Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 581
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И аз не давам, защото според мен няма никаква полза от тях. Една коричка хляб му върши чудесна работа, чеше си венците, играе си, мачка я, по някое време се сеща да отхапе.

# 286
Никакви. Тестени въобще не съм давала, чак след 2 г.

# 287
  • Лайпциг / Перник / София
Здравейте мами, да попитам, колко време след жълтъка може да се вкарват млечните и глутена ?
Добре е между различните групи храни да има период от поне 2 седмици.

# 288

Тези давам аз, благодарение на тях се научи да дъвче и вече не се налага да и давам кашесто или пасирано. Зърнените храни, колкото и да не са "модерни"  в днешно време за малките деца са важни.

# 289
Днес ядох солети и тя ме гледа дадох и една в ръката. По едно време гледам дъвче изяде го Joy има само 4 зъба но дъвче с голям мерак.

# 290
Моята с два зъба само си дъвче всичко.

Вчера на площадката една майка незнайно защо й тикна една пръчица Слънчо в ръцете и докато я грабна тя взе, че си отхапа.

# 291
  • Плевен
Опитвал е каквито е яла кака му и не съм успяла да го излъжа с друго. Но като цяло не му купувам и давам.
Оле това е много нагло някой да му даде храна без да ме пита. И на нас все някой ще предложи някой боклучак, ма поне ме питат. След като откажа не знам защо ме гледат лошо, сякаш е задължително да яде зрънчо.

# 292
Зръчно, моята не е яла. Не знае какво е. Едно голямо момиченце й донесе онзи ден, в шепичка. Бабата настояваше да почерпят моето момиченце. Не възроптах. За мое щастие, зрънчото беше категорично отхвърлен :=)
Солети давам. Сините на "хрус хрус".

# 293
И аз не успях да зацепя защо това майче реши, че дъщеря ми на 9+ месеца трябва да яде Слънчо...

До де се съфирясам да я грабна и малката си отхапа малко и го глътна остатъка го взех и изхвърлих и майчето като ме видя, че не й давам и ми каза давай вече тя е голяма ,защо  я пазиш...

# 294
Какви солети  давате на вашите бебета?
Не давам. Не харесвам солети, кубети, чипсове, бейк ролсове и подобия и ги държа далеч от менюто му.

# 295
  • Варна
Аз лично съм срещала само информацията, че по време на въвеждане на глутен, поне през първите 1-2 седмици не е добре да се въвеждат от други групи храни, иначе не съм следила да има интервали между отделните групи храни, но аз си въвеждах бавно всичко.
Солети и т.н. не давам. Детето е лудо на тема тесто, ако му давам солети, няма да поиска да яде нищо друго и ще мънка, докато не унищожи всичко налично. Държа да си има основните хранения и да ни ги измествам с храна, която не е с особена хранителна стойност. Отделно стоматологът ни каза, че обикновено с най-лоши зъби са децата, които са по-буйни и майките често омилостивяват с храна, поради което устата им винаги е пълна с нещо за гризане.
 Зърнените храни са си важна част от менюто на детето, както и мазнините.  Но  четейки темата и повдигането на темата за солетите, днес реших, че ще опитам домашен вариант на солети от сайта otmamazamama.bg, много ми допадат рецептите им и когато се чудя какво да направя, преглеждам сайта, но и за щастие тук във форума има много вдъхновение. Та направих солети с моркови, ама реших, че няма да ги мажа с яйце, че днес за баницата на тиган се падна яйце с двоен жълтък, станаха твърдички, ама детето така ги хареса, чак започваше да пее, когато му давах. Стискаше в устата да ги омекоти и после си почеса венците доста с тях, много доволен остана. Дадох му няколко с киселото мляко следобед и няколко със супата на вечеря, но май си станаха повече като гризини. Simple Smile Иначе никак не обичам да го черпят без мое знание с храна, по улицата веднъж една мама много упорито ми предлагаше солети за него, да му даде, подразних се, просто се разминавахме с нея и той и се усмихна. Но поне ме попита.

# 296
  • Пловдив
Здравейте! Бебето ми е на 6 месеца без 5 дни. Вчера педиатърката каза, че може да започваме с кашите и на първо време оризова, както и че към зеленчуковото пюре мога да слагам ориз. Видях че има готово пюре тиквички с ориз. Въпросът ми е как да приготвя ориза? Всички зеленчуци, които яде ги правя на пара (картоф, морков, тиквичка) и после добавям АМ, купувам само пюре от сладък картов и пащарнак с картоф.

# 297
  • София
Аз почанах с оризова каша, която всъщност е чисто оризово брашно. Купих такава от dm, първо я давах чиста, после почнах да добавям банан или ябълка. Сега на 12+ обича ориз също, яде си го на зрънца вече или му готвя със зеленчуци.

# 298
  • Плевен
Ориза доколкото знам също може да се прави на пара, аз не съм правила.
Иначе се измива, кисне се няколко часа във вода, пак се измива и се вари под капак в съотношение 1:3. Послеможе да пасираш и да добавиш плод или зеленчук, АМ, масло.

# 299
Аз правя ориз на пара.

Общи условия

Активация на акаунт