1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 288
  • 384
  •   1
Отговори
# 75
Особено, ако този път протестиращите са облечени в черно - тогава вече и демонстрацията става демонстрация, и шоу има за журналистите, и по-ангажиращо привличане на вниманието за случайните минувачи по улицата.

Това много ми хареса!   bouquet

# 76
  • sofia
Съгласна съм с lavender. С тези изяви само ще озлобим всички ромски организации и организацийки и ще им дадем повод пак да пискат, че са онеправдани.

А за логото - може децата от домовете на Движението да нарисуват майка с деца и от техните рисунки да изберем нещо.

може и така,ще им кажем ако искате........

прочетете това и непременно на срещите и навсякъде го разпространявайте!!!!!!!!!

http://www.sacp.government.bg/downloads/bg/4/2/IntegriranPlan_28_2_06.doc

по много от точките нищо не е направено и утре ще им се извие свят в Агенцията!!!!!!!

# 77
Тези венци /в линка на адара/ са скъпи, защото са правени от скъпи цветя - рози, калии...И обикновено се поднасят на почетни особи. Мисля, че по удачно е да се струпат купища долнопробни и евтини цвета, каквито продават бабите пред гробищата или набрани от полето - в крайна сметка целта на протестите е демонстрация на бедността в държавата, а не на лукс...

# 78
  • Пловдив
Ето малко венци: http://hermes-funeral.com/venci.htm
Цените са от 70 нагоре.
Доста крайно ми се струва това с венците. Може да се протестира и с едно цвете. Важно е да се попадне на точен символ.

# 79
И аз подкрепям Lavender.
Трябва да се напишат писмата и да се разпратят - по институции и после по медиите. Има огромна нужда от синтезиране и обобщаване на информацията, както и от подробно разясняване за какво се борим. Голяма част от хората са чули от новините, че има протест на майките, но го свързват единствено с това, че искаме увеличение на майчинството и детските.
Аз си признавам, че нямам време, за да напиша писмата, но мога да помогна с медиите, също така със снимки и с идеи.
След писмата, ще направим и пресконференция, но дайте да измислим някакво нетрадиционно място за такава - може и на открито да е даже, и мисля, че задължително трябва да има и деца на нея.
Например следващата ни акция/протест може да бъде на 15 август - хубаво е да ги свързваме с някакви дати, които носят символика - тогава е Успение на Пресвета Богородица
По-близки дати - 11 юли, представете си, е обявен за ден на населението. Чества се от 1990 г. Обявен е с решение 89/46, п. 21 на Управителния съвет на Програмата на ООН за развитие на (ПРООН) по повод раждането (11 юли 1987 г.) на 5-милиардния жител на планетата. Мога да поровя за още подходящи дати, като на всяка една от тях организираме по нещо, напълно е възможно всяка седмица да се прави различна акция в знак на протест.

Освен това, възможно е, с някоя от неправителствените организации и фондации да се направи проект, чрез който да се кандидатства към някой от фондовете - да направим едно сериозно проучване (с представителна извадка) на какъв хал сме и да изготвим една стратегия за излизане от тази демографска криза (ние имаме основата вече, имаме поглед върху проблемите, а също така имаме и много добри идеи за изход от ситуацията). Фондовете могат да осигурят финансирането, така че всичко да е сериозно и тогава ще имаме официални резултати, както и базирани върху тях предложения и решения. Това е отделно от протестите, разбира се.

А къде се намира НЗОК?

# 80
И още, да не чакаме септември. За медиите сега е почти мъртъв сезон - имат сериозен глад за новини, защото всичко се е изнесло по морета, планини и т.н. Сега каквото и да направим - ще бъде отразено, а ако го изпипаме - ще има невероятен ефект.
И известните личности могат да ни подкрепят много лесно - само трябва да се свържем с тяхните ПР-и.

# 81
Това за ромите го казах и предложих, защото се афектирах от нещата, които чух, самата аз съм крайно толерантна и те не ми пречат...А за символично погречбение на "последното бг дете - да, грубо е, но е още по-грубо всичко, което правят с децата и майките...По отношение на датите - 15 август си е религиозен празник, ние сме си гражданска инициатива, не може да намесваме такива неща, било то и такъв светъл християнски празник. Ми то е пълно с майки мюсюлманки, будистки, атеистки, ошовистки, всякакви просто...Традицията 1ви си и страхотна...Има резон това, коието казвате за медиите и това, че може би има глад за събития, но са прави и тези, които споменаха времето на "тихата дипломация"..За това предложих анкета да се пусне. Така или иначе и писма ще се пишат и пред Касата ще се излиза, но майките по градовете не вярвам да може да ги организираме на всяка 1-ва дата...Абсурд! Трябва да се измислят всякакви символични форми на протест! А пред касата съм съгласна и до по-крайни мерки да стигаме и естествено съвсем немирно, там и без разрешение може да минем - да видим как ще арестуват недоволни майки с БОЛНИ деца!

# 82
  • Pernik
.....Особено, ако този път протестиращите са облечени в черно - тогава вече и демонстрацията става демонстрация, и шоу има за журналистите, и по-ангажиращо привличане на вниманието за случайните минувачи по улицата. А надпис е хубаво да има, но не толкова пряко казано "От майките за политиците", че звучи като явна заплаха за бъдещ тероризъм, в какъвто по-добре да нямат почва да ни обвиняват, а да е нещо философско и символично, от рода на "Каквото посее човек, това ще и да пожъне".
по-добре да се забулиме с черно и да си закачиме по една черна лентичка

# 83
  • Pernik
....След писмата, ще направим и пресконференция, но дайте да измислим някакво нетрадиционно място за такава - може и на открито да е даже, и мисля, че задължително трябва да има и деца на нея.
да я направим в детска градина? newsm78

# 84
Ето най-после снимки и от мен.
http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8AaNWjRozZuXdQ

Кали, моя мъж е запечатал флирта между твойта щерка и Алекс  Grinning

Чака ме работа.. Но набързо...
Сутринта по Канал 1 имаше интервю с Председателя на Български лекарски съюз - Д-р Андрей Кехайов. Свързано беше с орязаните пътеки. Д-ра зачекна и пътеките за бременни и новородени.
Мисля си, че би било добре в случая да се търси съдействие и от тях. Те поне могат много шум да дигнат. Да вземем да им напишем едно писмо а? Някой има ли време?

Включиха по телефона и една "крава" от НЗОК, нарочно записах името - Жени Начева, директор на Дирекция "Бюджет" на НЗОК. Може да ни отправна точка за адресат там. Общо взето бълваше как тия 10% дето ги намалявали, нямало да се почевстват, щото това реално били злоупотребите. Отгавара на доктора беше, а какво правят незлоупотребилите болници с 10% по-малко.
Вместо да си оправят контрола  #Cussing out #Cussing out Умно чиновническа мисъл просто - как се оправят злоупотреби  #2gunfire #2gunfire
Хайде милички, имам много работа днес, така че чак довечера ще се включа. Хубав ден на всички  bouquet

# 85
Д се обърнем за подкрепа към Лекарския съюз е добра идея. Трябва да им пишем. Също и на различните организации на родители на деца с увреждания. Да се свържем и с Томи Тодоров. Той нали има някаква организация за превенция на Спина бифида. Орязването на пътеките за проследяване на бременността засяга и това.

Аз се чудя от снощи дали ние тук в Пловдив можем да спретнем една акция с полагане на цветя и свещи пред местната Здравна каса. то ясно, че вие ще ходите там, но да се види пак че има подкрепа от всички градове. Какво мислите по въпроса?

# 86
Изявление на кравешката фракция на НББМ

Включиха по телефона и една "крава" от НЗОК, нарочно записах името - Жени Начева, директор на Дирекция "Бюджет" на НЗОК.

Държа да отбележа, че никоя от нашите не работи за НЗОК е тая най-вероятно е била някоя уфсъ /б.а. овца / и че  цялото млекодайно войнство работи за каузата на НББМ.

# 87
  • sofia
Д се обърнем за подкрепа към Лекарския съюз е добра идея. Трябва да им пишем. Също и на различните организации на родители на деца с увреждания. Да се свържем и с Томи Тодоров. Той нали има някаква организация за превенция на Спина бифида. Орязването на пътеките за проследяване на бременността засяга и това.

Аз се чудя от снощи дали ние тук в Пловдив можем да спретнем една акция с полагане на цветя и свещи пред местната Здравна каса. то ясно, че вие ще ходите там, но да се види пак че има подкрепа от всички градове. Какво мислите по въпроса?

в мое по-горно мнение съм пуснала линкове с орган.,между които и лекарски.

# 88

в мое по-горно мнение съм пуснала линкове с орган.,между които и лекарски.

Здравейте  bouquet

Искам да уточним кои от нас имат желание да се включат в организацията, която има вече запазено име и то е Сдружение ` Настоящи и бъдещи майки`? Аз се включвам веднага. Трябва да си изберем председател, аз предлагам това да е Хриси, вече съм я питала и тя се съгласи. Мисля, че тя най-добре ще ни представлява. Ако някой има нещо пнротив да казва. Смятам, че на всеки 6 месеца можем да сменяме председателя на ротационен принцип, но според мен е важно председателя да живее в София или поне някъде наблизо и да е готов да се появява по всички мероприятия, така че работата няма да е много лесна bowuu

Интересува ме и кой има желание да бъде участник в учреждаването и после евентуално в управителния съвет.

Който има желание да участва в учреждаването да ми прати всички лични данни от паспорта си - трите имена, адрес, л.к. №, издадена от.., на.., ЕГН. Данните ми трябват до утре вечер, за да може адвокатката да напише протокола за подписване и той да се подпише до края на седмицата. Хубаво е учредителите да се намират в близост до София, за да не пътува този протокол из цяла българия 1 месец, защото така ще загубим ценно време.

Не е нужно учредителите да са после управителен съвет. Също така може да се направят клонове по места, ще го говоря с адвокатката по този въпрос.

Чакам данните на учредителите до утре вечер.

И какво правим в четвъртък? Здравната каса се намира в Лозенец. Аз предлагам да се залостим там сутринта в 10 и докато не ни приеме шефа на НЗОК да не мърдаме оттам. Да предупредим медиите за събитието още утре сутринта, за да могат да се подготвят.

Въпрроса ми е какво точно ще правим пред касата, скандираме, протестираме или просто искаме среща и отговор? И колко човека ще ходим. Хриси не може да дойде, защото ще бачка. Аз ще дойда, доколкото разбрах Деби също, кой друг? Влади предполагам също ще се включи. Някоя бременна не е зле да дойде, Ася тук ли си тези дни?

Давайте да го мислим.

На мен също първото лого най ми допада, но според мен трябва да е бременна майката. Това ми харесва в логото, което направи летящата.

Предложенията на Роси ми харесват много, ако ще пишем писмо какво да пишем в тях и с какъв тон да им го напишем. Мисля да спираме вече с любезния тон, какво ще кажете?

Чакам конкретни предложения и да вземем в четвъртък да разнасяме писмата, защото ако ще искаме отговор след 10 дена, не трябва да се губи време.

Предложението на анимими с венеца ми харесва МНОГО, можем да го направим , само трябва да се измисли подходящ надпис на венеца. `Политиката за нас е мъртва вече` или нещо от сорта, и с по едно цвете и свещ става. Но наистина е хубаво да има венец, за да стане зрелище и да го положим пред Парламента, може и на стълбите.

Тук вече според мен трябва да извикаме момичетата от ВИТИЗ и да спретнем едно опело качествено Mr. Green Да я оплачем политиката яко, та да ни чуят и в европарламента Laughing

Това обаче да се направи в делничен ден, не в почивен.

Това можем да го направим ако приемат проектозакона на Мръцков и Адемов!

Дайте обаче първо да измислим нещата за четвъртък, щото няма време. Какво да пише в писмата, давайте идеи Thinking Имайте предвид, че утре трябва да го изпратим, за да имат 1 ден да се подготвят жулналистите.

# 89
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Въпрроса ми е какво точно ще правим пред касата, скандираме, протестираме или просто искаме среща и отговор? И колко човека ще ходим. Хриси не може да дойде, защото ще бачка. Аз ще дойда, доколкото разбрах Деби също, кой друг? Влади предполагам също ще се включи. Някоя бременна не е зле да дойде, Ася тук ли си тези дни?

Аз, най-вероятно. Давайте предложения какво да пише в писмото.

Общи условия

Активация на акаунт