1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение 2)

• 18 327
  • 384
  •   1
Отговори
# 150
Запазено е името
Настоящи и бъдещи майки , така че всъщност е НБМ , а не НББМ
Засега няма да има протест пред НЗОК , така се разбрахме като се чухме днес с Мишленце .
Нямаме лекари под ръка , които да ни подкрепят
Но като гледам , така и така Лекарския съюз не подписва , пък и г-н Мръцков иска да помогне

# 151
Ето една идея за знака:
http://www.extremus.info/images/lo_m.jpg
Сестра ми каза, че имала и още една, ама не знае дали ще има време да я доразвие.
Чакаме още предложения.

adara   страхотно е логото, браво на сестра ти, от всички предложения досега това ми направи най-силно впечатление, направо ме разнежи.

animimi писмото е много силно и показва решителност и устременост които много ми харесаха. И още нещо от известно време все се каня да ти напиша, че много ти се радвам че впрегна енергията си за креативни неща, много си добра и когато се заяждаш, но като съпричастен на каузата човек те харесвам много повече  Wink
mishlentze ха честито ти дипломиране, давай сега за трето  Mr. Green

# 152
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ето една идея за знака:
Сестра ми каза, че имала и още една, ама не знае дали ще има време да я доразвие.
Чакаме още предложения.

adara   страхотно е логото, браво на сестра ти, от всички предложения досега това ми направи най-силно впечатление, направо ме разнежи.

animimi писмото е много силно и показва решителност и устременост които много ми харесаха. И още нещо от известно време все се каня да ти напиша, че много ти се радвам че впрегна енергията си за креативни неща, много си добра и когато се заяждаш, но като съпричастен на каузата човек те харесвам много повече  Wink
Ама и аз съм един заплес! ooooh! Тя сестра ми си е играла да ни направи няколко предложения, а аз чак сега виждам, че са толкова! Embarassed То и надолу и настрани имало, ама кой да гледа. Толкова бързах сутринта да ги пусна, че само отворих линка и не го доразгледах! Embarassed

# 153
Ето една идея за знака:
Чакаме още предложения.

Ама и аз съм един заплес! ooooh! Тя сестра ми си е играла да ни направи няколко предложения, а аз чак сега виждам, че са толкова! Embarassed То и надолу и настрани имало, ама кой да гледа. Толкова бързах сутринта да ги пусна, че само отворих линка и не го доразгледах! Embarassed

Е то не, че аз съм била по-малко заплес и аз не съм разгледала надолу и настрани.   Mr. Green  Но това лого което се вижда като се отвори линка ме грабна направо и не съм разглеждала повече  Embarassed

# 154
Здравейте момичета, аз съм пред нервна криза ooooh!, което слава Богу не ми пролича на срещата с Драганова Simple Smile
Не знам какво става с Алекс, може би ще му никнат зъби, но вече 2-ра нощ ми се буди , реве не мога да го приспя, а никога не е бил такъв Tired А на сутринта трябва да ставам рано рано за да бачкам, при положение че си лягам късно , за да ви изчета и да си мисля и по нашите проблеми, дайте някакъв съвет, ако са зъби какво да го правя, купих му Calgel одеве, не виждам да има някакъв ефект Cry Извинете ме, ама трябваше да ви се оплача.
Сега за срещата - мина много добре според мен, г-жа Драганова възприема предложенията ни като говорихме за това което може да се направи в момента покрай законопроекта и това което може да се прави в бъдеще. Тя ще направи предложения в Комисията на заседанието на което ще присъстваме по нашите искания. Питах я за 6-те месеца, каза че тя лично е внесла промяната, която направих миналата година и според която се искат 6 месеца стаж, независимо кога е придобит като непосредствено преди майчинството може да си работил и само 1 ден, въобще няма изиксване кога да са придобити тези 6 месеца, няма изискване да са последователни, няма изискване да са при един работодател.
Каза, че ще проучи въпроса със студентките. Каза също така, ако имаме някаква нужда от помощ да се обаждаме. Казахме й за пътеките, по които касата е намалила цените, тя не беше разбрала за тези 2-те които нас ни касаят.
Тъй като очевидно няма никакъв шанс да направят майчинството % от дохода и за 2-те години, казах й поне да се опитат да включат текст, обезщетението да не е по-ниско от МРЗ. Говорихме също така да се направи някаква компенсация за майките на повече от 1 едновременно родени деца в Закона за семейните помощи за деца, когато се коментират детските, защото този закон ще се изменя скоро време заради тях. Също говорихме и за семейното подоходно облагане.
Аааа, моля някоя майка с породени деца да каже какво получава за 2-то си дете, че си заформихме спор по тоя въпрос.
Това е мисля че нищо не съм пропуснала, след нас имаше среща със Зачатие.

# 155
  • София
Пробвай с Дентинокс. Доколкото разбрах доста деца в момента са в такова положение. Предполага се, че е от пълнолунието. или поне така ми казаха.

# 156
Клео, браво smile3501 За зъбките може да опиташ хомеопатичното Chamomilla Vulgaris 15 CH.
Мишленце, честито  bouquet  bouquet  bouquet Ако Ренци не си е изпратила данните, мога да пратя моите, няма проблеми Peace Само кажи Hug
Адара, много ми харесаха идеите за лого на сестра ти, особено тези отляво Peace
Тайги, като махнеш излишната буква, цветното лого ще е супер Peace Обаче фаворит ми е логото на Адара, признавам Hug
Пипнах малко писмото на Анимими, вижте дали ви харесва:

Ние, Българските майки, представени в частност от сдружение Настоящи и Бъдещи Майки,
изразяваме искреното си разочарование от липсата на държавна политика по проблемите на раждаемостта и естествения прираст на Република България, както и от отношението на нейните властници към основата на държавата - нейните граждани и, още по-важно, бъдещи граждани на нацията.
Липсата на адекватно отношение към майката и нейната изключителна роля в обществото се изразява в половинчати социални форми за подпомагане и в символични средства, отпускани на база, незасегната от инфлацията и промените в бюджета. Не са предвидени облекчения за многодетните майки, самотните родители и многодетни семейства. Не се предвижда и не съществува ясна и конкретна политика, програма или план за стратегия, адресирани към семействата с репродуктивни проблеми и двойките със стерилитет. Няма адекватно информиране по множество проблеми, касаещи периода на зачеване, бременност, износване на плода и раждане. Неадекватно и остаряло оборудване повсеместно посреща новородените граждани, и по никакъв начин не ги улеснява в шанса им да оцелеят. Родените недоносени или с проблеми бебета често стават жертва на счетоводството и политиката във време, което нарича себе си демократично и модерно. През 21 век  все още сме повече в миналото, отколкото в бъдещето, и смъртността при раждане не е изолиран случай…С прискърбие отбелязваме нова форма на “геноцидно отношение към майката”- новите “спестявания” на НЗОК, които ще ни спестят новите невинни младенци на на България!
А сега да си припомним цветовете на българското знаме (докато все още има кой да ги помни) – бяло за свободата на избор, зелено- за сънищата от несбъднатото детство, и червено – за спомена, че във вените на народа ни е текла силна, здрава кръв…
Избор, сън и спомен…
За всички, които симпатизират на нашите чувства и терзания, моля почетете българските политици с цвете, защото за нас политиката е мъртва, каквото е и отношението към нас, майките!

# 157
  • София
За всички, които симпатизират на нашите чувства и терзания, моля почетете българските политици с цвете, защото за нас политиката е мъртва, каквото е и отношението към нас, майките!

Точно така. Може символично да проготвим цветя.

# 158
Здравейте момичета, аз съм пред нервна криза ooooh!, което слава Богу не ми пролича на срещата с Драганова Simple Smile
Не знам какво става с Алекс, може би ще му никнат зъби, но вече 2-ра нощ ми се буди , реве не мога да го приспя, а никога не е бил такъв Tired А на сутринта трябва да ставам рано рано за да бачкам, при положение че си лягам късно , за да ви изчета и да си мисля и по нашите проблеми, дайте някакъв съвет, ако са зъби какво да го правя, купих му Calgel одеве, не виждам да има някакъв ефект Cry Извинете ме, ама трябваше да ви се оплача.
Сега за срещата - мина много добре според мен, г-жа Драганова възприема предложенията ни като говорихме за това което може да се направи в момента покрай законопроекта и това което може да се прави в бъдеще. Тя ще направи предложения в Комисията на заседанието на което ще присъстваме по нашите искания. Питах я за 6-те месеца, каза че тя лично е внесла промяната, която направих миналата година и според която се искат 6 месеца стаж, независимо кога е придобит като непосредствено преди майчинството може да си работил и само 1 ден, въобще няма изиксване кога да са придобити тези 6 месеца, няма изискване да са последователни, няма изискване да са при един работодател.
Каза, че ще проучи въпроса със студентките. Каза също така, ако имаме някаква нужда от помощ да се обаждаме. Казахме й за пътеките, по които касата е намалила цените, тя не беше разбрала за тези 2-те които нас ни касаят.
Тъй като очевидно няма никакъв шанс да направят майчинството % от дохода и за 2-те години, казах й поне да се опитат да включат текст, обезщетението да не е по-ниско от МРЗ. Говорихме също така да се направи някаква компенсация за майките на повече от 1 едновременно родени деца в Закона за семейните помощи за деца, когато се коментират детските, защото този закон ще се изменя скоро време заради тях. Също говорихме и за семейното подоходно облагане.
Аааа, моля някоя майка с породени деца да каже какво получава за 2-то си дете, че си заформихме спор по тоя въпрос.
Това е мисля че нищо не съм пропуснала, след нас имаше среща със Зачатие.

Клео много съжалявам за Алекс, според мен щом не му действа Калгел-а не са зъбки, при моето хлапе той действа безотказно (в момента ни растат и през нощта се "дрогираме" редовно). Ако ме питаш мен най-вероятно му липсва времето което е свикнал да изкарва с мама. Моето хлапе страшно усеща моите настроения и когато аз съм нервна стой та гледай каква картинка сме- две кълба нерви, а когато аз съм спокойна всичко си е ок. Така че може и да не са зъбки,а просто да му липсваш на бебчо, пробвай да го погушкаш за малко да се поуспокои човечето и то ще си покаже.

За срещата, мога само да стискам палци да има резултати от тези срещи, дебати и т.н., че нещо хич им нямам вяра на ентусиазма на политиците Rolling Eyes

# 159
  • София
Ма те политиците не знаят що е това ентусиазъм.

# 160
Сега за протестите, момичета, смятам че засега трябва да се спрем с протестите. Нека да видим какво ще стане, ето че има депутати които се заинтересуваха от проблемите ни и то от управляващата коалиция все пак.От опит ви казвам, като човек който се занимава с нормативни документи, че нещата в законотворчеството стават мнооого бавно. Много е важно, че завързахме контакти с хора , точно от комисиите,които ни трябват Христина Христова и Весела Драганова от Комисията по труда и социалната политика, Мръцков и Ива Станкова са и в Комисията по здравеопазване. Хубавото е че директно мога да внасят законопроекти без да минават през Министерски съвет, което още повече забавя нещата.
Относно касата, доколкото разбрах БЛС няма да подпишат някакъв анекс, без който това решение би било незаконно, така че и там трябва да изчакаме да видим какво ще стане,още повече Драганова и Христова поеха ангажимент незабавно да отправят питане.
Драганова също е готвила някакъв законопроект за закрила на майките и иска есента да го обсъждат заедно с Христова и да го внесат заедно. Детските ще се обсъждат есента като Христова ще застъпва нашето искане за детски за всички, а Драганова ще иска прага да остане , но да е по-висок
така, че пак казвам нещата се задвижват , протестите дотук си свършиха работата, станахме известни на когото трябва.Инчето предложи да се пробваме все пак и да установим контакт с някои от заместниците на Масларова, виждат ми се разумни хора.
Animimi -писмото е добро, с някои корекции, но каква ти е идеята, аз мисля че се видя че нямаме отзвук в печатните медии, защо мислиш че ако го изпратим ще има някакъв ефект? Мисля си че сега е време да търсим начини да участваме в сериозните предавания - като тези , които ти си избрала Сеизмограф и В десетката, мислех си вчера, май някой го беше споменал има и по К1 - Законът и ние, по въпросите на касата има доста здравни предавания. Някой ако му се занимава да порови малко в програмите на телевизиите и да набележи кои предавания са подходящи и за кои искания
Офф много станаха моите писания, за което се извинявам Embarassed ама като нямам време иначе да пиша, днес сутринта малкия рева, аз после бях на среща и сега ще бачкам Sad
айде, нали знаете държа си прозорчето отворено Wink

# 161
Оф, Деби и аз си мислех дали не усеща че съм много нервна Rolling Eyes, обаче точно затова одеве си наложих да се успокоя малко взех го да го погушка, обаче от време на време изплаква, освен това като го кърмя в началото взе много да плаче и да се дърпа, после се успокоява.Чела съм че това може да е от зъби, защото като засучат венците им се пълнят с кръв.
Ще пробвам и Дентинокс и Хамомила, само да не стане като с капките за колики Confused 3 вида пробвах и от 3-те ефекта беше 0

# 162
Здравейте момичета! Поздрави от Варна, морето и мен - Инето.

Предложението е да се свържем с Явор Димитров - зам. министър на ТСП, който в изявите си в медиите заемаше позиция, по-различна от категоричната желязна "лейди" Масларова. Но първо трябва да разберем от коя парламентарно представена партия е все пак, което ще се опитам утре да разбера.
Инчето предложи да се пробваме все пак и да установим контакт с някои от заместниците на Масларова, виждат ми се разумни хора.

Хриси, по повод на предаванията:
Някой ако му се занимава да порови малко в програмите на телевизиите и да набележи кои предавания са подходящи и за кои искания
Според мен не трябва да гледаме т.нар. специализирани предавания, а тези с висок рейтинг - това ни трябва!

# 163
Скъпи Мами,освен писмо, имам и значета, ама не знам- как да ги извадя,че да ги видите всички!
Държа да обясня няколко неща с риск някой да се засегне.Но първо като член на съюза на СБХ и на Свободните поети искам да Ви кажа ,че закона за авторското право в България действа с пълна сила.
НЕ МОЖЕ И НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ГОТОВИ ЗНАЦИ!В повечето случаи знаците се регистрират и запазват като такива и може да се подведем под съдебна отговорност и разни там процедури за автентичност!Така,че шега с това не бива!Запазения знак е сериозно нещо!
Друг е въпроса,че малко уважаващи себе си хора,сдружения,фирми,личности и тн.т...си дават труд да ги регистрират официално!Аз като автор на знаци и човек,чиято работа се излъчва или публикува и е в обръщение искам да Ви уверя,че веднага съм хващала  моментите на авторска кражба и съм реагирала както казват руснаците-НЕМЕДЛЕННО!
Агенция"Фокус" лично ми се извини за един от случаите!А Камен Спасов от Сити/муз.канал/така и не можах да подведа под отговорност,но той и сега използва знака ми като анимирано 3D-заставка след като няколко години го експлоатира като печатен знак и всеки път като си късах пликчетата от захар/по едно време беше отпечатан там/ми кървеше сърцето ама нейсе-ум патки пасе ,като не знае как да царува!
Да си призная,че много внимавам да не прилича на нищо видяно или позното до момента,за това съм избягала от силуета майка дете, така много в обръщение от различни организации и сдружения,педиатрични асоциации или минерални води...а детската рисунка за жалост също много експлоатирана, също може да се припознае поради възникнала някаква мода в тази насока...напоследък тъй да се каже!
Та старата класика, типографско решение е моя избор.
Буквите от шрифт, не особенно употребяван, обиграни и символно натоварени с каузата, и с практическата възможност да бъдат умалени и увеличени, извадени графично и в цветен вариант ако се наложи, за фанелка или ако се наложи за пощенска марка,печат или клеймо асъщо и за плакат.Варианти...
ОБАЧЕ на кого да ги пратя на Имейля!

# 164
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Анимими, сеста ми това работи и затова и предложих да направи предложения.
Давай и ти твоите, ако аз не мога да ги кача, оборудвана съм в къщи с двама братя и една сестра, все някой ще се справи! Mr. Green
rebeka_2211@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт