Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 588
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Аз не съм давала сокове, прекалено са агресивни, няма нужда от тях. Ядеше си плодовете на парчета и като пюре.
И аз така.

# 316
  • Лайпциг / Перник / София
Не се сърди, човече , ver4eto_sv, казвате, че на възраст 13 месеца не сте давали или като цяла не давате фрешове на децата си? Ако само на тази възраст не сте, от кога започнахте да предлагате?

П.С. Редактирам се. Това е линк към по-стара тема, но малко по-надолу на който му е интересно, може да прочете поста на съфорумка Барбарела, който за мен беше много полезен.
https://m.bg-mamma.com/?topic=552264.15

За момента няма да давам сок. Може би по-натам, когато малкия прояви сам желание да опита. Той яде всеки ден плодове - оставаме си на този вариант!
Благодаря на включилит се по върпоса! Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 13:24 от Angelaaaa

# 317
Соковете са наистина ненужни според мен и според педиатърката. Агресивни са към стомаха и към зъбите. Според мен е важно детето да се научи да пие само вода, това изгражда добър навик за в бъдеще. Иначе аз на моето чак на 4 години дадох сокове, защото не знаеше какво е. Сега иска от време на време фреш от портокал. Според мен соковете са полезни, когато детето е болно, тогава имат смисъл, защото децата нямат апетит и по-лесно пият нещо, отколко ядат. Освен това има лекарства, които са доста неприятни и минават само със сок.

# 318
  • Варна
Не съм давала сокове още(на година и половина е). Единични случаи са, когато съм му давала да си опита няколко глътки от фреша ми след година и 3-4 месеца. Вземам сламка за него и му давам да опита, не е проявявал особен интерес. Всеки ден давам свежи плодове и зеленчуци.

# 319
Не съм давала до момента, акж прояви интерес бих дала фреш, но не и купешки сок Но той си хапва плодовете на парченца и си взима витамините.

# 320
Извинявам се за глупавият въпрос, но изобщо не сте давали прясно изцеден сок от ябълка(например) преди захранването?

# 321
Не, от него може да получи колики и нищо повече Wink

# 322
  • Варна
Не, соковете вече са отречени. Всички мои приятелки са захранвали преди 10 години така децата си, тогава така са препоръчвали, все казвам, че и при нашето старание, след 10 години ще се окаже, че пак сме го правили грешно. Simple Smile

# 323
100 %.
Времената се менят, проучванията текат и така.

# 324
Педиатърката ми беше казала да давам първо сок от ябълка през 3тия месец и към 5тия да захранвам. Думите ѝ бяха "коликите може да се върнат, ама ще отмине за 2 седмици".
Може да звуча като идиотка, ама не ги чувствах така нещата. Запитах се какъв е смисъла да бързам със сока, да давам пак капки за колики, да се мъчи детето. Не ѝ дадох сок. И смених педиатърката.

# 325
Не, не звучиш като идиотка и даже  много добре си направила, че си я сменила, Wink Аз още слушам глупостите на моята и само кимам с глава и викам "добре", ама там си остава.

# 326
  • София
И аз мислех, че вече не правят така, но за съжаление все още има педиатри, които дават такива съвети и майки, които ги следват. Без да съм чела специално за соковете си представих аз как се чувствам като пия фреш от ябълка. За стомахче на 3 месеца ми се струва абсолютно недопустимо. Нека изследванията си вървят, наскоро в някоя тема се мярна и едно за ранното захранване с алергени, фъстъци на 3-6 месечно бебе. ( цитирам по памет)  Но като майки правим избора какво от цялото море с информация ще възприемем. При мен в много от случаите важи правилото, че ако на мен като голям човек не ми е приятно нещо, то и на детето ми няма да му е. И това е достатъчно като логика, не знам защо често педиатри и баби третират децата не като хора, ами като не знам какво... Ето и тази педиатърка, тя ще направи ли нещо, от което 2 седмици ще я боли стомаха....

# 327
Педиатърката на децата ми е от старото поколение, което на времето са препоръчвали да се захранва със сокове на 2-3 месеца, но когато дойде време да захранвам ми каза да не давам сокове (не че се бях засилила), защото това е вече отречено и не е полезно.

# 328
  • Canada
Айде сега пък соковете не били полезни. Предпочитам да му дам малко сок, отколкото купешко пюре.

# 329
Като сме на тема сокове как е най правилно аз да и държа чашката или да оставя тя да го държи и разлива.Stuck Out Tongue Winking Eye
Иска ми се да се научи да пие от чаша , тази сутрин изпи сок от круши лека полека една кафеена чаша.
Сокът от круши бях го правила миналото лято чрез варене пасиране и пак преваряване без захар.

Общи условия

Активация на акаунт