха няколко гроздови зърна. Праскова давах леко мината на пара, нектарина един два пъти на пара, после я искаха сурова, белени.
Захранвах по ЗВБ. Но не пречи храната да се пасира.
За гроздето лично аз го режа на 4, люспата я белех първите 4-5 пъти.
Сега са на годинка и три месеца и ядат ягоди и череши на корем. Даже синът ми се сърди ако му чистя костилките на черешите ..не знам как го прави толкова добре, но костилката остава на дръжката, а той осмуква плода. После плюе дръжката с костилката. До тук имаме само една костилка в памперса.

# 245
Здравейте, вчера бяхме на село и си тръгнахме с една торба домашни ягоди. Синът ми е на 10 месеца и половина и вчера му дадох половин ягода. Днес ще му дам цяла, утре 2-3 и ще го броя захранен. Въпросът ми е какво да правя с тази торба? Аз не обичам ягоди, но и не искам да ги замразявам със захар. Искам да ги съхраня по някакъв начин, по който да си вадя всеки ден по малко и да смесвам с каша или нещо друго за детето. Мога ли да ги сваря, пюрирам и замразя пюрето? Или е по добре нещо от сорта на компот, да ги залея с вода и да заваря бурканчета.......но пък няма консервант?  Знам че е хубаво пресни,но ще има и достатъчно пресни за ядене, няма как да се изяде наведнъж такова количество, а не искам да ги изхвърлям.

# 246
Аз бих ги сложила във фризера след като ги пасирам в кубчета за лед. След това вадя и добавям към кисело мляко.

# 247
  • Плевен
Не е нужно да се замразява със захар. Може да ги пюрираш и да сложиш във форма за лед, след като замръзне в плик или кутия и си вадиш колкото ти е нужно. Може и на парчета да замразиш.
Може и на компот без захар. Варят се повече време около 30 минути. Аз така правих от праскови. След 5 месеца си бяха хубави.

# 248
Аз слагах цели ягоди в пликче в камерата. Като се извадят са сладки за ядене. Бяха домашни.

# 249
Какво ще рече ЗВБ? Какво прави бебето? 🤷🏻 😅

# 250
Захранване, Водено от Бебето - бебето само се захранва с парчета храна, които му се предлагат вместо с пюрета.

# 251
Аааааа ОК
Захранване, Водено от Бебето - бебето само се захранва с парчета храна, които му се предлагат вместо с пюрета.

# 252
Кога дадохте яйчен белтък?

# 253
  • Лайпциг / Перник / София
Кога дадохте яйчен белтък?
След като навърши 1 година.

# 254
Честно казано аз го дадох по-рано... Може би около 11 месеца почти.

Общи условия

Активация на акаунт