Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 430
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Предлагаш, ако иска ще яде. Ако е от зъбоникненето - банан и хляб (коричка да си джвака сама) обикновено са предпочитани.
Ако не иска - мляко. Периоди са, минават, няма нужда от паника или нерви, просто се водете по детето, ще си покаже като му се върне апетита.

# 106
Благодаря! Тази сутрин изпи доста мляко. Дано да и се е върнал апетита.

# 107
И аз така - предлагам, ако иска яде,  ако не иска негов проблем Joy (вътрешно мой).

# 108
  • София
Здравейте, в някоя от миналите теми бях споделила за моя син, че не искаше да яде нищо. Започнах захранване с домашно пюре на 5+++, но до към 8мия месец той ядеше в минимални количества. Първоначално много се тревожех, после спрях и действах както на него му харесва. В един ден щом е имал поне едно нещо, различно от кърма, бях доволна. И до сега ( почти на година) не обича пюрета. Яде или намачкана храна, или нещо, което се държи с пръсти. Вече има някакъв режим и хапва почти всичко, което му предложа, когато е в настроение, де Simple Smile Пиша това с идеята да се обърна към всички майки, на които им предстои захранване - детето само показва. И аз четох схеми и какво ли не, но в продължение на месеци синът ми просто не хапваше повече от 3-4 лъжички. И пак си е наред, прояде си, сега вече яде и боб с месце ( по бебешки). Така че спокойно и не го мислете много, щом му предлагата разнообразни неща всеки ден, все някога ще прояде.

# 109
Сина ми вече е на 6 месеца и за сега давам около 120мг зеленчуково пюре на обяд и следобед плодово към 50-60 . Какво количество е препоръчително за неговата възраст ? Като спра с пюрето и се разплаква че му го взимам и продължавам с кърмене . Малко ли е количеството 🤔 съгласна съм че трябва да се видим по бебето , но има ли опасност да го прехранвам ако му давам докато се насити или просто вече има нужда от каши и месо?

# 110
Моята дъщеря също е на 6м. Изяжда около 170гр.зеленчуково пюре с месо/жълтък. Днес педиатърката ми каза, че мога да ѝ давам 200-210гр., а следобед същото количество каша с плод. Милиграм е различна мерна единица от грам. Мисля, че си се объркала и най вероятно даваш 120гр.,  но да кажа все пак.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 20:58 от Анонимен

# 111
Няма такава опасност. Ти например като изядеш порция 300гр и си още гладна ядеш ли още или си стоиш гладна? Защо трябва да ограничаваш бебето? Ако е с нормално тегло и се развива нормално, няма проблем.

# 112
Кйто иска, нека заповяда в темата за рецепти за бебета.

Аз не съм ограничавала детето.  Колкото иска, толкова яде.

# 113
Благодаря за отговорите .
Относно купените пюрета как става въвеждането на такова с месо , масло или ориз? Например като до сега не съм давала месо да започна с една лъжичка от пюре месо със зеленчуци? 

# 114
То има толкова малко месо в пюрето, че няма да е фатално и цялото да изяде или половината примерно.

# 115
А по този начин ли става въвеждането на месо с купено пюре , дава се половин или цяло бурканче ? Тук не намирам само месо за бебета , а аз да му правя няма как.

# 116
Е що да няма как - купуваш, вариш/печеш, раздробяваш и даваш. Иначе има и готови само месни пюрета, първоначално няколко лъжички и постепенно увеличаваш. То детето ще си "каже".

# 117
  • Сливен
Може ли линк към темата рецепти за бебета? Аз приготвям всичко вкъщи и ще ми е интересно да я следя. Най-доволна бях, когато схванах как да правя кашите xD. Днес моята дъщеричка става на 7 месеца и ще въвеждам месо, та ще ми е полезно.

# 118
# 119
Кактус, идвай да помагаш с идеи Simple Smile

Младежът се самозахрани със сушени боровинки. Толкова много изяде онзи ден, че чак се притесних, да не се захароса(знам ли).

Общи условия

Активация на акаунт