Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за болките и контракциите по време на бременност?
Какви са препоръките за облекчаване на запека по време на бременност?
Какви са препоръките за прием на витамини и минерали по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за болките и контракциите по време на бременност?
Болките и контракциите по време на бременност са често срещани и нормални. Те могат да се дължат на различни фактори, като например чувствителност на матката, стягане на корема и промени в тялото. Магнезиевите таблетки се препоръчват за облекчаване на контракциите, но трябва да се консултирате с лекар за правилното им приложение.
-
Какви са препоръките за облекчаване на запека по време на бременност?
-
Какви са препоръките за прием на витамини и минерали по време на бременност?
Приемът на витамини и минерали по време на бременност е от съществено значение за здравето както на майката, така и на бебето. Обикновено се препоръчва приемът на фолиевата киселина, желязото, калция и магнезия. Важно е обаче да се консултирате с лекар за подходящите дози и видове витамини и минерали въз основа на вашите индивидуални нужди.
-
Какви изследвания и процедури се препоръчват по време на бременност?
-
Какви са резултатите от скрининга за биохимичен хамелеон, как се изчаква и как се получават резултатите от БХС?
Стискам ти палци всичко да е ок,това че има повишен риск не значи сто процента че ще има нещо,всичко е божа работа.Ще правиш ли амниоцентеза?И аз правих в понеделник малко по принуда БХС,че бяхме при една доцентка в Майчин дом ,приятелка на свекърва ми,та тя ме гледа на видеозона и директно ме качи да ми вземат кръв.В петък трябва да са готови резултатите,та хем ми е притеснено,хем гледам да не го мисля предварително.За срещата на Арена-ако организирате,почти сигурно ще дойда
- всички ме плашат със запек, а на мен това ми е втората такава радост откакто съм бременна, преди това сигурно години не ми се е случвало.

Гледката е ужасна ........изпъкнали вени, оголемени зърна и прочие. Май ми се появява стрии.
Мажа се от деня, в който док потвърди бременността и въпреки това май няма да ми се размине.....

. Посъветва ме още веднъж на отида на фетална в 19 г.с. и Мазнейкова също да каже и ако тя потвърди че не трябва да се правя - няма да я правя.
Благодаря ви на всички за подкрепата, мисля че успокоенията ви изиграха голяма роля да се настроя положително и да приема философски ситуацията
много ме е шубе.
сега сме около 16-17 см...представяте ли си? Направо ме шашна.
и набързо ми написа там каквото трябваше, имаше и други хора в кабинета и ме приключи, казвайки "Като ти излязат резултатите ще се види рискова ли си или не" Ми, викам, ако съм рискова какво? А тя, все едно ми казва "Купуваш си бонбонче" ми отговори "Прави се амниоцинтеза". Ми, знам, бе, ама ако и от това излезе и кво - ами прекъсва се, ама как, какво искате да кажете, кръвното ми се вдига и едва преглъщам, аборт ли? - да. И няма съчувствие, няма обяснения, нищо, все едно, че не е нищо да направиш аборт...и то след като 3 м. и нещо си му се радвал на бебчето. А в Майчин дом, онези на долния етаж са в отпуска и никъде не пише, че трябва да се качиш с асансьор на 14 етаж...Там си личи, че са по-заможни, защото е боядисано цветничко и новичко. Имаше 4 момичета. Резултатите ще са ми готови в сряда, а аз планирам тогава да заминавам. Даде ми телефон да се обадя, но недай си Боже да има риск, едва ли ще ми го каже.

, ме кара да си мисля че те не могат килограмите да разберат какво изобщо говорим за друго? Бог извършва чудото в нас, аз лично само на Него вярвам да си го довърши! А вие май ще си имате баскетболист или манекен? Поздравления
аз тайничко си мислех дали тук няма някоя мама от нашите, и за това така се вглеждах във всички, а и бях толкова щастлива че исках да гушна някой, ама всички бяха притеснени
даже ми стана неудобно че се обърнах да се вгледам като останахаме само двете с надеждата че мога да позная някой от снимките 
).