Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 575
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Някакви черни, така й дадох, че попаднахме в едно брутално задръстване и само това имаше в колата. Изяде си маслинките, изплю си костилките. На 1г и 1-2м е била.

# 271
Здравейте,
От кой месец е желателно да захраня с череши?

# 272
Сега е на 8 и давам. Само че нещо сурови не ги харесва и ги правя на пюре съвсем леко попарени.

# 273
Здравейте,
Скоро ще започвам да захранвам бебето си, но педиатърката ми каза да започна с картофено пюре овкусено с малко захар и краве масло. Това със захарта няма да го коментирам, но краве масло от кога може да се дава? Също гхи или кокосово масло? Смятам да започна с тиква, понеже имам домашна, но мога ли да слагам мазнина или пък зеленчуков бульон(домашен)!?

# 274
  • Плевен
Тиква е чудесен вариант. Захар абсурд. Масло след 6 месец, най добре гхи. Кокосово се слага обикновено на плодове. Бульонът къде ще го слагаш не разбрах? Не въвеждай няколко неща на веднъж. Като цяло бебетата нямат нужда от овкусяване в началото. Все пак са яли само мляко, ако са на кърма имат някакъв опит, защото някои вкусове и подправки преминават с кърмата.

# 275
Бебчо е на смесено хранене и много не си обича добавката, но го дохранвам с АМ. Педиатърката каза че може да разреждам пюретата с АМ,  но след като той не обича се чудя дали не става и с бульон.

# 276
В началото е хубаво да е с кърма или АМ да е по-близо до познатия вкус. След това може да е водата в която са врели зеленчуците. Идеята е да се вкарва постепенно по един зеленчук, че ако прояви алергична реакция да се знае от какво е. Пък и да сложиш АМ то ще малко колкото да стане пюре.

# 277
Аз захраних с картоф и краве масло ,такава беше препоръката на педиатъра .
Хем захраних хем въведох млечни .
В началото слагах и АМ но не се прие и правех пюрето чисто с водата която съм варила заленчуците

# 278
Аз никога не съм разреждала пюретата. Тя може би го е казала, защото ти е предложила картоф, а той самостоятелно не е най-вкусното нещо. Тиква няма никакъв смисъл да разреждаш.

# 279
Аз никога не съм разреждала пюретата. Тя може би го е казала, защото ти е предложила картоф, а той самостоятелно не е най-вкусното нещо. Тиква няма никакъв смисъл да разреждаш.
Дам, точно така!
Мисля че, четох прекалено много неща и взех да се обърквам. Благодаря на всички за съветите!

# 280
Момичета, сега въвеждам плодовете следобед и се чудя дали мога да въвеждам преди обяд млечна каша Слънчо?
Малката нещо ми отказва мляко. Здрава е, не е болна. И се чудя дали да се притеснявам или да въвеждам друго за сметка на АМ.

# 281
Здравейте мами, да попитам, колко време след жълтъка може да се вкарват млечните и глутена ?

# 282
7-8 месец

# 283
Какви солети  давате на вашите бебета?

# 284
Никакви, страх ме е да не си извади очите... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт