През юли ДЕКЕМВРИЙЧЕТА се обаждат с ритничета!

• 20 013
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Лено съжалявам за БХС -то PraynigСтискам ти палци всичко да е ок,това че има повишен риск не значи сто процента че ще има нещо,всичко е божа работа.Ще правиш ли амниоцентеза?И аз правих в понеделник малко по принуда БХС,че бяхме при една доцентка в Майчин дом ,приятелка на свекърва ми,та тя ме гледа на видеозона и директно ме качи да ми вземат кръв.В петък трябва да са готови резултатите,та хем ми е притеснено,хем гледам да не го мисля предварително.За срещата на Арена-ако организирате,почти сигурно ще дойда Flutter

# 91
  • Vaudreuil Canada
И аз съм от сънливките - само се чудя как да прегърна възглавницата - в краен случай клавиатурата в работата  Mr. Green  Направо едвам си държа очите отворени на моменти.
А за капак да ви се оплача от два дена съм с ужасно разстройство  Sick - всички ме плашат със запек, а на мен това ми е втората такава радост откакто съм бременна, преди това сигурно години не ми се е случвало.
Чакам си на тръни резултатите от БХС-то и се притеснявам - от 2 дни не съм усетила бебо да шава абе паника да има  Confused
Колкото до коремчето не мога да хвана мъжа за ушите да го снима още - несериозна работа иначе си имам коремче - добре че се позаредих с дрешки, иначе няма с какво да се ходи на работа - в къщи и с една по-големичка тениска става Simple Smile

# 92
Ааа, emsski, не става така. Само със снимков материал! Ето SHREW каза и доказа! Сега чакаме и бюста, че легенди се носят newsm09 bombs

А как ги искаш снимките, със сутиен или без? newsm48

SHREW, на всичко съм готова  newsm47

Айде дай на първо време със...все пак мами ще ставаме  newsm03

Абе готова си ти ама аз не съм........не ми стиска. hahaha Гледката е ужасна ........изпъкнали вени, оголемени зърна и прочие. Май ми се появява стрии.   Cry  Мажа се от деня, в който док потвърди бременността и въпреки това май няма да ми се размине.....
И на мен ми излязоха пъпки, но на гърба......ситни пъпчици навсякъде......гадост  Close

На новите попълнения  welcome

Сега отивам да си ударя едно душче и заминавам на  doctor

# 93
Здравейте,

Бих искала да се включа в най-красивата отчетна темичка, макар и със закъснение.
Терминът ми е 31.12.2006 г., чакам първото си бебче.

Поздрави на всички!

Ами тогава и аз да се включа. И моя е определен за 31.12 - 1.01. И аз чакам първо бебче, дано всичко да е наред!
Поздрави на всички! Simple Smile

# 94
Здравейте момичета с днешна дата,

ходих сутринта при докторката и тя като разгледа изследванията от феталната морфология и БХС-то каза, че според нея не е обходимо да правя амниоцинтеза. Каза, че отклоненията в БХС-то били в нормата, а всички изследвания до сега на бебчо също били в нормата. Искам да ви кажа че не почувствах кой знае какво облекчение, защото бях решщила, че ако и тя ме посъветва ще го направя, пък тя взе че ме изненада  Grinning. Посъветва ме още веднъж на отида на фетална в 19 г.с. и Мазнейкова също да каже и ако тя потвърди че не трябва да се правя - няма да я правя.
Та така с новините при мен - мисля, че Господ ми помогна, защото видя че оставям всичко в неговите ръце и съм се примирила Praynig  Hug Благодаря ви на всички за подкрепата, мисля че успокоенията ви изиграха голяма роля да се настроя положително и да приема философски ситуацията  Hug  Hug  Hug

А относно бюста на Шрю - гледайте и аз за не взема да се снимам, че направо става страшно  Mr. Green Както си бях надарена, сега е направо ... като гледам към чашка Е съм тръгнала  Crazy  hahaha. Ама вече май го преживях. Само се надявам да не се появят стрии, че тогава лошо. Ще си купя онзи мазен крем от аптеката в Тотлебен, а една приятелка ми каза да си мажа зърната с меден крем или вазелин, защото медът помагал, да не се напуква ореолите - какот е почнало при мен.

Но това са неволите на бременността - дано да ни е само това  Praynig  Peace

# 95
Привет, мамита, връщам се от БХС  #Crazy много ме е шубе.
Лено, много се радвам, знаех си, че всичко ще е наред с бебчето ти!
shemet_neveroiaten, за разстройство вземи 4-5 зрънца суров ориз и ще се оправиш. Или пий водата от 1 шепичка сварен ориз.
Ох, това БХС, много са ми странни нашите лекари и "здравни хора"...д-р Костова днес ми направи прегледа на ехографа, учуди се, че било такова дългокрако и погледна таткото да види дали е висок, та като го видя рече "Да, ок"  yes сега сме около 16-17 см...представяте ли си? Направо ме шашна.  Smile и набързо ми написа там каквото трябваше, имаше и други хора в кабинета и ме приключи, казвайки "Като ти излязат резултатите ще се види рискова ли си или не" Ми, викам, ако съм рискова какво? А тя, все едно ми казва "Купуваш си бонбонче" ми отговори "Прави се амниоцинтеза". Ми, знам, бе, ама ако и от това излезе и кво - ами прекъсва се, ама как, какво искате да кажете, кръвното ми се вдига и едва преглъщам, аборт ли? - да. И няма съчувствие, няма обяснения, нищо, все едно, че не е нищо да направиш аборт...и то след като 3 м. и нещо си му се радвал на бебчето. А в Майчин дом, онези на долния етаж са в отпуска и никъде не пише, че трябва да се качиш с асансьор на 14 етаж...Там си личи, че са по-заможни, защото е боядисано цветничко и новичко. Имаше 4 момичета. Резултатите ще са ми готови в сряда, а аз планирам тогава да заминавам. Даде ми телефон да се обадя, но недай си Боже да има риск, едва ли ще ми го каже.
Ох, дай Боже само да се докаже, че всичко е наред!

А аз още не съм усетила гъделичкане!

За среща, кой още, досега само две мамита са поискали? Момичета, ако ви е удобно през уикенда, организирайте се през уикенда?

# 96
  • sofia
Мамита, и аз се връщам от БХС ама с резултати - урааааа, не сме в рисковата група Hug newsm68
  А който не е спал цяла нощ, да видите как се радвах от щастие  261uu
Sarra,май сме били по едно и също време там - ти как беше облечена? аз стоях права, с бежов панталон и бяла блуза и много питах наляво и надясно Grinning Ти да не си с дълга руса коса? Аз носех очила Peace
  Първото препятствие го минахме, сега и феталната морфология да е добре.....
   Момичета, аз понеже никога не съм имала гъбички, течения и такива работи, кажете ми какво трябва да усещам ако имам, че не са ми правили никакви изследвания от този род , не са взимали секрет и сега ме е страх да няма нещо, та утре да кажа на докторката да ми пусне нещо.
   Не се тревожете за БХС - всичко ще е супер, та ние сме здрави мамита с прекрасни рожбички в коремчетата:preggo:

# 97
Sara, сама знаеш че аборта можеш да си го получиш при самата "бонбонска" аминоцинтеза и да убиеш напълно здраво дете. Междудругото от колко време тези хипер специалисти изобщо извършват подобни процедури? А както даде пример Еаспирит за майката, която не наддавала и чак лекарите се притеснили, а тя родлила бебче 4.200 Party  , ме кара да си мисля че те не могат килограмите да разберат какво изобщо говорим за друго? Бог извършва чудото в нас, аз лично само на Него вярвам да си го довърши!  А вие май ще си имате баскетболист или манекен? Поздравления   bouquet

# 98
mama_shushi, аз бях с цикламено "горнище" и една дълга тъмносиня пола на цветя (е, звучи циганско, ама не е yes)
Мисля, че те видях, ти да не си дето постоя в чакалнята дълго време преди да си тръгнеш, а аз бях на другия край на седалката...бяхме само двете? Аз бях към около 9.20 - 9.45 часа там. Чудех се как да те заговоря, щото ми изглеждаше в много добро настроение  Grinning, пък на мен ми беше нервно. И сега ми е малко гадно от обяда, прилуша ми за 15 мин глад, щото трябваше да хапна веднага, но закъснях и сега от храната ми се гади...

detelini, така е, аз точно за това не разбирам как можа докторката ми с такова равнодушие да ми го каже онова "Прави се амниоцинтеза" и "Прекъсва се"...

Последна редакция: чт, 06 юли 2006, 13:54 от Sarra

# 99
Здравейте, мамчета Grinning.
Първо да се представя - на 30 години съм и това ми е първа бременност. Терминът ми е на 22.12.06г.
Поздравявам всички бъдещи мамчета и спецялно отговорника за тази хубава темичка.
Надявам се скоро да се срещна с мамчетата от София. За съжаление близките 2-3 седмици ще съм в провинцията (малко на чист въздух). Надявам се при следващата Ви среща да присъствам и аз.

# 100
  • sofia
да,да,да Grinning аз бях!!!! помня че ти си галеше коремчето или на мен така ми се стори, а полата ти беше много хубава! ех, бе sarri защо не се заговорихме Joy аз тайничко си мислех дали тук няма някоя мама от нашите, и за това така се вглеждах във всички, а и бях толкова щастлива че исках да гушна някой, ама всички бяха притеснени hug даже ми стана неудобно че се обърнах да се            вгледам като останахаме само двете с надеждата че мога да позная някой от снимките Hug виждаш ли, в тази милионна софия и да пак се срещнахме Hug

# 101
 mama_shushi, Grinning eх, радвам се, че вече горе-долу се познаваме!
Галех си коремчето, да, защото мисля, че и бебето беше нервно покрай мен  baby_neutral

Добре дошла Rimini! Лека бременност и сладко бебченце!
А всъщност едно ли е или са две? И знаеш ли какво е (ако ти се казва, де, че някои не казват още, като мен)?  smile3525

# 102
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!
Колко килограма сте качили досега?Аз вече съм с 4 нагоре. Много се притеснявам, защото съм в началото на 5-я месец и тепърва започва великото дебелеене!
Иначе на външен вид не съм дебела - само един остър корем стърчи напред.

Отностно разстройството, скоро и аз бях в същото положение, но се оправих много бързо след като изпих 2 прахчета СMEKTA - 1 сутринта, 1 вечерта. Консултирала съм се с лекар, че е безвредно.

# 103
Миличка Сара и всички останали сладурки, които чакате резултати от БХС или тепърва ще ходите на това. Аз от висотата на вече преминала през този ад  Rolling Eyes искам да се опитам да ви успокоя. След първия шок започнах да разсъждавам много философски, а днес докторката съвсем ми изясни някои неща. Не е важно дали си "рискова", важно е дали отклонението е нормално за възрастта и досегашното развитие на бебчето. Но това може да го каже само лекар. На мен нали ми излезе много висок риск, а в същото време докторката ми каза че не е необходимо да правя амниоцинтеза. Така че не правете моята грешка - да изпадате в паника преди да сте говорили с този лекар, на когото вярвате.  Изчакайте и феталната морфология защото и чрез нея се определят разни рискове. Моята доки дори ме посъветва като ходя отново при Мазнейкова да и покажа резултатите от БХС и тя също да посъветва.

От друга страна - ако на някоя препоръчат да прави амниоцинтеза - пак не трябва да се изпада в паника - доки каза че тия в Майчин дом са много обиграни вече и за тях това е рутинна процедура, така че опасността е наистина изключително минимална. По-сложно е, когато плацентата е предна (както е разбира се моята   Close Mr. Green )- тогава може и да не успеят да стигнат до околоплодната течност.  И цялата процедура трябва да се приеме от добрата страна, ако защото наистина има проблем, той се диагностицира. Това го казвам колкото на вас, толкова и на мен - защото не се знае какво ще ми каже Мазнейкова... Да, наистина звучи ужасно грубо да ти кажат директно какво те чака при лош резултат, но реално погледнато това в бъдещ период е по-добро и хуманно (ллелеее, и аз зазвучах като Костова ooooh!).

Днес много писах и сигурно съм ви досадила, но тъй като минах през много бурни емоции (както минават сега повечето от нас) и сега се настройвам положително и философски - дано да успея да предам от това настроение на всички вас  Hug  Hug  Hug

# 104
Вела,
аз съм в средата на 4 месец и вече съм 4 килограма напред. Уж всички казват че не ми личали, ама... кофти - но всеки организъм си знае колко му трябва - особено ако се храни нормално и не се тъпче.

Shrew, ще си мерим май циците с теб  Mr. Green. Щото и аз съм като... направо е страшно, но какво да се прави - нали ще сме мами Grinning. А иначе една приятелка ми каза зърната и ореолите да се мажат с меден крем или меден вазелин - медът предотвратявал назепването им.

Общи условия

Активация на акаунт