1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 291
  • 384
  •   1
Отговори
# 120
Момичета пиша за кратко и в тази тема, че не знам дали четете всички при нас. Днес имахме нова среща с Христина Христова. Беше така да се каже на затворени връти (без медии) и се получи добър разговор. Представихме отново детайлно исканията на инициативния комитет на родителите на деца с увреждания. Обсъждахме конкретни искания и разбира се така наболелите тези дни млека за алергичните деца, орязаните пътеки от касата. Разчитаме много на сътрудничката на Христина Христова и също експерт-юриста на комисията на децата, младежта и спорта. момичетатат са млади и много съпричастни към нашите проблеми. Казаха че в рамките на другата седмица ще уредят среща с г-н Спасов и искат да сме всички, така че държим връзка и действаме заедно.
В четвъртък ще имаме среща с депутати от Коалиция за България - тези дами, които приеха снимкита на протеста. Едната от тях е д-р Ина Станкова (дано не бъркам името  Embarassed) и смятаме да потърсим подкрепата и именно - отново по орязаните от Касата неща. Така че, ако искате можем да изчакаме и тази среща за да решим за протеста пред касата - просто предлагам.
Е, отчетох се.

# 121
По новините на Канал1 казаха, че има много несъгласни с орязването на пътеките......, че лекарския съюз не е доволен и че се готвят протести ......Дадоха интервю с шефа на Св.София, който каза че злоупотреби доколкото му е известно в софийските АГ няма...
Ставаше въпрос предомно за рисковите бремености и недоносените бебета. Даваха и кадри от педиатрията с бебета в кувиози............... ох пак ми се дорева .....
В крайна сметка доктора каза че от това ще пострада най вече заплащането на персонала, тъй като не могат да си позволят да правят компромиси в отделенията

Ако наистина от лекарския съюз организират протест може да ги подкрепим................може и идеята за доматите да им дадем Simple Smile

# 122
Гайдарски подпря лекарите срещу касата за клиничните пътеки
04 юли 2006 / News.dir.bg

Министър Радослав Гайдарски е против намаляването на цените на 57 клинични пътеки в сила от 1 юли след решение на УС на НЗОК. По думите му би трябвало да се санкционира само лечебно заведение, в което има сериозен преразход по дадена клинична пътека, но не и това да се отразява върху всички лечебни заведения.
Едностранното решение, взето от НЗОК да намали цените на 57 клинични пътеки е в пълно противоречие с Националния рамков договор и Закона за здравното осигуряване. Това каза пред журналисти д-р Андрей Кехайов, председател на Българския лекарски съюз, цитиран от БТА. Намалението на цените с от 7 до 10% касата оправда с нужда от "прецизиране на алгоритмите на определени клинични пътеки", за да се гарантират качествена апаратура, диагностика, лечение и специалисти. Намаляването на цените и промяната в алгоритмите на клиничните пътеки ще доведат до загуби за болниците с 10-15%, каза д-р Кехайов. Пред тях се поставят изисквания да притежават определена апаратура, която не могат да си позволят и ще са принудени да купят стара, обясни той. БЛС настоява НЗОК да каже мотивите си за намаляване на цените на пътеките и промяната на алгоритмите им. Ако не получим такъв отговор, лекарският съюз ще "предприеме стъпки, съобразени със законодателството", допълни д-р Кехайов и заключи, че новото решение ще наруши достъпа на пациентите до лечебните заведения.

# 123
Момичета пиша за кратко и в тази тема, че не знам дали четете всички при нас. Днес имахме нова среща с Христина Христова. Беше така да се каже на затворени връти (без медии) и се получи добър разговор. Представихме отново детайлно исканията на инициативния комитет на родителите на деца с увреждания. Обсъждахме конкретни искания и разбира се така наболелите тези дни млека за алергичните деца, орязаните пътеки от касата. Разчитаме много на сътрудничката на Христина Христова и също експерт-юриста на комисията на децата, младежта и спорта. момичетатат са млади и много съпричастни към нашите проблеми. Казаха че в рамките на другата седмица ще уредят среща с г-н Спасов и искат да сме всички, така че държим връзка и действаме заедно.
В четвъртък ще имаме среща с депутати от Коалиция за България - тези дами, които приеха снимкита на протеста. Едната от тях е д-р Ина Станкова (дано не бъркам името  Embarassed) и смятаме да потърсим подкрепата и именно - отново по орязаните от Касата неща. Така че, ако искате можем да изчакаме и тази среща за да решим за протеста пред касата - просто предлагам.
Е, отчетох се.
Мая - кой е г-н Спасов? А Христина Христова пое ли ангажимент да отправят запитване към министъра на задравеопазването или към НЗОК по изказаните от вас проблеми?
А защо само с нея, с Весела Драганова няма ли да се виждате, кажете ако не утре пак да повдигнем пред нея и вашите въпроси?

# 124
Момичета за протест пред касата може би утре да се види какво ще каже шефа на лекарския съюз, защото ние не сме много наясно с нещата
Относно следващи протести съм на мнението на Роси да действаме малко по други канали - чрез лоби в парламента и чрез медии - моля ви които от вас имат контакти в медии тормозете ги, ако може да се говори по-често за нас. нека да видим дали ще се задвижат нещата, а и приемането на законопроекта на Мръцков наистина може да е повод за нов протест
Анимими ти нали действаш за сеизмограф
дайте да измислим нещо с което да привлечем Слави да направи предаване - ад ни вклщчи макар и за 10 мин, той има огромна аудитория
За сдружението, смятам че мандата на председателя трябва да е 6 месеца или година, 2 години са много.
Кали , а честито за изпита  bouquet мерси за почерпката Hug

# 125
  • София
Здравейте, мами! Малко поизостанах и не разбрах какво се реши. Ще се събираме ли в петък пред НЗОК? Дайте инфо, за да съм в час. Мерси!!!

# 126
Аз съм още нова тук,но се включвам с две ръце за протеста!Ако имате нужда от помощ ме бива по писането и разни други дреболийки!Има ли нещо ще чакам,защото се притеснявам да не сЕ натрапвам.Ако сте съгласни да пусна едно писъмце на Слави -но ми пратете какви са точно всичките "ни" искания,предполагам ги имате формулирани.Ще привлечем всичко де що може!
Кажете къде не е опитвано,да действаме?
Само да Ви кажа вие сте вЕлики мамита!БРАВО!ДА ПОКАЖЕМ,ЧЕ  НИ ИМА И СМЕ ВАЖНИ,НО НАЙ ВЕЧЕ ДА НАПРАВИМ ЖИВОТА НА НАШИТЕ СЪКРОВИЩА ПО ДОБЪР И ЛЕСЕН! smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 smile3503

# 127
Не се притеснявай, не се натрапваш, всички сте добре дошли  bouquet Само моля да се съгласуват, когато се предприемат някакви действия - на Слави няма смисъл да се пише писмо, аз разговарях с Кулеков. Ако се измисли нещо , с което да ги заинтригуваме, в смисъл да придобие по личен характер и очевидно да касае един проблем или няколко свързани, защото няма как да се изтъпаним там с всичките си искания, това не е интересно за публиката Confused

# 128
Ние,Българските майки/представени в частност
 от сдружение Настоящи и Бъдещи Майки на България/
изразяваме искренното си разочарование от липсата на държавна политика по проблемите на раждаемостта и естественния прираст на Република България и от отношението на нейните представители, към основата на държавата - нейните граждани ,и още по-важно бъдещите граждани на нацията.
Липсата на адекватно отношение към майката и нейната изключителна роля в обществото се изразява в половинчати социални форми на подпомагане и символични средства отпускани на база незасегната от инфлацията и промените в бюджета,не са предвидени облекчения за многодетните майки ,самотните родители и многодетни семейства,не се предвижда и несъществува ясна и конкретна политика, програма или план за стратегия, адресиран към
семействата с репродуктивни проблеми и двойките със стерилитет,няма адекватно
информиране по множество проблеми касаещи периода на зачеване, бременност,износване на плода и раждане.Неадекватно и остаряло оборудване
масово,повсеместно посреща новородените граждани, и по никакъв начин не ги улеснява във шанса им да оцелеят,а родените недоносени или с проблеми,често стават жертва на счетоводството и политиката от време, което нарича себе си демократично и модерно.В 21век  все още сме в миналото отколкото в бъдещето,а
смъртността при раждане не е изолиран процент…С прискърбие отбелязваме нова форма на “геноцитно отношение към майката”- новите “спестявания” на НЗОК,които ще ни спестят новите невинни младенци на на България.
А сега да си припомним цветовете на българското знаме/докато все още има кой да ги помни/ – бяло за свободата на избор,зелено- за сънищата от несбъднатото детство,и червено-за спомена,че във вените е текла силна,здрава кръв…
Избор,сън и спомен…
За всички, които симпатизират на нашите чувства и терзания,моля почетете българските политици с цвете,защото за нас политиката е мъртва каквото е отношението и към нас майките!
Ето моя текст за писмо и към него платформата,ако съм полезна ще бъде чудесно.Много късно го излюпих,но мислих и по знаците и имам вече няколко.Дано не съм закъсняла.
Участвам във всякакви анархистки начинания/стига да не съм облян във кърви юнак както съм сега/

# 129
Мишле ти се оказа истинска Пенелопа!/докато чакала Одисей,наглеждала реколтата от маслини,водела счетоводството,тъкала гоблен, който сто пъти разплела преди окончателно да завърши,наглеждала с едно око олимписките игри и надпивки в двора на двореца и си отрастила сина и всичкото това за ими няма десет години!!!/А ти май за една нощ,а честито поВисшаване!Дано има смисъл в бъдеще и реализация!
Клео имам затруднения със Сеизмограф,но не съм се отказала да ги тормозя щото са ми болна цел...кефят ме като трибуна!Набелязах си и нова цел татко Иво от" В десетката"

# 130
Мишле не можах да чета подробно ,но имате ли нужда от личните ми данни за квота?!
Тва с членския внос беше неизбежно!

# 131
Animimi, писвото ти е много силно и с минимални редакции и допълнения, смятам че може да се използва.
  bouquet
Мишлинци, забравих да ти честитя успеха по всички фронтове. Държа да отбележа, че те смятам за борбено, мъжко момиче. Имаш моето уважение и подкрепа.
  bouquet

# 132
ако с нещо мога да ви помиогна кажете , и аз имам дете и се интересувам от тези проблеми , работя в тв водя 2 предавания кажете ако мислите че по някакъв начин мога да съм полезна

----------------------
Пишете на кирилица!!!

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 09:54 от Аурелия

# 133
На първо време пиши на кирлица.
Виж темите за протеста, много неща са обсъждани там. Можеш да вземеш дейно участие според възможностите си.
Успех!

# 134
По новините на Канал1 казаха, че има много несъгласни с орязването на пътеките......, че лекарския съюз не е доволен и че се готвят протести ......Дадоха интервю с шефа на Св.София, който каза че злоупотреби доколкото му е известно в софийските АГ няма...
Ставаше въпрос предомно за рисковите бремености и недоносените бебета. Даваха и кадри от педиатрията с бебета в кувиози............... ох пак ми се дорева .....
В крайна сметка доктора каза че от това ще пострада най вече заплащането на персонала, тъй като не могат да си позволят да правят компромиси в отделенията

Ако наистина от лекарския съюз организират протест може да ги подкрепим................може и идеята за доматите да им дадем Simple Smile

От 9 сутринта знъня в лекарския съюз, никой не вдига още, ще звъня пак. Вчера си оставих координатите на сикретарката, но никой не ме е търсил. Ако не успея да се свържа ще е добре д-р Ива Станкова да ни помогне.
Е, отчетох се.
Мая - кой е г-н Спасов? А Христина Христова пое ли ангажимент да отправят запитване към министъра на задравеопазването или към НЗОК по изказаните от вас проблеми?
А защо само с нея, с Весела Драганова няма ли да се виждате, кажете ако не утре пак да повдигнем пред нея и вашите въпроси?

Хриси, Спасове придседателя на комисията на младежта и спорта, едно писмо сме завели до нега от отворените. С Драганова ще се видят утре в 12, казах им и те си уговориха час преди нас Peace

Аз съм още нова тук,но се включвам с две ръце за протеста!Ако имате нужда от помощ ме бива по писането и разни други дреболийки!Има ли нещо ще чакам,защото се притеснявам да не сЕ натрапвам.Ако сте съгласни да пусна едно писъмце на Слави -но ми пратете какви са точно всичките "ни" искания,предполагам ги имате формулирани.Ще привлечем всичко де що може!
Кажете къде не е опитвано,да действаме?
Само да Ви кажа вие сте вЕлики мамита!БРАВО!ДА ПОКАЖЕМ,ЧЕ  НИ ИМА И СМЕ ВАЖНИ,НО НАЙ ВЕЧЕ ДА НАПРАВИМ ЖИВОТА НА НАШИТЕ СЪКРОВИЩА ПО ДОБЪР И ЛЕСЕН! smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 smile3503

Здрасти Дими  bouquet Колко отдавна чакам да поиска някой да ми помага с писмата и прессъобщенията  bouquet Хич не се натрапваш, включвай се с пълна сила, всеки заитересован е от полза  bouquet

Ние,Българските майки/представени в частност
 от сдружение Настоящи и Бъдещи Майки на България/
изразяваме искренното си разочарование от липсата на държавна политика по проблемите на раждаемостта и естественния прираст на Република България и от отношението на нейните представители, към основата на държавата - нейните граждани ,и още по-важно бъдещите граждани на нацията.
Липсата на адекватно отношение към майката и нейната изключителна роля в обществото се изразява в половинчати социални форми на подпомагане и символични средства отпускани на база незасегната от инфлацията и промените в бюджета,не са предвидени облекчения за многодетните майки ,самотните родители и многодетни семейства,не се предвижда и несъществува ясна и конкретна политика, програма или план за стратегия, адресиран към
семействата с репродуктивни проблеми и двойките със стерилитет,няма адекватно
информиране по множество проблеми касаещи периода на зачеване, бременност,износване на плода и раждане.Неадекватно и остаряло оборудване
масово,повсеместно посреща новородените граждани, и по никакъв начин не ги улеснява във шанса им да оцелеят,а родените недоносени или с проблеми,често стават жертва на счетоводството и политиката от време, което нарича себе си демократично и модерно.В 21век  все още сме в миналото отколкото в бъдещето,а
смъртността при раждане не е изолиран процент…С прискърбие отбелязваме нова форма на “геноцитно отношение към майката”- новите “спестявания” на НЗОК,които ще ни спестят новите невинни младенци на на България.
А сега да си припомним цветовете на българското знаме/докато все още има кой да ги помни/ – бяло за свободата на избор,зелено- за сънищата от несбъднатото детство,и червено-за спомена,че във вените е текла силна,здрава кръв…
Избор,сън и спомен…
За всички, които симпатизират на нашите чувства и терзания,моля почетете българските политици с цвете,защото за нас политиката е мъртва каквото е отношението и към нас майките!
Ето моя текст за писмо и към него платформата,ако съм полезна ще бъде чудесно.Много късно го излюпих,но мислих и по знаците и имам вече няколко.Дано не съм закъсняла.
Участвам във всякакви анархистки начинания/стига да не съм облян във кърви юнак както съм сега/

Браво, анимими, страхотно е писмото. Само кажи идеята каква е, да го пуснем сега на касата или за бъдещия протест с погребалния венец?

Благодаря за поздравлението за изпита, дано наистина има смисъл в бъдеще Praynig На сравнението  Пенелопа се посмях искрено Mr. Green

Засега 13 души са изявили желание за участие като учредители и са ми изпратили данните си. 10 от София и 3 от Варна, Пловдив и Пазарджик. От Пловдив имам данните само на коала, а тя замина на море поне до 20-ти. В такъв случай не знам дали да я пиша в учредителите, защото ще се забавим много. Ренци ако иска да си прати нейните данни, тя поне май ще си е в Пловдив за следващите 2 седмици.

Чакам днес Янич и Инето във Варна да измъдрят целите на организацията и да ми пратят нещо, за да мога да го пратя на адвокатката.

Дес- Яна, не знам каква стопанска дейност можем да развиваме... Ако се сетиш нещо подходящо пиши.

Летяща, благодаря ти за честитката  и похвалата bouquet

ако с нещо мога да ви помиогна кажете , и аз имам дете и се интересувам от тези проблеми , работя в тв водя 2 предавания кажете ако мислите че по някакъв начин мога да съм полезна

Кои са предаванията? Ако са със социална или здравна насоченост можем да участваме в някое от тях? Добле дошла сред нас  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт