През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 104
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Явно наистина има доста разминавания...аз бях на фетална морфология на 10.05-тогава бях 12 гс и 6 ден и ми казаха че е 65,13 мм и това отговаряло на 13 гс и 1 ден

# 556
Странно е, да. Да не е мерено с крайниците? По принцип се гледа CRL. Другото, за което се сещам е това да е размера с плацентата. Thinking

За справка, 11 гс 6 дни беше 5.29см. и отговаряше на 12гс 1 ден.

# 557
При мен 81,6мм  в 14 +1 ден Simple Smile

# 558
Да, CRL пише....

# 559
Лекаря ми каза, че си отговавяло напълно на размерите.... Момичета не знам при вас как е, но аз като отида на преглед и съм спокойна единствено деня след това..... после отново започва мислене и тормозене дали всичко е наред и броене на дните до следващия преглед....

# 560
  • Наблизо
И аз съм така,но се старая да не го мисля вече.
Напоследък обаче си мисля за кърменето - ако кърмя означава отново да не мога да ям хилядите неща,които не мога и сега и да не мога да пия алкохол?

# 561
Ох а от кърменето много ме е страх, дали ще успея...на мен това ми е първа бременност...

# 562
Какво не хапвате в момента? Аз честно казано не се ограничавам. Ям каквото ми се яде с изключение на суши и меки сирена. Не се сещам за друго, от което да се лишавам. А и честно казано всички АГ-та при които съм ходила и съм питала, не са казвали да се лишавам изобщо от нещо, освен от люто и твърдо от алкохол.

# 563
  • Наблизо
Не мога да ям суши ( а преди се изхранвах с това),не ям китайско защото тук (Германия) са обявили соята за вредна и отделно не се знае с какво качество е храната,ядях само сурово и съвсем леко печено телешко месо и сега направо ми се гади да ям препеченото (но нямам избор) ,сирена (работя във Франция и пазарувах сирене оттам) които не са пстьоризирани (а най хубавите са такива)..
Много трябваше да си променя начина на хранене и сега ям основно пица и други вредности,със салата у нас,а на вън пица или препечения бъргър.Сигурно ще стана 100 кила до раждането,но друго месо не обичам а и не съм имунизирана от токсоплазмоза и салати на ресторанти не трябва да ям също.

# 564
Като изключим алкохола, няма никакви други ограничения при кърменето. Синът ми беше с тежки алергии и въпреки това се хранех разнообразно и си угаждах макар и без 3 храни в менюто. Цялото това филмиране и особено ограниченията са вредни.

При бременност са забранени суровите храни, заради бактериите, които могат да увредят плода, но при кърменето няма такива забрани, защото стомахът на майката се справя с тях. Забранени са и храните с високи дози вит А като черния дроб, което след раждане също отпада.

Соята е много хубав продукт и цяла Азия я ползва като основна храна в менюто им, пък са дълголетници. И аз я ям, и на детето давам. Страхотен източник е на калций, най-малкото. При деца с алергия към мляко соя+риба компенсират липсата му и соята е основният му заместил дори в адаптираните млека за кърмачета.

# 565
По време на бременност знам, че соята може да се яде, просто не трябва да се прекалява. Сушито пък може да се яде, ако не е сурово, въпреки че класическото суши е сурово. Иначе и аз ям доста пица напоследък. Особено като ми се догади, това е единственото, което мога да ям. И то пица с картофи, никаква друга. Така с първата бременност качих 18-19 кг - гадеше ми се ужасно и ми се ядеше само тестено. Виках си “яж, после ще отслабваш”. Да ама не е така лесно. Не съм се тъпкала, но ядях тестено. Интересното е, че през първия триместър даже бях свалила и после - бум, за два месеца 9 кг.

# 566
Ние миналата седмица бяхме в Турция. Такава хубава цаца ни приготвиха, с разкошна зелена салата, ама на... Ядох си само пържената риба с лимон и лук за гарнитура. Зелениите в салата не знам как са мити и...

Суши бих хапнала с хрупкаво пиле, ммм... ама не ми се занимава с поръчване.

Ох, аз 40 минути чистих баня, като половината от времето бях прегъната на две. Как после се прави това нещо с по-голям корем Grinning

# 567
  • Наблизо
https://lilynicholsrdn.com/5-reasons-avoid-soy-in-pregnancy/
Ето какви причини ми изтъкват докторите тук.Предпочитам да не ям.
Аз не чистя вече,става ми лошо от препаратите.
Ще се търкалям сигурно до 9тия месец,само тесто ми се яде тъй като всичко друго,което обичам,не мога да ям.

# 568
Beauty, от години не ползвам препарати. Имам си парочистачка, сода, оцет и лимон 😉

Из нета има всякакви глупости и твърдения. Следя само медицински журнали, където стотици учени от цял свят работят с голями представителни извадки в продължение на години. Последното проучване за соята беше 2018г над бебета изцяло на соево АМ като единствени със 100% хранене със соя и не откриха никакви аномалии или поводи за притеснения.
Препоръчителната доза за бременни е по 1 хранене на ден.

Шоколадче, завиждам ти най-неблагородно😍Нещото, което няма тук е цаца😂

После ставаш изобретателна и гъвкава 😂 Даже ще се очудиш как безпроблемно ще се епилиташ навсякъде. 😂 Само да нямаш публика, да не умре от смях.

# 569
Аз лично четох доста неща за кърменето от интернет(знам,че не винаги е добро място за информация ,но в случая ми свърши чудесна работа) .А за болката,то мен ме боляха самите канали в началото,не зърната-за щастие бебето имаше страхотно захапване и не сме имали никакви проблеми.Ако искаш отиди на курс,следи си ,по градовете много често организират такива еднодневни курсове,със сигурност ще ти е от полза.Но ако държиш да кърмиш,със сигурност ще кърмиш Simple Smile
А момичета,има ли друга мама с термин 29.11 или 30.11 и коя ви е датата на последен цикъл.Аз съм с късна овулация и принципно последната дата ми беше 22.02,но мисля че съм заченала чак към 10.03?!Нещо Хич не мога да се ориентирам с тези дати

Общи условия

Активация на акаунт