1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 290
  • 384
  •   1
Отговори
# 105
Мишленце, честита ти шестица на държавния изпит! Знаех си аз, че ще се справиш.

Сега за сдружението-аз мисля, че председателя трябва да е с по-дълъг мандат от 6 месеца. Нека принципа е ротационен, но мандата да е поне 2 години. 6 месеца е много кратък период. Тамън ще свикнат институциите да контактуват с еди кой си като управител и ние ще вземем да го сменим. Кофти е така. Заместниците обаче може да са двама, защото ние все пак сме майки и ако едната е заета другата може да не е и така.
За управителния съвет нямам идея. Може да са само от София момичетата, но може и да не са. Така или иначе ние събранията си ги правим виртуално явно. Но това ще го решим всички дружно и както е по-удобно така ще бъде и това е.
Ох, още нещо щях да пиша, но малката се разрева и спирам засега.

# 106
Според мен също не трябва да извършваме стопанска дейност.
Сега за сдружението-аз мисля, че председателя трябва да е с по-дълъг мандат от 6 месеца. Нека принципа е ротационен, но мандата да е поне 2 години. 6 месеца е много кратък период. Тамън ще свикнат институциите да контактуват с еди кой си като управител и ние ще вземем да го сменим. Кофти е така. Заместниците обаче може да са двама, защото ние все пак сме майки и ако едната е заета другата може да не е и така.
Подкрепям изцяло!

# 107
Относно НЗОК.

ТУК можете да разгледате как харчи Националната здравноосигурителна каса.
Оказва се, че самото  съществуване на НЗОК излиза доста скъпо на данъкоплатеца.

# 108
Мишленце, ЧЕСТИТО! Да ни показваш после мноооого снимки от дипломирането!

И аз да не изпусна да се похваля - взех си изпита по механика днес при най-заядливия лектор в УАСГ smile3511

За учредителна бройка - ако имате нужда и желание - с вас съм! Трябва да изкупя пред себе си вината, че на втория протест не бях в София!  bouquet  bouquet  bouquet

# 109
Българският Лекарски Съюз настоява здравната каса да преразгледа намаляването на финансирането по клиничните пътеки.
Министърът на здравеопазването също е против орязването.
Цитирам новините по Нова ТV.
Български лекарски съюз

Последна редакция: вт, 04 юли 2006, 19:41 от letia6tata_krava

# 110
  • София
Относно НЗОК.

ТУК можете да разгледате как харчи Националната здравноосигурителна каса.
Оказва се, че самото  съществуване на НЗОК излиза доста скъпо на данъкоплатеца.

ЕМИ, В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ДА СПРЕТНЕМ ЕДИН ПРОТЕСТ ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА НЗОК!!! НИЕ НЕ ЖИВЕЕМ В ТАЯ ДЪРЖАВА, ЗА ДА ЖИВЕЕМ, А ЖИВЕЕМ ТУК, ЗА ДА ЖИВЕЯТ СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ!!!

# 111
  • София
Мишленце, честито!   bouquet

Имам въпрос за протеста пред НЗОК. С деца или без деца? Ако е с деца и аз съм там.

И уточнение за адреса на касата, защото по горе видях, че някой беше споменал кв. Иван Вазов - там е Софийската здравна каса.
Националната е в Лозенец, ул. "Кричим" № 1. Това се намира в горната част на квартала, срещу х-л "Кемпински - Зографски" (бившия Японски). За тези, които се придвижват с градския транспорт - трамваи №№ 9 и 14, спирка Кръста.

# 112
Мишленце....
Е това с държавния трябва да кажеш как го направи
кога успя да напишеш пищовите Simple Smile

За стопанската дейност и аз мисля че става твърде сложно.....някой трябва да се заеме само с това......а май няма кой да отдели толкова време за това....... а и инвестиции Simple Smile после дълга и широка......счетоводства....и всякакви други неприятни ЕМОЦИИ Simple Smile , но понеже го имаше в поста на Дес-Яна ....реших че сте обсъждали нещо а аз пак съм спала и съм чела през ред-два .....
Даже се върнах назад да търся Simple Smile заплес съм си .....

Ами, имам си страхотна кума, с която учехме заедно. Имахме 33 въпроса и 10 момичета си разделихме по 3-4 на всяка. Набрахме ги на компютър и си ге разменихме. После всяка съкрати колкото можа и иска, в случая за мен и кумата цялата тази работа я свърши тя, да ми е жива и здрава, защото ме видя, че съм изкукуригала тотално напоследък Crazy И съотвено ми ги изпрати и аз само си ги разпечатах, нарязах и сгънах. Нямах време дори да ги прочета по 1 път Crazy Отидох на късмет и добре, че успях да извадя да препиша ooooh!

Трябва да я черпя много Mr. Green

Според мен 1 година мандат е добре. 2 са много. Аз не бих се навила за 2 години да съм председател примерно.

Току-що казаха по новините на БТВ, че ако не отменят решението от НЗОК, лекарският съюз ще ги сади и е отказал да подпише анекса. Хих Хип Ура!  Party

Ася, браво за изпита, много се радвам, че си го отметнала, дано всичките си ги вземеш много лесно  bouquet

Мишленце, честито!   bouquet

Имам въпрос за протеста пред НЗОК. С деца или без деца? Ако е с деца и аз съм там.

И уточнение за адреса на касата, защото по горе видях, че някой беше споменал кв. Иван Вазов - там е Софийската здравна каса.
Националната е в Лозенец, ул. "Кричим" № 1. Това се намира в горната част на квартала, срещу х-л "Кемпински - Зографски" (бившия Японски). За тези, които се придвижват с градския транспорт - трамваи №№ 9 и 14, спирка Кръста.

Вече писах, че първо искам да говоря утре с лекарският съюз, защото ако отидем там без лекари няма да постигнем много Peace

# 113
Мишленце, честито!   bouquet

10Х за разяснението Simple Smile
Грешката е моя.....

# 114
Изявление на кравешката фракция на НББМ

Включиха по телефона и една "крава" от НЗОК, нарочно записах името - Жени Начева, директор на Дирекция "Бюджет" на НЗОК.

Държа да отбележа, че никоя от нашите не работи за НЗОК е тая най-вероятно е била някоя уфсъ /б.а. овца / и че  цялото млекодайно войнство работи за каузата на НББМ.

Боже Кравичке нищо лично..  Embarassed Rolling Eyes  Имаме ли кокошки.. Може ли да кажа кокошка  Grinning

# 115

И ако има някоя мама с префектен английски да се обади, аз с испанския съм по-напред. Или поне бях допреди година, оттогава не съм практикувала много, нали не бачкам Tired

[/quote]

Чак перфектен не е, но доста трениран в служебна кореспонденция. Давай ще го преведа.
theodorivanova@bbt.bg (не е телевизията). прещай на него да използвам работното време  Mr. Green

# 116
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Кали, знаех си, че ще успееш! Браво!
Ася и на теб едно браво!

За протеста пред НЗОК аз ще съм с дете щото няма на кого да го оставя.

И аз мисля, че 1 година за мандат е добре.

# 117
Мишленце! Управителя има само представитени функции и не може да взима еднолични решения! Затова Управителен съвет нямя и как да го контролира, то се избира или упр съвет или управител. Посъветвай се с адвокатката, предполагам същото ще ти каже. Управителя е просто нещо като представител, но вс решения се взимат с гласуване от членовете на сдружението. В самия закон не се и споменава заместник също така. а като сме и виртуално сдружение имайте предвид, че за всяко нещо се гласува - тоест ще има анкети...или просто тук ще тр всеки, който се е записал като член да си дава гласа - иначе решение не може да се вземе..досадно е но е демократично

# 118
Мишленце! Управителя има само представитени функции и не може да взима еднолични решения! Затова Управителен съвет нямя и как да го контролира, то се избира или упр съвет или управител. Посъветвай се с адвокатката, предполагам същото ще ти каже. Управителя е просто нещо като представител, но вс решения се взимат с гласуване от членовете на сдружението. В самия закон не се и споменава заместник също така. а като сме и виртуално сдружение имайте предвид, че за всяко нещо се гласува - тоест ще има анкети...или просто тук ще тр всеки, който се е записал като член да си дава гласа - иначе решение не може да се вземе..досадно е но е демократично

Решенията се взимат от управителният съвет, със  съответния глас. Когато се взима решение се гласува. Членовете не взимат решения, само участват в дискусията и в изпълнението, това е доколкото знам. Затова колкото по-малко хора са в управителния съвет, толкова по-лесно ще се взима решение. Мненията на всички трябва да се взимат под внимание, но решението се взима с гласуване от управителния съвет.

Според мен заместник трябва да има, пак се повтарям, но ако Хриси е някъде, както беше сега в Банско за 1 седмица, тук кой остава да ни представлява?

# 119
Относно стопанската дейност - тъй като сдружението е юридическо лице с нестопанска цел в закона си има нещо като вратичка, което си е огромна порта - да може да развива някаква стоп дейност, за да се издържа за целите си...ние не сме наясно, но в устава и при регистрацията тези неща тр да се впишат. Хубаво е да се посъветсвате с майките от зачатие и останалите НПО - та те какво са вписали в тази си точка на Устава...Защото рано или късно ще ни се налага да пишем проекти, за да си издействаме пари от някоя фондация, ще ни се наложи да отчитаме пари и счетоводство да въртим и не на последно място все някакъв вид стопанска дейност. така ме това е мн важно да се уточни. Иначе е ясно, че членовете на сдр ще помагат с доброволен труд  - адвокатки майки, счетоводителки, графични дизайнерки и всякакви - всички ще помагаве с каквото трябваъ и можем...

Общи условия

Активация на акаунт