Защо не получавам харесвания в Tinder

• 34 444
  • 525
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Скрит текст:

Пределно ясно се вижда из последните страници от темата коя от вас първа тръгва да чопли за допуснати правописни грешки и коя започва да ѝ приглася след това. Няма нужда от оправдания коя не била първа и коя била втора. Simple Smile

Точно, ясно се вижда, че не аз направих първата забележка за грешките.
И не го казах с лошо чувство. Просто посочих грешката, която беше оградена, но ти не видя. И даже беше учуден защо е оградено. Защо скачаш като попарен е вече въпрос на твърде голямо его и неспособност да приемеш дори елементарна критика. Не винаги когато някой те критикува и посочва грешка означава нападка и обида.
Но е плашещо при очевидна грешка да продължиш да спориш без да се обосновеш. И да имаш наглостта да твърдиш, че си обяснил с някаква твоя странна логика, която не присъства в нито един учебникт по български език.
Иначе самото ти представяне е забавно и ми допадна донякъде.

Преподаватели по езикова култура са казвали, че перфектно грамотни хора няма. Всеки може да допусне грешка.
Дори и в университета никога не съм се сърдела на преподателите си като са ми правили забележки. Критика приемам, даже за дипломната си избрах най-строгия професор.

Ето какво рекоха от Бан за твоето изречение

Толкоз по въпроса. Всякакви спорове оттук насетне ако обичаш отнеси към БАН  Grinning

Приемам това като добър довод и се съгласявам. Simple Smile Надявам се да имаш широка усмивка на лицето в момента! Grinning Ще се съобразя и ще променя текста в профила си. Редно е обаче да се извиниш за отношението си в предишни твои мнения в темата. Simple Smile В някои от тях тонът ти беше неособено добър. Това не ти прави услуга. Simple Smile

Интересното е, че в началото на 90-те години учителката по български език ни учеше как определяемото се пише в множествено число, без значение лица, предмети или местности, например: "шарените кола и камион". Дали правилата в българския език са били променени оттогава-насам и в това отношение, няма как да зная. През 2007-2008г. и 2012г. имаше поредица от глупави и неразумни промени от страна на езиковеди на БАН, включително и възприемането на десетки чужди думи като уж български; както и предложения да отпадне пълният член, с оправданието, че така щяло да има по-малко грешащи хора (на принципа "има правило - има проблем; няма правило - няма проблем!"). Simple Smile

Мда, с БАН не се спори   Laughing
Друг път вместо да спориш излишно, първо провери дали не си сгрешил наистина.
Е, не смятам, че съм била много груба и ако съм била е било заради твои надменни думи и твърдения, които даже не бяха обосновани.
Все пак ако съм те обидила - извинявам се  bouquet
Не отричам, че мога да бъда рязка и да не се усещам.
Издразни ме, че така тъпо и упорито спориш за очевадна грешка.
Не казвам, че си тъп, моля да не ме разбереш погрешно и сега.

Впрочем и учителите не са безгрешни. В университета разбрах, че за някои неща учителите ми в началното образование са ме учили на изключително погрешни правила. Което значи, че и те не са знаели.
В последното изречение БАН уточняват изключенията.

Аз също не казвам, че ти си тъпа. Simple Smile
 За грамотността и безпогрешността на служителите в БАН вече приложих нагледни примери в предходното ми мнение. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 17:58 от AnMary

# 196

За грамотността и безпогрешността на служителите в БАН вече приложих нагледни примери в предходното ми мнение. Simple Smile
Дали примера ти е правилен, дали има промяна в правилата засягаш конкретно примера ти, какви точно промени има, защо има и от кога, не мога да ти кажа. А и не ме вълнува особено.
Но има промени. Трябва да попиташ БАН.
Мен са ме учили едни учители, теб други.
А колко са грамотни и безпогрешни от БАН не мога да кажа.

# 197
  • Пловдив

Дали примера ти е правилен, дали има промяна в правилата засягаш конкретно примера ти, какви точно промени има, защо има и от кога, не мога да ти кажа. А и не ме вълнува особено.
Но има промени. Трябва да попиташ БАН.
Мен са ме учили едни учители, теб други.
А колко са грамотни и безпогрешни от БАН не мога да кажа.
Ти одеве уверено твърдеше, че щом БАН твърдят нещо, значи е вярно. Даде неведнъж знаци, че си особено сигурна в това. Неслучайно, реши и да се допиташ до тях, за да представиш отговора им като доказателство. После също и добави (макар и под формата на полушега), че с БАН не се спорело.

Аз пък изложих ясно описани примери как - в своя отговор до теб - лицето от БАН греши неколкократно. Показва явно непознаване на българския език и замества родни думи с английските им преводи.
 Нека същото лице ти обясни как е правилно да се напише, когато липсва възможност за повторение на определяемото (както бях уточнил неколкократно, понеже в профила ми в Tinder не разполагах с достатъчно знаци за попълване на текста): "Бялата кола и камион" или "Белите кола и камион"? Simple Smile Ето, не са одушевени предмети. Мен учителката ми по български език ме е учила да употребявам множественото число, когато се касае за определения на два или повече предмета, без значение одушевени или не. Доколко това се вписва като вярно спрямо настоящите правила, не мога да кажа. Ако трябва да следваме отговора, който са ти изпратили от БАН, според тях следва за правилно да се счита "Бялата кола и камион", но това звучи неудачно и двусмислено, с очевидна възможност за погрешно тълкувание, защото не става ясно дали камионът също е бял или такава е единствено колата. Simple Smile От друга страна, множественото число в "Белите кола и камион" категорично обосновава смисъла, че и колата, и камионът са бели. Без никаква възможност за погрешно тълкувание.

Понеже не съм дребнав като някои други хора в темата, не започнах да ти чопля мненията за правописни грешки (въпреки, че виждам много такива в почти всичките ти изречения) и не ти прилагах примери къде бъркаш, защото после след едно допитване до БАН с примерни твои мнения щяха да ти посочат десетки или дори стотици грешки.

# 198
Ти одеве уверено твърдеше, че щом БАН твърдят нещо, значи е вярно...
Такава прекалена мания за излишни спорове, не говори добре за теб.
Ти сам предложи да се консултирам с експерт. И го направих и то не с учител по български.
Не смятам хората от БАН за безгрешни Богове във всичко.
Споменах и назад, че професори по езикова култура също са правили грешки.
Но все пак са хора, които със сигурност разбират много повече от теб правилата.
Назад  в един от поста ми ти казах всякакви спорове оттук насетне да ги отнесеш към БАН. Заповядай имейла им - ezikovispravki@ibl.bas.bg
Там може да продължиш терзанията си относно бройната форма и да ги дариш с експертните си познания  Grinning
След като толкова те вълнува, смятам, че ти си този, който трябва да продължи този спор, ако ти стиска.
Аз доказах правотата си относно твоята грешка.
Сега ако обичаш не ме занимавай, защото вече ставаш досаден.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 18:11 от Не се сърди, човече

# 199
  • Пловдив
Такава прекалена мания за излишни спорове, не говори добре за теб.
Ти сам предложи да се консултирам с експерт. И го направих и то не с учител по български.
Не смятам хората от БАН за безгрешни Богове във всичко.
Споменах и назад, че професори по езикова култура също са правили грешки.
Но все пак са хора, които със сигурност разбират много повече от теб правилата.
Назад  в един от поста ми ти казах всякакви спорове оттук насетне да ги отнесеш към БАН. Заповядай имейла им - ezikovispravki@ibl.bas.bg
Там може да продължиш терзанията си относно бройната форма и да ги дариш с експертните си познания  Grinning
След като толкова те вълнува, смятам, че ти си този, който трябва да продължи този спор, ако ти стиска.
Аз доказах правотата си относно твоята грешка.
Сега ако обичаш не ме занимавай, защото вече ставаш досаден.
Прочети отново предходното ми мнение, но не през призмата на собственото си усещане за безпогрешност. Simple Smile
 Доказа, че човек от БАН в няколко изречения допуска няколко явни грешки.
 Не доказа, че аз греша, а човекът от БАН е прав. Аз съм склонен да допусна, че може би според днешните правила е така, но дадох нагледен пример горе как, ако се следва тяхната логика, едно изречение може да звучи крайно нелепо и двусмислено/объркващо. Simple Smile И с него се доказва, че правилото според БАН е повече погрешно, отколкото правилно.
 Думата "терзанията" е плод на твоето въображение и жаждата непременно да се опитваш да вкарваш прикрити намеци с цел жегване, но не ти се получава. Simple Smile Правиш го редовно, наред с още 1-2 като теб, които се пробват безуспешно и само се излагат какви са в душите си.
 Целувки от мен! Kiss

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 18:10 от Не се сърди, човече

# 200

Започвам да мисля, че имаш някакви сериозни проблеми. Ставаш досаден и вече не ти чета целите постове. Нищо не си доказал.
Предоставих ти имейл да си продължиш спора с БАН, но нещо не ти стиска да го направиш. Защо ли?
Ако докажеш, че си прав, а БАН греши, то тогава го направи чрез комуникация с тях.
Видно е, че имаш терзания иначе нямаше да се жегваш така и да правиш такива словоизлияния.
Всъщност терзанията са, защото не можеш да преживееш факта, че сгреши.
Целувките ги връщам. Приемам само от готини хора. А ти от симпатичен, вече стана антипатичен.
Фамилиарниченето не ми е приятно.
Успех в спора с БАН.
Напомням имейла
ezikovispravki@ibl.bas.bg

# 201
Моля, не публикувайте прекалено дълги цитати или много на брой един в друг, защото затрудняват използването на темата и се налага да бъдат премахвани.

# 202
Само не разбрах - трябва ли мъжът да има някакво описание в тиндър или да си запази приказките за чата/срещата 🙄

# 203
Kodiak, каквото кажат, прави обратното, да не се нацелите в Тиндър случайно 😂

# 204
Само не разбрах - трябва ли мъжът да има някакво описание в тиндър или да си запази приказките за чата/срещата 🙄

Както си прецениш  Grinning

# 205
  • Пловдив
След като се разбра, че дори и нормален и учтив текст бива възприеман от неколцина като много лош, възвишен и изискващ, ето друг, който не е толкова лош, възвишен и изискващ към жената. Simple Smile Този текст имах в даден момент от пребиваването ми в чужбина през отминалата зима. Чрез него се убедих, че има жени, които още повече държат на среща, когато прочитат изреденото в профила. Може би някакъв стремеж за (себе)доказване, че не са такива? Simple Smile

# 206
Пиронче, твърдоглавието и високомерието са пръв НЕприятел, ако искаш да се сближиш с някого на ниво различно от "е сега ще ти покажа/докажа колко съм умен/безпогрешен и истински, а ти колко си това/онова и третото.
Хората буквално ти посочиха грешката, подкрепено със становище на БАН, а ти отново не падаш по гръб - през 86-та не било така (но сега вече не е) , те и там не знаят всичко (но вероятно доста повече от теб), използвали чуждици (голям праз, това са думи, вече официално навлезнали в езика ни).
Доста бързо се губи непосредственото общуване и наистина става досадно.
А втория примерен профил е пет пъти по-зле от първия, който даде. Поне има прогрес.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 21:00 от tuali

# 207

Както си прецениш  Grinning

Това е много полезен съвет 😁

# 208
  • Пловдив
Пиронче, твърдоглавието и високомерието са пръв НЕприятел, ако искаш да се сближилс някого на ниво различно от "е сега ще ти покажа/докажа колко съм умен/безпогрешен и истински, а ти колко си това/онова и третото.
Хората буквално ти посочиха грешката, подкрепено със становище на БАН, а ти отново не падаш по гръб - през 86-та не било така (но сега вече не е) , те и там не знаят всичко (но вероятно доста повече от теб), използвали чуждици (голям праз, това са думи, вече официално навлезнали в езика ни).
Доста бързо се губи непосредственото общуване и наистина става досадно.
А втория примерен профил е пет пъти по-зле от първия, който даде. Поне има прогрес.
Разбираш ги нещата, поучаваш, оценяваш, критикуваш - следователно, с лекота ще можеш да напишеш примери за текстове в мъжки профил, които да носят подходящото послание към жени като теб. Simple Smile

# 209
Пиронче, ти си дребен тип пред андрокриза, с наднормено тегло, обстоятелствен като жена, с твърде високи изисквания.
Просто си неприятен. А като ти го кажат, ставаш и досаден. Това е, кратко и ясно. Айде сега бягай оттука.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 20:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт