1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 289
  • 384
  •   1
Отговори
# 90
  • На края на вселената!
аз също идвам пред касата

# 91
Пиша тук, за да не отговарям на всяка поотделно.

Току-що говорих с адвокатката, тя каза, че учредителите може и да са само 3-ма, въпроса е да има кой да разпише протокола. Но в този протокол трябва да има адрес на сдружението, Инето дава нейния, трябва да е ясно кой ще е председател, заместник също, ако има такъв, а е хубаво да има. Трябва и да са ясни имената на управителния съвет, който ще взима главните решения, където не трябва да сме 100 човека, защото като има нещо да се решава да не се налага да се свържем със 100 човека, ако трябва да се реши нещо бързо. Всички останали са членове, естествено и тяхното мнение е важно колкото на всички останали.

Имам вече няколко имена, трябва ми да знам кой иска да е учредител, пак ще помоля да е от София човека, за да не пътува протокола през цяла България. Да кажат и тези, които държат да са в управителния съвет. Пак казвам, говорила съм с Хриси - клео, да ни е председател в началото, ако има някой нещо ротив да казва. Има ли някой желаищ за заместник - председател? Трябва да е някой, който може да замести Хриси пред медии и институции, ако стане нужда, така че ако й се наложи да отсъства да не стане фал. Казвайте кой!

До утре чакам всеки да ми уточни ако иска да е от учредителите или пък от управителния съвет или пък да е член.

Пак казвам, може и само 3-ма да са учредителите. Тъй като съм ангажирала адвокатката на мъжа ми, аз ще се пиша в учредителите, защото така или иначе ще тичам по уреждането на регистрацията заедно с нея. Хриси също ще се навие. Влади? Адара? Някой, който ще си е в София тази и другата седмица?

Също за членския внос, за включване в организацията по колко ще взимаме и членския внос за година колко ще бъде? Разходи ще имаме много, то е ясно.

А, адвокатката каза, че ако решим да правим клонове по градове само ще си усложним живота, защото всеки клон си е като отделна организация и трябва да се регистрира в съда. Така е нека не правим клонове, а да изберем отговорници по градове, за да има координация.

Какво мислите?

Още чакам да кажете какво да пишем в писмата до институциите за четвъртък
newsm78

Момичета, объркала съм нещата пак Embarassed

Значи учредителите трябва да са повече от управителния съвет, защото точно от учредителите се избира този съвет и не може всички учредители да са в съвета. Този съвет се избира, за да контролира работата на председателя и заместника му.

Така че явно протокола ще пропътува бая километри и ща забавим процедурата.

Хайде, казвайте кой иска да участва в учредяването и кой иска да е в управителния съвет. Предлагам  това да са момичитата, които в следващите 2 седмици ще са си по домовете, за да могат да разпишет протокола. Предлагам разпращането му да стане по куриер, за да не губим време.

Имам вече данните на Хриси, Влади, Рада, Женя, Инето, Теодора- Доли,  - Всички от София, от Варна на янич, от Пазарджик на летящата крава, от Пловдив на Коала. Коала заминава на море поне за 10 дена, така че няма да си е вкъщи, Донибони май също доколкото съм разбрала, от Пловдив някой друг желаещ? Плевен? С мен ставаме 10 учредители засега. Някой друг ако иска да свирка до утре  bouquet Чакам данни на лични. И също телефони за връзка.

От всички кои да са в управителния съвет? Казвайте кой има желание?

Сега важните новини:

Утре отиваме на среща с Весела Драганова с Хриси. Неофициална среща, за да й разясним проблемите си и да видим с какво може да ни съдейства.

Звънях на Лекарския съюз, господин Кехайов от сутрешното предаване го няма, посъветваха ме да звънна утре, разказах на секретарката за какво иде реч, казах, че искаме съдействие или пък те ако искат сме насреща за общ протест. Според мен и Хриси трябва ако ходим пред касата да имаме лекари с нас, не 1 ами поне няколко и да ги направим луди този път. Така докторите поне ще си знаят какво да говорят, а ние ще бъдем там, за да видят, че сме на всяка манджа мерудия и да не ни забравят. Въпроса е дали ще правят протест те, утре ще звънна да говоря с него. Това са новините от последния час.

Извинява се за правописните грешки, но нямам време да ги коригирам, целувки  bouquet

Последна редакция: вт, 04 юли 2006, 14:43 от mishlentze

# 92
Здравейте,
на мен ми се идваше пред касата.....ама татко ни е в командировка и няма как да се добера до там с количката и с каката......най-много да стигна до ЦУМ  с метрото.....ама и това си е преживяване.......че за протеста така се придвижихме.....ама за Габи 2 микрорайона пеша са си много.....и изпада в МРЪН още преди да сме се добрали до метростанцията..............а коато се сетя от ЦУМ до Иван Вазов колко е........ще трябва да я тупам на почивки...... 'щото ще ми изпокъса нервите

Обаче ако има някой навит от люлин да идва и има възможност да ни помогне с придвижването.........там сме.......

Колкото до учредителите ....... Мишленце ако има нужда от повече хора.....пиши и мен....... ама не искам да се натрапвам ..... но ако имаш нужда от повече хора.......пусни на лични за да ти пратя данните.
За пред медии не ставам ....че като се притесня ми потича кръв от носа и започвам да забивам на някоя буква ........... грозна гледка Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 юли 2006, 14:56 от BgViki

# 93
Според документите, които имам тук учредителите трябва да са най-малко 7, като 3 от тях са управителен съвет, а ако самите членуващи решат - председателя може да е само един /Хриси в случая/...това ще е най-лесното, устава по-дълго време ще отнеме да се мъдри! няма проблем да съм представител и координатор за Плевен, поне докато не съм тръгнала към Сф, което ще е сигурно към есента....

# 94
Според документите, които имам тук учредителите трябва да са най-малко 7, като 3 от тях са управителен съвет, а ако самите членуващи решат - председателя може да е само един /Хриси в случая/...това ще е най-лесното, устава по-дълго време ще отнеме да се мъдри! няма проблем да съм представител и координатор за Плевен, поне докато не съм тръгнала към Сф, което ще е сигурно към есента....

Точно така 7 най-малко учлредители, от тях 3,5, 7 или колкото искаме управителен съвет. Въпроса е кой от момичетата иска да е в управителния съвет и всички останали дали ще са съгласни , защото в протокола трябва да фигурира всичко. Устава съм оставила на Инето и Янич във Варна да го мислят утре, всъщност най-важни са целите и членския внос. Всичко останало е по примерната бланка. Ако имате идиея за цели пишете, за да включим повече неща.

Пак казвам председател със сигурност и зам също трябва да има, защото ако тръгне да пътува или да работи няма кой да действа като представител.

# 95
ще кажа за тези, които не знаят, за да са наясно с процедурата около едно сдружение
1 - запазване на име - направено е вече
2 - провеждане учредително събрание
 - взима се рещение за учредяване сдружение
 - приема се устав на с-то /включва - наименование на с-то, седалише и адрес, цели - да не са с цел печалба и да не са против добрите нрави; средства за постигане на целите - членски внос, дарения, доброволен труд от членовете; определяне дейността - в частна или обществена полза; предмет на дейност; органи на управлението и т.н. подробности около имуществото и представителството на с-то...
- избор на управителен съвет или управител - според ккавото е в устава /май е по-добре да е един председател, защото при всякакви действия иначе трябва да е целият упр съвет, а това малко усложнява - трябва и трите жени да са свободни в определеното време.
3. подготовка на документите
- изготвят се образци от подписите на управителите
- изготвя се и се подписва заявление за вписване на сдружението в съдеб регистър /имам образец в себе си - това адвокатката най-вероятно ще го даде като готова бланка, която тр да се попълни - заявлението се подписва от управителя или от членовете на упр съвет /последните трябва да представят свидетелство за съдимост

тоест това, което ние трябва сега да решим е
- ако има членски внос каква е сумата - на месец например - плаща я всеки член на сдружението, независимо дали е учредител или управител или просто член
- предметът на стопанска дейност, ако ще извършваме такава с цел да си набавим пари за инициативите
- да формулираме целта ни, средстватга, дейността ни...

По време на Учредителното събрание се води протокол, но би трябвало адвокактката да има образец, ако не- аз мога да предложа...Имам образци и на Устав, Заявлението и вс.останало.

# 96
Мишленце, много сложно става, когато има упр съвет - при всяко ходене по институции или в съда- трябва да присъстват всички от съвета. За това е по-добре да си има един предсесател/управител/...Предстанви си кво става, когато един е на море друг с дете на лекар...наистина по-добре заместник и нека така да се впише в Устава..Утре ще гледам да формулирам и някакви цели, може Яна и Ина /така ще се казват двете ми дъщери, ако имам и втора Wink / да не са се сетили за нещо...Нека всички да мислим дружно...

# 97
Д се обърнем за подкрепа към Лекарския съюз е добра идея. Трябва да им пишем. Също и на различните организации на родители на деца с увреждания. Да се свържем и с Томи Тодоров. Той нали има някаква организация за превенция на Спина бифида. Орязването на пътеките за проследяване на бременността засяга и това.

Аз се чудя от снощи дали ние тук в Пловдив можем да спретнем една акция с полагане на цветя и свещи пред местната Здравна каса. то ясно, че вие ще ходите там, но да се види пак че има подкрепа от всички градове. Какво мислите по въпроса?

в мое по-горно мнение съм пуснала линкове с орган.,между които и лекарски.

Роси, разгледах линковете на организациите, които си дала. Благодаря ти  bouquet Утре ще опитам да се свържа пак с лекарския съюз, да видим ще протестираме ли заедно и ако да да определим кога и тогава вече ще пишем и на другите организации. Според мен за Уницеф трябва специално писмо да измислим, не може да ги каним тях на протест или пък може newsm78 Не знам, можем да искаме да вземат отношение по някакъв начин. Хайде да измислим едно писъмце за тях.

Давайте идеи, за да нахвърлям писмото, вече видях, че други желаещи няма Rolling Eyes

Само че без идеи не ми идва музата, така че все пак ще трябва да се включите. И ако има някоя мама с префектен английски да се обади, аз с испанския съм по-напред. Или поне бях допреди година, оттогава не съм практикувала много, нали не бачкам Tired

# 98
ще кажа за тези, които не знаят, за да са наясно с процедурата около едно сдружение
1 - запазване на име - направено е вече
2 - провеждане учредително събрание
 - взима се рещение за учредяване сдружение
 - приема се устав на с-то /включва - наименование на с-то, седалише и адрес, цели - да не са с цел печалба и да не са против добрите нрави; средства за постигане на целите - членски внос, дарения, доброволен труд от членовете; определяне дейността - в частна или обществена полза; предмет на дейност; органи на управлението и т.н. подробности около имуществото и представителството на с-то...
- избор на управителен съвет или управител - според ккавото е в устава /май е по-добре да е един председател, защото при всякакви действия иначе трябва да е целият упр съвет, а това малко усложнява - трябва и трите жени да са свободни в определеното време.
3. подготовка на документите
- изготвят се образци от подписите на управителите
- изготвя се и се подписва заявление за вписване на сдружението в съдеб регистър /имам образец в себе си - това адвокатката най-вероятно ще го даде като готова бланка, която тр да се попълни - заявлението се подписва от управителя или от членовете на упр съвет /последните трябва да представят свидетелство за съдимост

- ако има членски внос каква е сумата - на месец например - плаща я всеки член на сдружението, независимо дали е учредител или управител или просто член
- предметът на стопанска дейност, ако ще извършваме такава с цел да си набавим пари за инициативите

По време на Учредителното събрание се води протокол, но би трябвало адвокактката да има образец, ако не- аз мога да предложа...Имам образци и на Устав, Заявлението и вс.останало.

Много добре си го обяснила, благодаря  bouquet Аз май обърках всички #Crazy

Точно за въпросния протокол иде реч, как ще организираме учредително събрание, като има момичета от варна, бургас, и т.н.? Затова направо да напишем протокола и да го подпишем. Адвокатката ще напише всичко, само да решим кой ще е в управителния съвет. Смятам, че учредителното събрание може да е и по нета Wink

А, мацки, от Бургас никой не ми е пратил данни.

# 99
Споко бе! протокола си го напишете учредителките, все 7 ще се съберете, пък ние от градовете ще се водим членове...Освен ако някой не е много на зор да ходи ди Сф да присъства на така или иначе виртуалното учредително събрание1 Joy  А за управителния съвет ти казах - хриси - председател, ти или който там се реши - заместник...тоест в устава да не се вписва, че има управителен съвет , а само управител

# 100

Това трябва сериозно да се обмисли.....особено второто
Трябва да се определи и касиер......мисля че е важно Simple Smile не мислите ли

# 101
  • София
Току що по новините казаха, че министърна на здравеопазването също не е съгласен с решенията здравната каса да спре 57 клинични пътеки. Това ме навежда на мисълта да има протес и пред НЗОК, и пред Министерството на здравеопазването. А както беше написала една мама по-нагоре, че няма новини в момента за журналистите, дайте за се възползваме от всеки едни момент. Страшно съм се нахъсала за НЕМИРНИ протести. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: вт, 04 юли 2006, 22:46 от GERBER

# 102
Малко офф: Забравих да ви се похваля, имам 6 на държавния. Почерпете се по случая  с една прасковена торта bouquet

Днес ще правя вишновка, ако някой иска рецептата да свирка, става страхотна и е много лесно за правене. Party

Споко бе! протокола си го напишете учредителките, все 7 ще се съберете, пък ние от градовете ще се водим членове...Освен ако някой не е много на зор да ходи ди Сф да присъства на така или иначе виртуалното учредително събрание1 Joy  А за управителния съвет ти казах - хриси - председател, ти или който там се реши - заместник...тоест в устава да не се вписва, че има управителен съвет , а само управител

Мисля, че управителен съвет трябва да има , за да контролира управителя и заместника newsm78 Иначе нямам нищо против и само софиянки да са учредителки, но не искам да има сърдити Naughty Затова който иска да участва да не скромничи, а да си каже  bouquet

Ей, мацки, забелязахте ли,че има ново поле отдолу за проверка на правописа, страхотно е, пробвах го Party

Стопанска дейност не мисля, че ще извършваме. Приходите ще ни идват само от членски внос и кой колкото може. Според мен , де  bouquet Иначе става прекалено сложно Thinking

Току що по новините казаха, че министърна на здравеопазването също не е съгласен с решенията здравната каса да спре 27 клинични пътеки. Това ме навежда на мисълта да има протес и пред НЗОК, и пред Министерството на здравеопазването. А както беше написала една мама по-нагоре, че няма новини в момента за журналистите, дайте за се възползваме от всеки едни момент. Страшно съм се нахъсала за НЕМИРНИ протести. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Гербер, като те чета май с си купила вече доматите, верно ли душа Joy Ша взема и аз да се оборудвам  Joy Здравната каса и министерството на здравеопазването си подливат вода от години. От това ние само можем да спечелим Party

# 103
  • София
И домати, и яйца, и всичко подобно. Омръзна ни ние да се правим на красавици, а те да ни превръщат в маймуни. Браво за държавния. На следващия протест ще почерпиш.

# 104
Мишленце....
Е това с държавния трябва да кажеш как го направи
кога успя да напишеш пищовите Simple Smile

За стопанската дейност и аз мисля че става твърде сложно.....някой трябва да се заеме само с това......а май няма кой да отдели толкова време за това....... а и инвестиции Simple Smile после дълга и широка......счетоводства....и всякакви други неприятни ЕМОЦИИ Simple Smile , но понеже го имаше в поста на Дес-Яна ....реших че сте обсъждали нещо а аз пак съм спала и съм чела през ред-два .....
Даже се върнах назад да търся Simple Smile заплес съм си .....

Общи условия

Активация на акаунт