През юли ДЕКЕМВРИЙЧЕТА се обаждат с ритничета!

• 20 016
  • 279
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Лено, ти уби всичко детско в мен . Ако на теб ти дава такъв голям риск , то какво остава за мен!?
Ще направя 36 след 1 месец! Толкова се притесних че контракции даже имам. Явно няма да ме бъде! На мен ми казаха да отида около 20-ти юли когато ще съм в 18-19 седмица . Направо незнам как ще изкарам до тогава! Но в крайна сметка каквото е писано!

Цитирам от листовката, която дават в Майчин дом:
Амниоцентеза - Процедурата е безболезнена и практически безопасна за бременната. В минимална степен (под 0,5%) тя носи риск за прекъсване на бременността.

Честно казано, момичета, не виждам защо това изследване толкова се драматизира. Под 0,5 % е много малък процент. Сигурно при вагинален преглед за проверяване на шийката на матката примерно рискът е пак там някъде, но никой не го драматизира!

# 121
Абе, ClanG, моля ти се, недей така, нали говорихме по-горе, че всичко е в Божиите ръце, едно изследване нито може да навреди, нито да промени нещо! Повечето умни жени на Запад раждат след 35г. възраст, да не мислиш? Ти ще си една чудесна мама с чудесно бебче, що пък да не!?
И недей да казваш това "явно няма да ме бъде"! Никога не го казвай, изричай само положителни изречения за бъдещето, а най-добре в сегашно време. (Луис Хейли препоръчва да не си мислим "Ще имам дете.", а "Имам дете."; "Ще работя на 3000 лв. заплата", а "Работя на 3000 лв. заплата" и пр.)

Lia25 и аз дотук, за срещата в Арена довечера.
Net - може би? Klemy - с детенце?
Къде е danielad?
Имаше и още съседкски мамита?

# 122
  • София
Момичета "чух" за срещата и си мълча с надеждата, че ще успея да дойда, но няма да мога. Sad

Синът ми е болен - в някаква дупка ли е влязъл незнам, но тъкмо се пооправи от един вирус и после друг го хваща - първо беше летен грип с температура и повръщане, после херпесна ангина, а от снощи е със сополи и кашля. Дано да не е нещо сериозно и бързо да оздравява, че другата неделя плануваме почивка на морето.

Весело изкарване на срещата от мен и следващия път се надявам и аз да мога да дойда.

А за бебето - въпреки, че ми е втора бременност аз още не го усещам.

# 123
  • София
здравейте и от мен, и на мен ми е гадно за то БХС хич не ми се ходи и направо се дразня, че го измислиха това изследване, но незнам все пак всички го правим уж за успокоение, а то не шашка все повече.
Кажете за срещата утре, за да знам, за да отменя една друга, ако ще се виждаме.
Иначе аз съм добре, не съм качила още нищо. Другата седмица съм на прегледи и изследвания.
Бебето и аз един ден го усетя послед няколко дни почти не или съвсем леко даже не съм сигурна.

lia25, като за момченце ми изглежда твоето коремче  Laughing

# 124
ClanG, абсолютно се присъединявам към призива на Сара - НЕДЕЙ ТАКА. То излиза че раждане след 35 е направо равносилно на уродство. Глупости. Всички жени на запад, които познавам едва започват да мислят за деца след 30 и как успяват да родят по 5 прекрасни такива да се чуди човек. А моята кума първото си детенце е родила на 20 и е било сляпо да не ви разправям за диагнозите поставени от знаменити американски доктори. В момнета е щастливо омъжена и е - ФОТОГРАФ за огромното очудване на медицината, която в Америка хич не е назад. Успокой се, защото нищо не е в нашите ръце освен това да избереме положителното мислене и вярата. Стискам ти палци да се стегнеш.

# 125
Понтес, бих се съгласила с теб но рискът от амнио центеза не 0.5 % а е 5% и разбира се пак е допустим само дето това е осмата ми бремменност и е изключително рискова. Преди 5 дни излизам от болница където ми правиха серклаж и Доктора настояваше да ме държи там до края. Така че в моя специално случай абсолютно не е в рамките на допустимия риск а много повече.

# 126
  • София
Понтес, бих се съгласила с теб но рискът от амнио центеза не 0.5 % а е 5% и разбира се пак е допустим само дето това е осмата ми бремменност и е изключително рискова. Преди 5 дни излизам от болница където ми правиха серклаж и Доктора настояваше да ме държи там до края. Така че в моя специално случай абсолютно не е в рамките на допустимия риск а много повече.

Е, миличка, тогава БХСто пък изобщо не го мисли! Щом си с рискова бременност, нищо друго не ти остава освен да почиваш и да слушаш лекарите. Това, което зависи от теб е да си спокойна, доколкото е възможно, така че опитвай се да се успокояваш! Недей да се притесняваш поне за нещата, които не са се случили (като например лош резултат от изследване, което още не е направено!). Кураж и стискам палци всичко да е наред!!!
А в официалната листовка, която раздават на единственото място в София, където се прави БХС пише под 0,5%...е, аз не мога да си представя как може да не е вярно!

Ето и в сайта същото пише, сега проверих:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/432/37/

На този етап, диагнозата за синдрома на Даун у бебето преди раждането се поставя само след извършване на биопсия на хорион или амниоцентеза – тези изследвания са диагностични и категорично показват дали бебето е увредено или не. В минимална степен обаче, те носят риск за прекъсване на бременността – съответно 3% при биопсия на хорион и 0,5 % при амниоцентезата.

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 13:35 от pontes

# 127
  • София
Честно да ви кажа не знам защо така сте се ошашкали с този БХС. Аз въобще не го мисля. Не знам, може аз да не съм анред...знам ли.

# 128
Сега разбрах, че няма да мога за довечера. май пак ще отпадне срещата, но се надявам в един момент дасе съберем.
знаеш ли Pontes доктора като ме гледа преди 2 седмици ми каза, че май ще е момче. И значи може да е.
Другия проблем е, че като се замислих за име за момиче ми идват страшно много, а за момче не се сещам нещо, което много да ми харесва може би само Кристиан. вие мислили ли сте за имена?

# 129
  • София
Аз няма да идвам на срещата, по принцип Арена ми е адски удобна, но не искам да идвам с малката. Толкова е щура последно време, че няма да ви видя въобще, само ще търча след нея и ще викам като майка истеричка...
А за име, мисля, мисля и освен Александър/Александра друго не се сещам. Да не говорим, че когато трябваше да се ражда никол до последно нямах фаворит за мъжко име. Да, вярно че 1000 пъти ми казаха 3ма доктори момиче, ама ако се беше родило момче...не знам.

# 130
Еми моята информация е от моя лекар който ми е и много близък приятел та съм по склонна на него да му се доверя нали разбираш? То и официалната статистика е че инфлацията е 5% процента но като си сметнеш месечния бюджет излиза друго.... но все едно права си ще чакам пък ще видим. А БХС не е ли някакъв конкретен резултат от твоите изследвания а не усреднена статистика както е Феталната морфология?

# 131
  • София
Сега разбрах, че няма да мога за довечера. май пак ще отпадне срещата, но се надявам в един момент дасе съберем.
знаеш ли Pontes доктора като ме гледа преди 2 седмици ми каза, че май ще е момче. И значи може да е.
Другия проблем е, че като се замислих за име за момиче ми идват страшно много, а за момче не се сещам нещо, което много да ми харесва може би само Кристиан. вие мислили ли сте за имена?

lia25 Имам абсолютно същия проблем!! Laughing
Имена за момиче имах поне 5 любими (от години си ги бях намислила), но за момченце....трагедия!
Таткото каза, че е направил списък с 6 имена, между които аз да избера, но още ме е страх и му казвам да не ми го връчва още тоя списък! Защотооо...я си представете, че нито едно име от списъка не ми хареса! Трябва да имам мой вариант и да го убедя, че е правилният  Laughing
Засега съм измислила 2, но не са супер супер, както момичешките именца...

Само да добавя, че при мен има и още едно затруднение за имената - трябва да ги има на два езика, тоест Кардам и подобни дето ги има само в българския не стават...
А коремчето ти е точно като моето, започва от много високо - казват, че така е при момченцата, виж примерно на Shrew на момиченце върви.

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 18:36 от pontes

# 132
  • София
Това за оремите въобще не е вярно!  Joy Joy Joy

# 133
  • София
Еми моята информация е от моя лекар който ми е и много близък приятел та съм по склонна на него да му се доверя нали разбираш? То и официалната статистика е че инфлацията е 5% процента но като си сметнеш месечния бюджет излиза друго.... но все едно права си ще чакам пък ще видим. А БХС не е ли някакъв конкретен резултат от твоите изследвания а не усреднена статистика както е Феталната морфология?

"...при което в кръвна проба, взета от Вас се измерва количеството на определени белтъци, които нормално присъстват в кръвта на жената по време на бременността. Отклонения в нивата им дават информация за вродени аномалии, които може да се появят при плода"
"Маркерите, чиито нива се измерват, са три хормона на бременността – алфафетопротеини (АФП), човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) и неконюгиран естриол (нЕ3)"

Според мен нивата на тези хормони нямат връзка с това дали бременността е рискова, това са си отделни неща. Хайде, спираме да говорим за това и го забравяш докато не излезе резултатът  Hug Hug Hug

# 134
Pontes взе ми думите от устата и на мен ми заприлича твоето коремче като моето на момченце. Но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт