Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 567
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Вчера въведох морков и се чудя днес дали мога да въведа броколи или да изчакам още един ден?

# 256
По принцип казват, че като се въведат 3-4 зеленчука следващите зеленчуци могат да се вкарват  в рамките на 3-4 дни. Да не се чака по седмица, както при първите зеленчуци.

# 257
Никога не съм въвеждала по седмица. 3 дни и после нов продукт, а след втория месец и по всеки ден въвеждах.

# 258
Момичета като храните бебоците с пюре навън как го съхранявате? В термочантичка достатъчно ли е? И затопляте ли го преди това?

# 259
Извинявам се за глупавия въпрос, но да попитам все пак. Захраних днес за първи път с тиква. Когато въвеждам втори зеленчук, трябва ли задължително да е монокомпонентно пюрето, защото видях видях доста готови пюрета в комбинация с тиква, а някъде бях чела, че може да се даде вече даван зеленчук плюс нов, за да е познат вкуса.

# 260
Моето бебе е почти на 14 м от кухнята и дават вече манджи и супи. Спи само на обяд и се съобразявам с това. Тръгваме
примерно за града след закуска, ако ще се бавим повече нося принцеси или сандвичи. Ако ше ходиме след обяд давам и следобедната закуска и пак някой сандвич мъфин или кексче слагам в чантата. Пюрета и манджи не нося яде ги когато сме вкъщи. Термо чанта не съм купувала. След като се върнем от кухнятае някъде около 11 тя обядва към 11:30 само и отделям обяда другото прибирам в хладилник.
А преди когато беше малка и носих АМ когато бяхме навън.

# 261
  • Плевен
Рядко храня навън, но като се е случвало съм затваряла в бурканче вряло пюре или манджа, обръщам го надолу с капачката за половин час.
Също обикновено нося банан или бисквити, мъфини и яде тях, ако не успеем да се приберем навреме.

Може да се дава в комбинация не е никакъв проблем.

# 262
Моите ядат често храна директно от хладилника. Понякога се случва да ядат навън. В такива случаи са яли с температура на околната среда или с някоя Ази, която се е запазила храната в раницата/чантата. Имам термочанта към чантата на количката, но не ползвах съвсем в началото за цедена кърма, когато се цедях още. По-късно за нарязани плодове, с охладителче, за да са хладни и свежи в жегите. Имам две термочанти, които са ми подарък. Тях ползвам като си вземам кухнята.

# 263
Извинявам се за глупавия въпрос, но да попитам все пак. Захраних днес за първи път с тиква. Когато въвеждам втори зеленчук, трябва ли задължително да е монокомпонентно пюрето, защото видях видях доста готови пюрета в комбинация с тиква, а някъде бях чела, че може да се даде вече даван зеленчук плюс нов, за да е познат вкуса.

Вече давания зеленчук плюс новия може да се дава. Аз захраних с картоф и на следващата седмица добавих тиква, като постепенно увеличавах количеството тиква за сметка на картофа.

# 264
Момичета като храните бебоците с пюре навън как го съхранявате? В термочантичка достатъчно ли е? И затопляте ли го преди това?
Достатъчно е. Не съм затопляла.

# 265
Студено пресовано кокосово масло или без аромат слагате в плодовите пюрета?

# 266
Да.
Без аромат не, защото е минало химична обработка за да се премахне аромата.

# 267
Мисля да дам на малката (5+++) плодове и се чудя дали мога да ѝ дам в мрежа/биберон за плодове или е по-добре да е под формата на пюре?

# 268
С какви маслини захранихте - черни, зелени, натурални? И в какъв вид, в някаква манджа или сурови?

# 269
С какви маслини захранихте - черни, зелени, натурални? И в какъв вид, в някаква манджа или сурови?

Аз давах черни мамут сурови, без костилка (естествено) и обезсолени. Беше на 11-12м, не помня точно.

Общи условия

Активация на акаунт