1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 325
  • 384
  •   1
Отговори
# 135
Не ми стана ясно как си формулираме протеста пред НЗОК!Протест ли е и какво протестираме?
Някой наясно ли е пак питам какви точно пътеки се орязват и колко от тях фатално засягат то-
ва за което се борим?57 са доста!

# 136
Г-н Спасов е председател на Комисията на децата, младежта и спорта - не знам каква работа ще свърши, но човекът бил много предразположен към проблемите на майките и иска да помогне. Целтя му е да предизвика повече важни хора да присъстват на тази среща, в.т число Министър на здравеопазването и на соц. политика.
С г-жа Весела Драганова днес имаме среща от 12.00 часа - после пак ще докладваме  Wink

# 137
Чудесни бяхте всички знайни и незнайни мами!/това заслужава отделен ред/
Най-вече повече от преди! И все пак това не е достатъчно!Верно,че за месец бяха направени неща със светлинна скорост-а именно обединение на многото и различни организации,обща платформа,установен контакт с повечето институции,които касаят исканията от платформата
и не на последно място установен контакт с повечето медии и опит за създаване на мрежа по квартали,населени места/градове/ ,която да обслужва общата набелязана дата цел и изявата на сдружението!Вие искате за два месеца и половина да вдигнете наново "близнаците"?!Не е възможно!Но,това което направихте не е малко!Не бива да се изпада в гняв  макар да има страшно много причини за това!Като начало никой не планира растеж на нацията българска!
Първо в международен план после в локален такъв.
Иначе нямаше да спират блоковете на АЕЦ/което е нова неосъзната трагедия в бъдеще/Няма интерес към нас освен такъв за нечисти сделки и пране на пари по несъществуващи проекти.Проблема с боклука също предстои да се покаже в пълен блясък,но на кого му пука с тези подпочвени води и свлачища и наводнения, ще се изплашат като стане екологична катастрофа!Това не е конкретно към темата макар, че всъщност след време ще се окаже свързано с нея..., Спират АЕЦ-блоковете и всичко ще скача и най-напред тези които куцат,лежат,нямат пари или не могат още да говорят те го отнасят!!!
Да ,трябват по ефективни мерки,но те са свързани с повече обвързване на популярни хора,личности с каузата!Защо не концерт за майките на българия!
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ!Че ни трябват пари за глупости които за голяма фирма са просто разхода за телефоните за деня/грубо казано/Те не са глупости ама как се събират!А и както казах трябва да нашумим!После мисля Адара каза тва за гърнетата аз харесвам тва с памперсите да ги оставяме около парламента! Или  носите цветя както се слага на умрелите,щото за нас политиката е мъртва каквото е отношението и към нас майкитеНе е нещо кой знае какво и не иска многоусилия!и пари...но е пасивна и атрактивна форма!Мисля докато стигнем международен подиум да опитаме повече възможности, че и правно да сме по-убедителни...Пък и едва сега сме почнали!НАЛИ?Ето нещо, което не е за пренебрегване а именно не пренебрегвайте майките със свободни професии художнички,артистки,оперни певици,музикантки и др знайни и незнайни войни които създават култура и за децата Ви!Те могат много да бъдат полезни за каузата,не ги гонете не ги загърбвайте!Приобщете ги и тях/исканията за 6-те месеца!/.Ще питам за направленията отдавна се интересувам,но баща ми е вдруг град и трудно го хващам макар да е много сведущ по въпросите като бивш заведущ цитологична в онкологията,а и непрекъснато работи с гинеколози.Мисля,че каквото се започне трябва да се свърши а именно всички възможни предавания в които може да се участва,радия и повече и по-организирана подкрепа в нета.
За следващ протест смятам разумна датата около или след 15 септември!
Имаме нужда от един или няколко PR-а и касиер,началник на организацията и подначалници по квартали и места!Няма пак да критикувам името,каквото и да е то вече съществува регистрирано и работи,но знака е просто един от няколкото подобни които съм виждала и може да бъде объркан!А запазен цвят имаме ли?Щото си мисля за фанелки е шапки,но тва по-нататък като се окопитим иразгърнем в мнозинство.

# 138
Мишле трябва да храня бебо и за това изкопирах стария си постинг от30-та стр.Идеята е писмо разпростанено по медиите и най вече печатните,защото не ни познават!А останалото да си движим...айде до скоро!
Мерси за писмото,има нужда от професионален поглед и леко коригиране,щото няма да се излагаме !Така че ако може някой леко да пипне където има тафтологии или нещо е наивно написано!

# 139
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ето една идея за знака:
http://www.extremus.info/images/lo_m.jpg
Сестра ми каза, че имала и още една, ама не знае дали ще има време да я доразвие.
Чакаме още предложения.

# 140
Не ми стана ясно как си формулираме протеста пред НЗОК!Протест ли е и какво протестираме?
Някой наясно ли е пак питам какви точно пътеки се орязват и колко от тях фатално засягат то-
ва за което се борим?57 са доста!

Поканиха ме от 7 дни да участвам в сутрешния им блок в петък. Ще говорим за социалната и здравната политика. Ще дам телефоните на майките с деца с увреждания, за да нправят другата седмица предаване и за тях.

От лекарския съюз не могат да ме свържат с Кехайов, защото бил на среща. Казаха, че ми имат телефона и ще ми звъннат като имат отговор Tired Цяла сутрин я тормозя тази секретарка. Чак ми се скара накрая Rolling Eyes

А, и още нещо, обади ми се Мръцков, за да ми каже, че днес комисията нямало да разглежда проектозаконите за майчинството, утре имам среща с него, Валя или Мая, ако имате желание да дойдете с мен ще е супер, той бил и в здравната комисия. Да ви кажа на мен въпреки всич
ки ми е много симпатичен този Мръцков, много е сериозен. Вчера имахме уговорка да му звънна да го питам за комисията, но не му звъннах, защото разбрах, че няма да се гледа днес това което ни засяга в комисията, а той въпреки всичко ми се обади да ми го каже.

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 11:21 от mishlentze

# 141
Относно сдружението - според документите, които имам тук повечето решения се взимат с гласуване по време на Общо събрание на членовете...Управителния съвет взима решения само по някои конкретни въпроси. Хубаво е да ги резюмираме тези неща и хората да ги знаят - говори Мишле и с адвокатката... Анимими! добро писмо, може само малко по-кратко...Аз мисля, че е рано веднага да го правим това с букетите и венеца, защото в момента все пак ни се обръща някакво внимание и разни хора водят диалог с нас и другите НПО- та! Да не стане по този начин да нарушим диалога...нека го направим след като се види какво става със законопроектите и здравната каса...това е само лично мнение...Мишле в 7 дни или в ТВ 7? Я се уточни, че то има голяма разлика и в рейтинга и в качеството и всичко!

# 142
Не знам дали сте слушали по БНР предаването, говориха повече за проблемите по общини и детските заведения, включиха изказвания на Яна от Варна, кмета на Варна и мое /доста орязано, ама карай/ А да София казаха, че се строяли детски заведения, макар че това едва ли би решило бързо проблемите и недостигав центъра на града.

# 143
  • София
строят 2-3 градини в софия. като за едната сутринта по НТВ имаше казус, че собствениците на земята си я искали.

# 144
Е, и аз забравих да се чуя по радиото newsm78 Дес, можеш ли да кажеш какво каза кметът ни с 2-3 думи, макар че му научих горе-долу репертоара.
Мишленце, чакам Инето да дойде до вкъщи, за да обмислим целите (и да гледаме мач) Mr. Green

# 145
Момичета няма да нужда сигурно да споменавам,че ви се възхищавам...то е ясно  Simple Smile   bouquet
Присъствах на втория протест и смятам да присъствам на всички останали,ако ще и още 100 да има ( дано не се стигне до там де) . Ако имате нужда от помощ за нещо казвайте- насреща съм,само дето незнам с какво мога да помогна точно. Освен с това,че за следващия протест лично ще запозная всички мами от нашия квартал,че даже и от някой съседен... тук се прескачаме по улиците ,а на 1.07 не видях нито една...

# 146
  • Sofia
Много ми хареса тази идея за лого, ето и моя вариант:
http://images08.snimka.bg/000887147-big.jpg

# 147
Прекрасно, особено цветния вариант !!!  Peace

Браво, Тайджи !

Hug  bouquet Party

# 148
Много ми хареса тази идея за лого, ето и моя вариант:
http://images08.snimka.bg/000887147-big.jpg

Страхотно предложение, определено грабва!  bouquet  bouquet  bouquet