През юли ДЕКЕМВРИЙЧЕТА се обаждат с ритничета!

• 20 014
  • 279
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Значи, да се изкажа и аз по тоя въпрос с БХСто. Напълна съм съгласна с мнението на Лено. Sarra, mama-shushi - какво е това шашкане, милички! Нали всички заедно четохме и знаем, че това се прави малко ей така за статистиката и не е особено показателно!
Моят резултат е в норма. Ако обаче някоя мама реши да си направи амнио, ами разбира се, че ако не е наред бебето (не дай Боже!) ще каже лекарят "аборт"! Ми то ако лекарите тръгнат да се престарават емоционално...аз не обичам така. Като трябваше да ми направят аборта миналия път ходих при 3ма доктори за мнение и двете ми се мазнеха много и се почувствах много тъпо (да не изпуснат 300 лева за абразиото), а лекарят (който избрах да ми го направи в крайна сметка) много сериозно и едновременно съпричастно ме информира и каза, че съм в сигурни ръце. Почувствах се сигурна, въпреки ужаса.
Не знам, мойто мнение е, че БХСто не е повод за паника. Феталната морфология е много по-важна.
Лено, ако имаш доверие на лекарката ти - послушай я, сигурна съм, че всичко е наред с бебчето ти!

# 106
  • София
shrew, мажи усилено. Поне каквото зависи от нас да сме направили, пък иначе със стрии, без стрии - все ще сме супер мами  Wink.

Sarra, mama-shushi - това как сте се видели е супер!! Направо ме разбихте  Shocked
Предстатяте ли си ако се бяхте и заприказвали - щеше да е жестоко  Laughing Grinning Laughing

Добре дошли на новите мамчета - ще чакаме бебе 2006 да е наше!!!

Искам да питам пак за датите - кога влизаме в 5тия месец?? От коя седмица??

# 107
здравейте и от мен, и на мен ми е гадно за то БХС хич не ми се ходи и направо се дразня, че го измислиха това изследване, но незнам все пак всички го правим уж за успокоение, а то не шашка все повече.
Кажете за срещата утре, за да знам, за да отменя една друга, ако ще се виждаме.
Иначе аз съм добре, не съм качила още нищо. Другата седмица съм на прегледи и изследвания.
Бебето и аз един ден го усетя послед няколко дни почти не или съвсем леко даже не съм сигурна.

# 108
  • София
Здравейте!
За срещата...на мен по принцип ми е удобно в неделя, защото в другите дни мъжа ми работи и няма на кого да оставя малката.

# 109
pontes според книгата "Аз съм бременна" /където проверих току- що/ в 5-ти месец навлизаме в 21 г.с.  Peace

# 110
  • Vaudreuil Canada
Благодаря Сара - за сега май се поуспокои положението и дано да няма следващ път, но ако има ще си знам Simple Smile

# 111
  • София
Ох, голяма драма с тези календарни и лунарни месеци!!!
Календарните се сменят така, ако термина ви е да речем 12.12 на всяко 12-то число влизаш в съответния календарен месец. А лунарните- те за 10, гестационните седмици на бременността са 40, на всеки 4 едмици влизаш в съответния лунарен месец. Не знам дали успях да обясня качествено.  Crazy
 Така де:
0-4г.с -1ви лунарен
5-8г.с - 2ри лунарен
9-12 - 3ти лунарен
13-16г.с. - 4ти лунарен
17-20 - 5ти лунарен
21-25 - 6 лунарен
и т. нат.

# 112
  • Düsseldorf
Привет отново, макар и отново набързо...
Моята лекарка онзи ден ме шашна- преди 10 дена не ме прати на БХС, щото бебето било много малко и отговаряло на 14-та седмица. А сега изведнъж се оказа, че вървяло голямо, ама то така било по-добре... И си отговаряло на 17-та седмица! Е това ако не е мистерия, аз трябва 10 дена нон-стоп да съм яла! А не съм, и не съм качила нищо, хем вече ми се вижда корема, не знам как става...
Както и да е, сега се опитвам да не мисля за резултата от БХС-то, понеже ми остават 2 дни до сватбата и искам да я изкарам спокойно, доколкото е възможно.. Добре, че ще е готов в сряда чак, аз ще го науча като се върнем от кратката почивка след сватбата, която определено ни се полага, и от която вече имам сериозна нужда...
От мен всички само добри емоции и преживявания и до скоро!

# 113
За срещата - ами хайде, пишете де, ще се срещаме ли с някои от вас или - не? Че няма време до довечера?

Лениpontes, абсолютно сте прави за всичко, просто май съм се поувлякла. В крайна сметка, нали все Господ определя нещата, едно изследване не може да му реши съдбата на бебончето. А ако трябва и амни ще се прави, ще се доверим на лекарите все пак и ще се молим на Господ...въпросът е да направим всичко възможно да сме добри мамита.

Аз си намерих витамините за бременни на HIPP. Две шишенца за 1 месец, пие се по еда мерилка 20 мл на ден, има вкус на цитрусов сок. Вчера и днес го взимах близо до времето за ядене, а то май трябва на гладно... newsm78 и малко ми се гадеше от него, но сега ми мина.

На мен все ми става кисело от вкусни сладки неща и особено от любимия ми шоколад! Представяте ли си.

Вчера и днес ядох диня и пъпеш на корем, много е готино, възползвайте се и вие от тези божествени летни плодове!

Странно, май само аз не съм го усетила бебчето още?

Чакам за среща да кажете ще има ли - няма ли? Аз ли да предлагам пак!?

# 114
  • София
Аз не мога в петък...т.е. през седмицата. Не става ли в неделя?

# 115
  • София
pontes според книгата "Аз съм бременна" /където проверих току- що/ в 5-ти месец навлизаме в 21 г.с.  Peace
Ох, нищо не разбирам #Crazy
То така излиза, че по 6 седмици съм в един месец....!!! Нали един месец е 4 седмици средно...4х4 =16, айде + 2 седмици дето са до зачеването (щото нали иначе броим от последната менструация) - стават 18. Тоест в петия се влиза така в 19та. Е, тая разлика от 2 седмици до 21ва откъде идва!!  Rolling Eyes
Май ще се водя по това с термина, така на 12ти ще вляза в 5ти месец. Не е точно, но поне е по-малко объркано.

Мамчета, нали много от вас живееха около Западен парк района, вижте се вие ако искате днес както си говорехте за Арена, (така и така аз като не мога Cry Sad), пък по натам в по-широк кръг.

Sarra, аз като съм налетяла на смокини, не мога да се спра. Но много ми се е прияла диня, утре минавам на динена диета Simple Smile)

# 116
Здравейте и от мен, Shrewмерси, че ме включи в списъка със декемврииските мамита.

Sarra би ли уточнила за новобранците като мен: За каква среща става въпрос и къде точно мислите да се проведе и от колко часа?

Klemy, ако срещата е на сравнително удобно място за теб, защо не вземеш и детенцето.

# 117
Ами, някой искаше петък..., но май не е удобно.
Я се вижте вие в събота-неделя, пък аз, по-нататък ще се включа.
Net, ами ето, нищо не се уточняваме, няма достатъчно желаещи (1-2ма не е форумска среща все пак), а за през уикенда може би ще се срещнете повече хора.
Иначе, имаше предложение да се видим в Арената, довечера, към 18 -18.30 след работа, но къде са тези, които искаха кварталната среща? Само Klemy държи фронта, но тя пък не може в петък, та май няма да има ...

pontes, поеми щафетата за уикенда, вижте се, на lalalala се и ще ви видя тук в понеделник с впечатления!

lia25, видях ти снимката, много сладко коремче, като моето хи хи хии! А гръдта отпред - да не говорим!  superuu

Хайде, дайте още снимки!

# 118
кажете за довечера, ако искате аз ще мога

# 119
Лено, ти уби всичко детско в мен . Ако на теб ти дава такъв голям риск , то какво остава за мен!?
Ще направя 36 след 1 месец! Толкова се притесних че контракции даже имам. Явно няма да ме бъде! На мен ми казаха да отида около 20-ти юли когато ще съм в 18-19 седмица . Направо незнам как ще изкарам до тогава! Но в крайна сметка каквото е писано!

Общи условия

Активация на акаунт